Vejledning eller spørgsmål om:

happy children

- Aktiviteter og sjov
- Arrangementer og fester
- Vil du være frivillig?

Kontakt Suzanne Magelund på
60 35 46 67 eller sst@bo-vest.dk

Soldaterne inviterer til idrætsstævne ved Mosede Fort

Af Mosede Fort Museet

På museet på Mosede Fort vil der søndag den 7. august fra kl. 11-14 være masser af aktiviteter – både ude og inde. Denne søndag bemandes området af soldater der inviterer både børn og voksne til ”soldaternes idrætsstævne”.
Kan du kaste en håndgranat eller spille fodbold til den store guldmedalje? På fortets område kan du denne søndag møde de uniformsklædte soldater, der fortæller om soldaterlivet under 1. Verdenskrig.
Tre unge rekrutter på opdagelse i betonhulerne omkring fortetPå egen krop kan både børn og voksne opleve, hvordan soldaterne holdt motivationen oppe med forskellige idrætsøvelser, mens de forberedte sig på, at krigen kunne komme. For soldaterne var idrætsstævnerne både et kærkomment tidsfordriv og samtidig var det med til at opbygge moralen.

Få sved på panden og græs på knæene

I august og september vil der desuden på alle lørdage og søndage i museets åbningstid være mulighed for at gå på opdagelse med soldaterhue og soldaterbog. ”Rekrut på fortet” er et forløb, der er udviklet til børn, hvor de i museets butik eller billetsalg kan købe deres helt egne soldaterbøger og -huer, hvorefter de som nye rekrutter skal gå på opdagelse på fortets græsklædte volde og skjulte betonhuler. Som ny rekrut skal du løse opgaver for at bevise, at du kan blive en rigtig soldat, der er klar til kamp. Du skal vise, at du er en soldat, der er klar til at forsvare dit land, at du er en god kammerat, at du er sund og stærk, og at du også husker på dem derhjemme. Det koster 25 kr. pr. barn at deltage i denne aktivitet, men så kan du også tage både hue og soldaterbog med hjem bagefter.

Priser og åbningstider og museumsbutik

Museet har åbent tirsdag-søndag året rundt fra kl. 11-15 i hverdagene og kl. 11-16 i weekenderne. Entréprisen er 90 kr. for voksne, og børn op til 18 år er gratis. Det koster 20 kr. at leje en iPad med spillet ”Krigens Valg” og 25 kr. at deltage i aktiviteten ”Rekrut på fortet”. Sankt Hans Aften slog museet for første gang dørene op for en lille museumsbutik, hvor man både kan købe billet til museet og samtidig også købe en souvenir med hjem som minde om museumsturen. Butikken har samme åbningstid som resten af museet.

Borgere i Greve Kommune kommer ind til halv pris. Læs mere om årskort og grupperabat på museets hjemmeside www.danmark1914-18.dk.

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere

Kom og mød politiet
patruljevogn 1   web

Hver 1. tirsdag i måneden kan du møde politiet i Askerød.
Læs mere