Vejledning eller spørgsmål om:

familie

- Forældrekurser
- Familieaktiviteter
- Netværk for børnefamilier

Kontakt Dorthe Korshøj på
60 35 46 61 eller dko@bo-vest.dk

Julenisser og teater for børn på Greve Museum

Af Greve Museum

Vidste du, at det kan være rigtig svært for nissebørn at koncentrere sig om lektierne, fordi de glæder sig så meget til jul? I teaterforestillingen "Den store nisseprøve" lærer vi et par søde og drilske nisser at kende, når "Louise Schouw Teater" søndag d. 13. december kl. 11.15 gæster Greve Museum. Nu kan du reservere din billet til en sjov, interaktiv og hyggelig juleforestilling proppet med skønne julesange. En forestilling, der kan få nisse- og juleglæden frem hos børnene.
Nisse teaterI "Den store Nisseprøve" skal de to nisser Niller og Nisse Sisse i skole, for det er nemlig sådan, at alle nisser hvert hundrede år skal til nisseprøve for at få lov til at beholde deres røde nissehuer. Dumper de, må de i stedet bære den grønne nissehue, og det er enhver nisses skræk, at skulle ende sine dage som en grøn havenisse!

Niller og Nisse Sisse får en dårlig start på prøven, fordi de kommer for sent, men Nisse Sisse får hurtigt indhentet det forsømte, for hun er en god og dygtig elev med stor respekt for lærerinden Frøken Grankogle. Niller har dog problemer, da han har svært ved at sidde stille og holde koncentrationen i skolen, og han kommer til at lave helt om på nogle af julesangene.

Praktiske oplysninger

Tid og sted: Teaterforestillingen Den store nisseprøve foregår på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve søndag d. 13. december kl. 11.15 – 12.00.
Billetter: Pris: 50 kr.
For at sikre dig en billet, skal du reservere den på forhånd på tlf. 43 40 40 36 eller på email Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Alder: For børn i alderen 4 – 10 år og deres forældre.

Julenisser og juleknas 9. december

Oplev den smukke gamle gård i julelysenes skær onsdag den 9. december kl. 16.00, når Greve Museum byder indenfor til et arrangement med titlen ”Julenisser og juleknas”.
Traditionen tro holder museet aftenåben den 2. onsdag i måneden. Denne onsdag eftermiddag vil historiker Kristian Hasselbalch Jensen vise rundt i årets juleudstilling, som i år handler om nissen. Efterfølgende vil caféen diske op med lidt lækre julegodter til de lækkersultne.

Udstilling om den drilske nisse

Vidste du, at en nisse ikke bare er en nisse, men at der findes mange forskellige slags? Julenissen, som de fleste måske tænker er den eneste form for nisse, har mange både yngre og ældre slægtninge. Nogle bor på et skib, imens andre gemmer sig i skoven. Én ting har de dog alle til fælles: De elsker at lave narrestreger og at drille - især os mennesker.

I udstillingen kan du lære om de forskellige typer af nisser og gå på opdagelse i museets nissesamling. Du vil blandt andet møde, kirkenissen, kravlenissen, skibsnissen, skovnissen, julenissen, havenissen og hvis du er heldig, kan det være, at du støder på museets og Grevegårds helt egen gårdnisse, Nis. Men husk at liste for nisser er nogle sky væsner, som gemmer sig, så snart de hører et menneske i nærheden.

Praktiske oplysninger

Tid: Rundvisningen foregår onsdag d. 9. december kl. 16 og varer omkring 45-60 minutter, og herefter vil der blive serveret lidt julegodter i caféen.
Pris: 50 kr. inkluderer både rundvisning og efterfølgende servering af julegodter.
Sted: Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve

Udstillingen ”Rundt om nissen” vises frem til søndag den 3. januar 2016. Der er fri entré til Greve Museum og til museets udstillinger. Museet har åbent tirsdag til fredag kl. 11-15, søndag kl. 11-17, mandag og lørdag er der lukket. Den 2. onsdag i hver måned er der åbent fra kl. 13.30 til kl. 21.

 

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere