Tørklæde: tro eller kultur? Kom og deltag i debatten

Af Hundige Kirke

Hvorfor går selvstændige kvinder med tørklæde? Er det noget, man selv vælger, eller har andre bestemt det?

Onsdag d. 8. juni er der rig mulighed for at få svar på disse og mange andre spørgsmål til tørklædet og tradiotionerne bag. Hundige Kirke inviterer alle interesserede til en formiddag, hvor vi alle sammen gerne skulle få mere viden om de komplekse spørgsmål.
Arrangementet foregår i Hundige Kirke kl. 10.00, og det er de to aktive, lokale kvinder, Khadija al Mohammadi fra Greve Nord Projektet og Huda Al-Kazweni fra Silk Road, irakisk kulturforening, som svarer på spørgsmål.

Hvorfor har du tørklæde på?

De møder i mange sammenhænge undren over, hvorfor selvstændige kvinder går med tørklæde. Mange tænker, at det skyldes krav fra manden eller fra Islam. Men måske er svarerne mere komplekse. I Danmark har hovedbeklædninger eller udsmykninger til alle tider være brugt til at sende signaler. Gift eller ikke gift, lilla tørklæder eller piercinger og tatoveringer. Meget handler om identitet og fællesskab. Om at udtrykke sammenhørighed med en bestemt gruppe. Det gør det måske også for de kvinder, som går med tørklæder. For også de tørklæder udtrykker mange forskellige ting.
ToerklaedeikirkenSognediakon i Hundige Kirke Hanne Hummelshøj vil komme med et kort oplæg om hovedbeklædninger, som oplæg til samtale. Det er ønsker, at vi her kan stille de spørgsmål, som det måske kan være svært at stille andre steder. Vi har alle fordomme om ”de andre”. Derfor kan denne formiddag være med til at vi deler dem med hinanden i gensidig undren over, hvorfor vi tænker, som vi gør. For hvorfor er det netop tørklædet, som kan sætte så mange følelser i kog?

Sommerpause i aktiviteterne
thors collage

Der er pause hen over sommeren, men vi vender naturligvis tilbage i august
Læs mere

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere

Bankospil i hele 2018

banko - web

Kom og vær med - skriv dem i kalenderen med det samme

Læs mere her