Vejledning eller spørgsmål om:

happy children

- Aktiviteter og sjov
- Arrangementer og fester
- Vil du være frivillig?

Kontakt Suzanne Magelund på
60 35 46 67 eller sst@bo-vest.dk

Hvad skulle det være? Et foredrag på Greve Museum, tak

Af Greve Museum

"Hvad skulle det være?" Denne sætning har de fleste nok hørt ved et besøg hos den mindre købmand eller i den lille kiosk. I dag hører de handlende knap så ofte sætningen: ”Hvad skulle det være?” På indkøbsturen i de store supermarkeder, forventes det, at man selv finder sine varer frem. Onsdag den 11. maj kl. 16.00 kan du høre et inspirerende foredrag, hvor du både vil kunne mindes hvordan det var at hænge ud ved den gamle købmand, hvordan supermarkederne dukkede op i 1970’erne og måske også hvordan det var dengang det store lavprisvarehus Bilka kom til byen.
hoekerhyper

Et indblik i historien

Denne onsdag har museet aftenåbent fra 13.30 – 21.00, hvilket giver god mulighed for at nå et museumsbesøg – også efter arbejdstid!

Historiker Kristian Hasselbalch vil med udgangspunkt i den nye udstilling Fra Høker til hypermarked fortælle om dagligvarehandlens udvikling i Greve og på landsplan, med særlig fokus på de første handlende i området - nemlig høkerne, købmændene og brugsforeningerne. Fremkomsten af disse små butikker og brugsforeninger betød en stor forandring af måden, hvorpå handlen i Greve og resten af landet havde foregået i århundreder. Nu skulle landbefolkningen ikke længere rejse til købstæderne for at handle, men nøjedes med en kort gåtur til den lokale høker.

Købmændene, høkerne og brugsforeningerne var på mange måde ens, men alligevel forskellige. Hvordan de adskilte sig fra hinanden og hvordan de interagerede med deres kunder, er nogle af de spørgsmål som vil blive forsøgt besvaret i oplægget.

Foredraget foregår på Greve Museum, Bækgårdsvej 9 2670 Greve. Tlf. 43 40 40 36, onsdag den 11. maj kl. 16.00. Pris: 30 kr. Billetten købes ved indgangen på dagen.
Læs mere om museet på grevemuseum.dk.

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere

Kom og mød politiet
patruljevogn 1   web

Hver 1. tirsdag i måneden kan du møde politiet i Askerød.
Læs mere