Vejledning eller spørgsmål om:

happy children

- Aktiviteter og sjov
- Arrangementer og fester
- Vil du være frivillig?

Kontakt Gitte Henningsen på
60 35 46 76 eller ghe@bo-vest.dk


Den mobile politistation er tilbage sammen med nye ansigter


Nu kan du igen møde dine lokale betjente og stille spørgsmål ved den mobile politistation

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Besøg den mobilepolitistation. Vi starter i juli, så kom gerne forbi.
Askerød: 1. tirsdag i hver måned kl. 14
Gersagerparken: 2. tirsdag i hver måned kl. 14

plakat politi


Else og Lene ”flyver” i Greve Nord om aftenen


Sammen med en gruppe andre Natteravne går Else og Lene tur om aftenen og taler med de unge

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Kl. 21 fredag aften trækker de i deres karakteristiske gule jakker foran Strandcenteret og så begynder aftenens gåtur for tre Natteravnene i Greve Nord. De skal ud og tale med de unge og hjælpe, hvis nogen skulle have brug for en hånd, fordi de er blevet lidt for fulde eller bare har brug for en snak med en voksen.

To af de lokale Natteravne i Greve Nord er Else Binderup og Lene Nees.
natteravne g”Det er en god måde at være med til at gøre en forskel. Det er sjovt at komme ud og møde de unge og bidrage til, at de får en mere tryg aften ude. Og så er det hyggeligt at gå og tale med de andre Natteravne og få motion samtidig i stedet for bare at sidde på sofaen. Det er win win,” siger Else, der har været Natteravn i 18 år, og nu er formand for Natteravnene i Greve / Tune.

”Man oplever, at man er med til at gøre en forskel for de unge. Fx når vi hjælper en teenagepige, med at få fat i hendes fulde venindes forældre, så de kan komme sikkert hjem eller får en snak med de unge, der har været til gymnasiefest og skal op til stationen,” siger Lene og fortsætter:
”Vi får mange positive reaktioner fra både de unge selv, men også forældre, der er glade for, at vi er derude og kan hjælpe deres børn, hvis der skulle være behov for det. Og det giver da endnu mere lyst til at fortsætte.”

Frivillige øjne i natten
Natteravnene er en gruppe voksne, der frivilligt bruger deres weekendaften på at gå rundt i byen og sludre med de unge. De går altid tre sammen, og deres opgave er at være synlige i gadebilledet, på togperroner og i s-togene i aftentimerne og dermed skabe tryghed hos de unge om, at de er der, hvis de får brug for hjælp. Natteravnene må ikke selv blande sig i fysiske konflikter, men de kan tilkalde politiet eller anden hjælp, hvis der er behov.

”Vi hjælper fx også, hvis vi møder en, der har fået alt for meget at drikke og ikke kan klare sig selv. Så forsøger vi at tale med vedkommende og få dem til at ringe hjem, så de kan blive hentet. Eller aftaler med nogle af vennerne, at de følger dem hjem. Hvis vi slet ikke kan få kontakt til vedkommende, så ringer vi naturligvis efter en ambulance. Men det sker heldigvis meget, meget sjældent,” fortæller Lene Nees, der har været Natteravn i Greve i snart 5 år.
natteravne cElse og Lene fortæller, at de på deres mange turer gennem årene, har haft rigtig mange gode oplevelser med de unge, og at de i langt de fleste tilfælde altid bliver mødt med smil og glade henvendelser. Mange gange kommer folk hen og siger hej eller vinker på afstand.
”Så siger de ’Hej Natteravne. Er I også ude i dag? Kan I have en god aften’ eller ’Se, der kommer Natteravnene i de gule jakker’. Nogen kommer hen og hilser på og giver highfive, og andre kommer hen for at spørge, om de ikke kan få noget af det, vi har i lommen, og så får vi en snak, inden de går videre” siger Else.

Bolsjer og kondomer
I lommerne på de gule jakker har Natteravnene nemlig både bolsjer og kondomer, som de kan dele ud. Det er en god måde at komme i uformel kontakt med de unge, at de har noget at dele ud.
natteravne b”Så er der ligesom en undskyldning for at tale med os, og så kan man jo også tale om alt muligt andet. Vi er voksne, der ikke kender den unge eller deres familie og venner, så man har mulighed for at være helt anonym, når man taler med os. Hvis man fx har noget, man går og bokser med derhjemme eller er ked af. Så kan man tale med os. Og ja, det er også helt ok bare at få et bolsje eller et kondom og så gå igen. Det vigtigste er, at folk ved, at vi er der, hvis de har brug for os,” fortæller Else.

Hvad skal jeg gøre?
Lene fortæller om en særlig stor oplevelse, der stadig står klart for hende, og som er en af grundene til, at hun glæder sig over at være Natteravn. En aften, hun og to andre var på tur, kommer en teenagedreng hen og spørger dem om råd.

