Vejledning eller spørgsmål om:

familie

- Forældrekurser
- Familieaktiviteter
- Netværk for børnefamilier

Kontakt Dorthe Korshøj på
60 35 46 61 eller dko@bo-vest.dk

Prøv et nyt historisk familiespil i vinterferien

Af Greve Museum

Kan man kombinere en museumstur med iPad-spil – og kan man både lære og samtidig lege? På det nye museum ”Mosede Fort, Danmark 1914-18” er svaret JA

Søndag den 14. februar bliver det for første gang muligt at spille sig gennem museets udstilling på det helt nye iPad-spil ”Krigens Valg”. Med en iPad ved hånden kan hele familien gå på opdagelse i udstillingens mange rum og temaer. Fremover vil der ved alle besøg på museet være mulighed for at leje en iPad og gå på opdagelse i udstillingen på en ny og familievenlig måde.

ipad vinterferieI spillet skal børn og voksne sammen finde ud af, hvordan de vil klare sig gennem de hårde år under 1. Verdenskrig. Med det nye familiespil skal børnefamilier hjælpe tre personer i spillet med at træffe nogle svære valg. Der er meget på spil for soldaten, husholdningslærerinden og arbejdsdrengen, og spørgsmålet er, om de med din hjælp kan sikre, at familien, formuen og fædrelandet overlever de hårde år.

Et museum for pilfingre i alle aldre

I udstillingen på Mosede Fort er det tilladt at være en pilfinger, for man må røre ved det meste. Med det nye iPad-spil kan hele familien få de grå hjerneceller i brug på en sjov og udfordrende måde. IPad-spillet kombinerer de digitale virkemidler med museets sanselige udstilling, så de besøgende for alvor får en fornemmelse af at rejse 100 år tilbage i tiden.

Gratis rundvisninger for både børn og voksne

Fra søndag den 14. februar og frem til søndag d. 28. februar er der desuden mulighed for at møde nogle af figurerne fra spillet i levende live. På de daglige rundvisninger kan du høre om, hvordan danskerne oplevede 1. Verdenskrig, og hvordan rationering og varemangel blev en del af hverdagen. Rundvisningerne tager 30 minutter og er gratis, når først entréen er betalt.
Så sent som i sidste uge offentliggjorde dr.dk en artikel om, at museerne tager den nye teknologi til sig. Dette er i særdeleshed tilfældet på Mosede Fort. I vinterferien kan du udover at spille dig igennem udstillingen på iPad også få lov at teste museets pilotprojekt med virtual reality. Du får selv mulighed for at træde et skridt ind i fremtiden og rejse tilbage i tiden. Når du tager brillerne på, bliver du straks ført tilbage til en helt anden tid, der er genskabt virtuelt. I den virtuelle verden møder du soldaterne, der var indkaldt under 1. Verdenskrig og spotter den tyske zeppeliner i horisonten. Efter hver børnerundvisning i ferien, vil der være mulighed for at prøve brillerne, som både er for børn og voksne.

Program for vinterferiedagene 14. – 28. februar:

Kl. 11.00: Rundvisning for børn.
Kl. 11.30: Prøv Virtual Reality-brillerne
Kl. 12.00: Rundvisning for voksne
Kl. 13.00: Rundvisning for børn
Kl. 13.30: Prøv Virtual Reality-brillerne

På alle åbningsdage er det muligt at leje iPad-spillet ”Krigens Valg” i hele åbningstiden. Og husk, at børn og unge under 18 år har gratis adgang til museet!


I 2016 har Mosede Fort, Danmark 1914-18 fået nye åbningstider og priser. Museet har åbent tirsdag-søndag året rundt fra kl. 11-15 i hverdagene og kl. 11-16 i weekenderne. Entréprisen er 90 kr. for voksne, og børn op til 18 år er gratis. Det koster 20 kr. at leje en iPad med spillet ”Krigens Valg”. Borgere i Greve Kommune kommer ind til halv pris. Læs mere om årskort og grupperabat på museets hjemmeside www.danmark1914-18.dk.

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere