Er du klar til kamp? Seks sommer-søndage på Mosede Fort

Af Mosede Fort

På seks søndage henover sommeren kan du tage hele familien med og deltage i soldaternes idrætsstævne på Mosede Fort. Mød de uniformsklædte soldater og få sved på panden, når du prøver kræfter med discipliner som hurtigløb, tovtrækning og håndgranatkast. Oplev den levende historiefortælling, når vi sammen rejser tilbage til dengang, hvor krigen rasede i Europa, og Danmark stod klar til at forsvare sig mod en eventuel fjende

Vær med i historien

Under 1. Verdenskrig skulle de danske soldater holde sig i form, så de var klar til kamp, hvis de krigsførende lande kunne finde på at angribe det neutrale Danmark. På egen krop kan du og familien opleve, hvordan soldaterne holdt motivationen oppe med forskellige idrætsøvelser, mens de forberedte sig på, at krigen kunne komme. For soldaterne var idrætsstævnerne både et kærkomment tidsfordriv og samtidig var det med til at opbygge moralen. Du vil få udleveret et diplom, og med det i hånden kan du dyste i de forskellige aktiviteter, som soldaterne sætter i gang – og teste dig selv inden for disciplinerne: samarbejde, hurtighed, styrke, præcision og våbenlære.
håndgranatkast

Bliv rekrut på fortet

I sommermånederne kan børn købe deres egne soldaterbøger og soldaterhuer og selv prøve at være soldater på fortet. Som ny rekrut skal du rundt på fortets grønne område og løse opgaver for at bevise, at du kan blive en rigtig soldat, der er klar til kamp. Vis at du er en soldat, der er klar til at forsvare dit land, at du er en god kammerat, at du er sund og stærk, og at du også husker på dem derhjemme.
Du kan deltage i soldaternes idrætsstævne på følgende søndage:
D. 14/6, 28/6, 12/7, 26/7, 9/8 og 23/8 kl. 12-15.
Idrætsstævnet fløjtes i gang med fælles friluftsgymnastik både kl. 12.00 og kl. 14.00. Deltagelse i idrætsstævnet er inkluderet i entréprisen.

Praktisk information:

Køb din egen soldaterbog og soldaterhue for 25 kr., og bliv rekrut på fortet alle ugens dage i juni, juli og august, hvor museet har åbent fra kl. 10-17.

Entre: Voksne: 90 kr. Studerende: 40 kr. Børn under 18 år har gratis adgang Årskort: For kun 20 kroner oveni i billetprisen kan du erhverve et årskort, som gælder 365 fra købsdatoen.
Mosede Fort, Danmark 1914-18, Mosede Strandvej 87A, 2670 Greve. Mosede Fort ligger ved stranden i Køge Bugt kun 5 minutters gåtur fra Karlslunde S-station og 5 minutter i bil fra afkørsel 29 på Køge Bugt Motorvejen. Kombinér museumsbesøget med en travetur på stranden og et café- eller restaurantbesøg ved fortet eller Mosede Havn.

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere

Bankospil i hele 2018

banko - web

Kom og vær med - skriv dem i kalenderen med det samme

Læs mere her