”Han vidste ikke, hvad han skulle gøre. Han fortalte, at han savnede nærvær og opmærksomhed fra sine forældre. Han sagde, at han fik alt, hvad han pegede på, men at han i virkeligheden bare gerne ville have tid med sine forældre. Han var ret ked af det. Så vi rådede ham til, at han skulle tage en snak med sin mor og far og fortælle dem, at han savnede dem. Det virkede som om, han virkelig havde brug for at tale med nogle voksne og få et råd,” fortæller hun og fortsætter:
”Det var en virkelig god oplevelse, for man kunne mærke på ham, at han fik det bedre efter at have talt med os. Han kunne jo også have talt med fx en skolelærer, men han kom os, fordi vi ikke kender ham og familien. Så er det mere ”sikkert”.”

Altid trygge
Som udgangspunkt skal der helst være både mænd og kvinder i Natteravne-grupperne, men det er ikke altid, at ”vagtplanen” kan gå op. Selvom både Else og Lene har passeret 60 år, har de dog aldrig følt sig usikre ved at gå om aftenen i området.

natteavne fPressefoto 

”Aldrig. Der er ingen grund til at føle os usikre. Vi har aldrig oplevet noget, der har været farligt. Vi er altid tre sammen, og vi skal aldrig blande os i konflikter. Vi kontakter altid politiet på forhånd, når vi går ud, så de ved, at vi er derude. Så kan vi ringe til dem, hvis det skulle blive nødvendigt, eller de kan kontakte os, hvis der opstår ballade et sted, så vi kan holde os væk derfra. Vi er ikke politi, og vi skal ikke ud og stoppe kriminalitet ved fysisk indblanding. Men vi ved, at det har en præventiv effekt, at vi er til stede. Hvis der er en konflikt mellem nogle unge under opsejling, eller nogen får en idé om, at det kunne være skægt at lave noget hærværk, så kan det skabe ro, at vi står lidt derfra og kigger, for så ved de, at der er nogen, der ser dem,” forklarer Else.

De to Natteravne fortæller, at der naturligvis også er situationer, hvor de skal finde tålmodigheden frem, fordi de unge kan være provokerende eller have attitude.
”Det kan være, hvis de står og ryger et sted, hvor det er forbudt, og vi så siger til dem: ”Hov, det må man ikke her. I må hellere gå udenfor.” Så sker det da, at de skal spille med musklerne og siger, at det skal vi slet ikke blande os i. Men så smiler vi bare tilbage og svare pænt. Hvis de så fortsætter med at ryge på stationen eller i toget, kan vi ikke gøre mere ved det. Vi skal ikke gå og være små-politi eller have løftede pegefingre, men sådan nogle små ting, kan vi godt påpege. Men i langt de fleste tilfælde oplever vi, at de unge så stopper det, de ikke må,” siger Lene.

Hundige-ravnene
I så vid udstrækning, det er muligt, forsøger Natteravnene at være på gaden i Greve Nord hver weekend. Der er ca. 20 frivillige natteravne i Greve / Tune afdelingen, og formand Else forsøger at få vagtplanen til at gå op. Et hold består af tre Natteravne, og meget gerne både mænd og kvinder og flere etniciteter blandet. Det giver det bedste udgangspunkt, når de møder de unge.
natteravne d”Det er ikke noget stort problem, men nogle gange oplever vi, at de unge knægte har lidt mere respekt for de mandlige Natteravne. Men ellers er det mest en fordel at være forskellige ravne, fordi det skaber en god dynamik i kontakten til de unge. Det er med til at gøre os ”ufarlige” og vise, at vi ikke er en form for patruljering”, fortæller Else.

Det er desværre ikke altid, at vagtplanen kan gå op, for Else og Lene mangler flere frivillige Natteravne i Hundige. Derfor opfordrer de alle interesserede til at komme med ud på en helt uforpligtende prøve-gåtur.

Vil du flyve med?
”Vi vil meget gerne have flere med, og man forpligter sig ikke til at stille op hver eller hver anden weekend. Man kan være med på et niveau, så det passer med alle ens andre ting,” siger Else og Lene nikker:natteravne h
”Ja, og så er det bare rigtig hyggeligt at gå og sludre sammen og lære andre at kende, og det giver nogle gode og nye oplevelser. Jeg vil klart anbefale alle, der har tid og lyst, til at komme ud og prøve det af.”

Det vigtigste, du skal kunne nikke genkendende til for at være Natteravn i Greve Nord, er:
- Du har lyst til at bruge 2-3 aftentimer 1 gang om måneden og mindst 4 gange om året.
- Du skal være over 20 år

Hvis du vil med ud og gå en Natteravne-tur så kan du kontakte Else på
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Telefon: 30266285

Læs mere her om de gældende regler

Du kan læse mere om Natteravnenes arbejde her


Hvordan arbejder Greve Nord Projektet i corona-tiden?


Vi er "her" stadig, selvom I ikke kan se os

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Indtil videre er Greve Nord Projektets kontorer lukkede indtil 8. juni.
Da myndighederne fra den ene dag til den anden lukkede store dele af Danmark ned, betød det også, at vi i Greve Nord Projektet var nødt til at tænke ud af boksen.
Hvordan kan vi bedst muligt lave vores arbejde og hjælpe og støtte beboerne uden at være fysisk til stede i Greve Nord?

Sådan arbejder vi nu:

  • Udfører job- og uddannelsesvejledning og trivselssamtaler over FaceTime og telefonen
  • Giver online hjælp til de unge, der skal skrive CV til fritidsjob, skal til jobsamtaler og andre ting
  • Kontakter og rådgiver de beboere, vi ved, har udfordringer med at få hverdagen til at fungere hjemme
  • Holder virtuelle møder med samarbejdspartnere, så tingene ikke går i stå
  • Ansøger puljer til indkøb af elektronisk udstyr
  • Skriver fondsansøgninger til nye projekter
  • Opdaterer de beboere, der ikke taler så godt dansk og sender oplysningsmateriale på diverse sprog, så alle kan forstå myndighedernes regler
  • Planlægger undervisningsmateriale
  • Samler og videresender gode råd og vejledning til fx gratis hjemmeskolingsmateriale og lektiehjælp, corona information i børnehøjde, aktiviteter til familier m.m.

Vi følger løbende myndighedernes udmeldinger om tilbagevenden til arbejdspladser og formoder igen at kunne være på kontorerne fra d. 8. juni. Men hvordan og under hvilke regler er endnu uvist.
Happy Family Day Clipart

Kurser på iPad
Når Greve Nord Projektets medarbejdere vender tilbage til kontorerne, vil der stadig være mange ting, der er anderledes. Vi kan fx ikke afholde vejledning og kurser, hvor vi sidder så tæt, som vi plejer. Derfor har vi ansøgt og fået midler til indkøb af iPads, så vi fremadrettet kan lave kurser og undervisning på dem. Det betyder, at vi stadig kan hjælpe beboerne, men uden at udsætte dem eller os selv for smittefare.

Vi kan desværre heller ikke afholde samme store arrangementer og aktiviteter, som vi plejer. Det er vi meget kede af, men sådan er verden blevet forandret.

Hvilke andre forholdsregler, vi må tage, når vi åbner op er endnu usikre. Da vi afventer myndighedenes udmeldinger ved vi heller ikke, hvornår medarbejderne igen begynder at være fysisk til stede i Greve Nords kontorer. I kan holde jer opdateret her på hjemmesiden og på vores Facebook side.


Beboermøde: Tryghed i Gersagerparken


Kom og hør, hvad politiet og andre gør for igen at skabe ro i området

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Greve Boligselskab, Midt- og Vestsjællands Politi, Greve Gadeteam og Greve Nord Projektet inviterer alle beboere til beboermøde om trygheden i Gersagerparken.

Hvor og hvornår: 26. februar kl. 17-19 i Gersagerparkens Selskabslokaler nr. 107
Der er gratis fællesspisning fra 17-17.30 og mulighed for børnepasning bagefter

Kom og hør:

Midt– og Vestsjællands Politi: Hvad gør politiet for at stoppe kriminaliteten i Gersagerparken?

Greve Boligselskab: Hvilke muligheder har boligselskabet for at skabe mere tryghed for beboerne?

Greve Gadeteam: Hvordan arbejder Gadeteamet med de unge?

Greve Nord Projektet: Hvordan arbejder projektet med at forebygge kriminalitet og skabe mere tryghed?

Spørgsmål og debat: Har du spørgsmål og gode ideer? Vi vil meget gerne høre, hvad I mener.

Alle er velkomne
Alle beboere er velkomne - også selvom man ikke bor i Gersagerparken

Der er gratis fællesspisning fra 17-17.30 og mulighed for børnepasning bagefter

teaser beboermøde gp


Fastelavnsfest for alle - Kom og slå med!


Kom og slå katten af tønden med dine naboer! 22. februar i ValHallen

Alle børn (sammen med voksne) og voksne inviteres til årest store fastelavnsfest! Der vil være tøndeslagning, fastelavns-boller, maske-værksted m.m.

Det hele er gratis for borgere i Greve Nord, men man skal tilmelde sig på sms til Suzanne på tlf.: 60 35 46 67 senest 19. februar.
fastelavn 2020 billede plakat

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere