Vejledning eller spørgsmål om:

happy children

- Aktiviteter og sjov
- Arrangementer og fester
- Vil du være frivillig?

Kontakt Suzanne Magelund på
60 35 46 67 eller sst@bo-vest.dk


Gitteret vokser på væggen


En rød streg her, en blå streg der, og en gul streg hen over det hele

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet
Billeder: Helle Hove, kunstner på gitter-projektet

Gitteret af farvede streger vokser og spreder sig hen over væggene i tunnellen mellem Gersagerparken og Waves. Og det er endda lovlige malerstreger, der fylder væggene. De mange streger er nemlig en del af et gittemønster, der skal udsmykke væggene i tunnellen efter, at den fornyligt er blevet renoveret og gjort fin.
gridmaleriaugust2Alle stregerne bliver malet af beboere fra området og kunstnere og skal tilsammen udgøre et stort gittermønster af farver, der med tiden kan udvikle sig til at blive større og større og mere og mere indviklet.
Tirdag eftermiddag var omkring 25 beboere fra området samt børn og unge fra Klub Godset mødt op i tunnellen og havde trukket i malerdragterne for at male nogle af de mange farvede streger.
Mens der er godt gang i maleriet, kommer en dame forbi. Hun er opvokset i Gersagerparken for en del år siden, men bor nu i USA. Hun var meget imponeret over, hvordan hele området ser ud nu, og hun blev inspireret af den måde, som Greve Kommune og boligselskaberne samarbejder med borgerne om at udsmykke fællesarealerne.
Det var en idé, som hun vil tage med sig hjem og særligt ideen om, hvordan lovlig graffiti kan bruges til at "fjerne" den ulovlige.gridmaleriaugust1

Du kan også være med

Men det er langt fra slut med maleriet, og der er stadig plads til mange streger endnu. Hvis du har lyst til at komme med ned og sætte dine streger på væggene, så kan du på billedet nedenfor her se, hvornår malerholdet og kunstnerne mødes igen. Kom ned og vær med, det er ikke hver dag, man lovligt får lov til at male på væggene i tunneller.
grid

 

Lovlig graffiti

At udsmykningen er farverige streger i uordnede mønstre er ikke kun valgt, fordi det ser flot og spændende ud. En anden årsag til valget af udsmykning er, at det skal kunne modvirke potentiel ulovlig graffiti i tunnellen. Hvis der skulle komme ulovlig graffiti, kan det hurtigt males over af nye streger. På den måde vil mønsteret i tunnellen være i udvikling og skiftende.

Du kan læse mere om renoveringen af tunnellen og forberedelserne her
gridmaleriaugust3


Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere

Kom og mød politiet
patruljevogn 1   web

Hver 1. tirsdag i måneden kan du møde politiet i Askerød.
Læs mere