Vejledning eller spørgsmål om:

familie

- Forældrekurser
- Familieaktiviteter
- Netværk for børnefamilier

Kontakt Dorthe Korshøj på
60 35 46 61 eller dko@bo-vest.dk

(U)hyggelig Allehelgensaften på Greve Museum

Af Greve Museum

Fredag den 31. oktober kl. 18-21 inviterer Greve Museum på en familievenlig (u)hyggelig allehelgensaften.

Børn må meget gerne komme i uhyggelig udklædning. Aftenen starter med aftensmad i cafeen efterfulgt af maske- og lygteværksted og slutter af med uhyggelige fortællinger om Allehelgensaften og Halloween.

Program:

Kl. 18-18.30: Aftensmad i museets cafe

Børnemenu: ’Hvide orme i blodige kødtrevler’ (spaghetti i kødsauce) og saftevand. Pris 35 kr.
Voksenmenu: Græskarsuppe med hjemmebagt brød og postevand. Pris 35 kr.
(U)lækre kager kan købes for 15,- kr./stk. Hvis de voksne vil have kaffe/the koster det 15,- kr. ekstra.
OBS: Drikkevarer kan købes separat. Da der er plads til et begrænset antal deltagere, er der tilmeldingsfrist senest søndag den 26. oktober på tlf. 43 40 40 36.

græskar 

Kl. 18.30 - 20: Maske- og lygteværksted
I værkstedet kan børn og voksne lave fæle, uhyggelige masker og skære roe- eller græskarlygter, som vi pynter gårdspladsen med. I Danmark brugte man tidligere roer eller kålrabi til at lave uhyggelige lygtemænd, som kunne bruges til at skræmme naboer, venner og uvenner, men også til at tænde lys i den mørke tid. Græskarlygten Jack O-Lantern er opkaldt efter et irsk sagn om ”Stingy Jack”. Da han døde, kunne han hverken komme i Himmelen eller i Helvede, fordi han havde narret Fanden. Ifølge myten går han stadig rundt med et stykke gloende kul i en udskåret roe og leder efter et sidste hvilested. Lygterne får I med hjem efterfølgende. Der er materialepris i værkstedet.

Kl. 20 - 21: (U)hyggelige fortællinger om Allehelgensaften
Kom og hør hvorfor vi fejrer Allehelgen og Halloween, og hvorfor man var bange for ondskab og ånder i gamle dage. Ifølge folketroen er allehelgensaften den aften, hvor hekse, genfærd og mørkets magter er løse for at vanære og håne de helgener, der festligholdes på allehelgensdag. Faktisk er det gode gamle danske allehelgensaften og den nye betegnelse halloween nøjagtig samme ord: Det engelske halloween er en sammentrækning af et tidligere All-Hallow-Even, og det betyder såmænd ‘alle helgeners aften’.


Praktiske oplysninger: Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve. Der er fri entré til museet, men der må påregnes materialepris i værkstedet.


 

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere