Har du lyst til at blive frivillig?


Så er du landet det rette sted. Her kan du finde forskellige opslag inden for forskellige områder, hvor du kan være med til at gøre en forskel i Greve Nord

Under hvert opslag kan du både finde oplysninger på kontaktpersonerne, og du kan også sende en kort besked direkte til personerne eller skrive, at du gerne vil ringes op.


Har du behov for frivillige?
Så er du mere end velkommen til at få dit opslag ind på siden. Kontakt Sarah for yderligere information Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. / 60 35 46 65

beboereferie 14 k


Har du lyst til at gøre en markant forskel?
Koordinering af netværksfamilier og flygtninge


Der mangler frivillige hænder til det vigtige arbejde at matche netværksfamilier med de flygtninge, der kommer til landet

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Miriam Ripley er koordinator for Dansk Flygtningehjælps lokale netværksfamilieprogram, og hun har brug for en eller flere frivillige, der gerne vil hjælpe med at gøre en forskel for de flygtninge, der kommer til Greve.
Antallet af flygtninge, der gerne vil have en netværksfamilie som støtte er steget, og derfor er der behov for flere gode kræfter, der vil hjælpe flygtningene med at blive en integreret del af området.
fællesspisning3Arbejdet består i at matche flygtningene og de netværksfamilier, der bor i området. Det er nemlig vigtigt at matche de rigtige par.


”Det skal meget gerne passe, så de nyankommne får den støtte og hjælp, som netop de har brug for, og at netværksfamilien samtidig også får noget igen. Hvis det fx er en flygtningefamilie med små børn, så vil vi forsøge at matche dem med en dansk frivilligfamilie, der har børn i samme alder,” forklarer Miriam og fortsætter:danskflygtningehjaelp
”Dermed er der større chance for, at de to familier har fælles interesser, der kan knytte dem sammen, så de har noget at tale om. Samtidig kan den nyankommne familie spørge om råd og vejledning fra andre, der står i samme situation som dem selv, men som kender systemet, samfundet og kulturen meget bedre. Fx om hvordan man kan hjælpe sine børn med lektier, hvordan en børnefødselsdag foregår, hvordan man kan spare penge på storindkøb af bleer osv.”
Hun forklarer, at den danske familie så til gengæld får et indblik i en helt anden verden end deres egen, får en relation med nogle søde, spændende mennesker, og ikke mindst får muligheden for at gøre en stor forskel for en gruppe mennesker, der har behov for hjælp og støtte.

Et meningsfyldt arbejde
En netværksfamilie er en relation mellem en frivillig enkeltperson eller en familie og en flygtning eller flygtningefamilie. Formålet er, at netværksfamilien på forskellige måder skal hjælpe de nyankommne med at komme på plads og blive en del af deres nye hverdag i en kommune.
Derfor er det en utrolig vigtig rolle, man spiller, når man står for at sammensætte flygtningene med netværksfamilierne, for det er En vigtigt del af integrationsprocessen, at man møder de folk, man bor i blandt.
miriam nbMiriam forklarer, at det er et meget givende frivilligt arbejde, som hun er glad for, men at hun har behov for hjælp og flere hænder, hvis man skal kunne nå at følge med efterspørgslen.
”Når man får lavet et godt match og kan se, at det bare fungerer, og at alle er glade, så giver det hele mening. Man får så meget mere igen, end man giver,” fortæller hun.

Er det måske noget for dig?
Hvis du har spørgsmål eller overvejer, om det kunne være noget for dig at give Miriam en hånd med det vigtige arbejde, så kan du kontakte hende på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Hun vil også kunne svare på, hvad arbejdet mere konkret går ud på, hvordan det helt praktisk foregår osv.


Bliv frivillig – det er sjovt og giver masser af mening


Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Kender du det, når man gerne vil være med til at gøre en forskel og være med til at ændre nogle ting til det positive? Ikke bare for sig selv, men også for andre? Hvis man så samtidig kan have det sjovt, blive udfordret og møde andre glade mennesker, så er der pludselig masser af mening i at lave frivilligt arbejde.

Fredag d. 25. september 2016er det Frivillig Fredag, og en oplagt mulighed til at sætte fokus på det store og vigtige arbejde, som frivilligt arbejde er for vores lokalområde.
Her i Greve Nord er der masser af muligheder for at blive en del af det frivillige arbejde. Hvad enten du interesserer dig for sundhed/kost/motion, kreative udfoldelser, planlægning og afholdelse af arrangementer, undervisning, sang og musik, journalistik og foto eller hvad det end måtte være, så er der altid behov for et par hjælpende hænder mere.

Kunne du tænke dig at blive frivillig i Greve Nord Projektet?
Så kontakt aktivitetskoordinator Suzanne Magelund på telefon 60 35 46 67 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi vil meget gerne høre fra dig, også hvis du har en god idé, som du gerne vil føre ud i livet, men hvor du godt kunne bruge et par ekstra frivillige hænder.

Tak til vores frivillige

I Greve Nord Projektet er vi i allerhøjeste grad afhængige af alle de dygtige og flittige frivillige, der på forskellig vis bidrager til at gøre området et spændende sted, hvor der er masser af aktiviteter for både børn og voksne.
I anledning af Frivillig Fredag vil vi gerne fra Greve Nord Projektet sige kæmpe stor tak til alle de frivillige, der gør en indsats. Tak fordi I vil, og tak fordi I bliver ved.

Derfor er jeg frivillig:

Meena Mastkhel, frivillig bydelsmor, rygestopvejleder, frivillig vejleder på de sunde madskoler og sundhedsformidler:
"Jeg har flere gange fået stillet spørgsmålet: "Hvorfor laver du frivilligt arbejde? Du får jo ikke noget ud af det?" Nej, måske ikke på det materielle og økonomiske plan. Men de sociale og personlige goder som det medfører, er noget, du ikke får andre steder. Det handler om at ville give noget af sig selv uden at forvente at få noget tilbage. Det er en fantastisk følelse og utroligt givende at kunne opleve, hvor stor en forskel man kan gøre i et andet menneskes liv. Frivilligt arbejde bidrager til lykke på flere måder. Det er en af hovedårsagerne til at jeg laver frivilligt arbejde."

Joan Berg
, har bl.a. arrangeret børne-krea-værksted i sommerferien og har en masse aktiviteter i støbeskeen for efteråret:
"Jeg synes, at det er vigtigt, at få fat i områdets børn og unge og få sat noget socialt i gang blandt dem. Jeg er uddannet pædagog, så jeg kan slet ikke lade være med at tænke i aktiviteter og muligheder for kreativ udfoldelse. Jeg kan godt lide at give de ting videre, som jeg kan og se, hvor meget glæde de små ting kan skabe. Fx er det vidunderligt at se, hvordan børnene vokser 20 cm. når de får succesoplevelser med det de laver og oplever, at de rent faktisk kan meget mere, end de regnede med. Det giver mig rigtig meget. Så jeg ser det ikke som om, at jeg giver "arbejde", for jeg får så meget igen. Der er så meget potentiale blandt både børn og voksne her i vores lokalområde, og det er dejligt, at det kan lade sig gøre at lave så mange aktiviteter lige her i vores nærmiljø. Derfor kan jeg kun opfordre andre til også at melde sig som frivillige."

Charlotte Tew, formand for Aktivbestyrelsen i Askerød og med masser af frivillig erfaring på cv'et: "Jeg laver frivilligt arbejde fordi jeg har ressourcerne og  selv mener, at jeg har kompetencerne til det. Jeg prioriterer i min travle hverdag at være frivillig, således at andre kan få glæde af det. Jeg har selv haft stor gavn af andres frivillige arbejde. Jeg kan også godt lide at have en finger med i beslutningerne, og det har jeg ved selv at være en del af arbejdet. Jeg har været frivillig siden 1984 hvor jeg startede som patruljefører hos KFUK-spejderne og fra ca. 1988 fulgte nogle år som leder hos FDF'erne. Mit frivillige arbejde i Askerød startede omkring 1993-1994, og jeg har været frivillig siden. Jeg har mange bestyrelsesposter bag mig, både hos Natteravnene og i Askerød. Det udvikler også mine lederevner og forbedrer mine samarbejdsevner og ikke mindst udvider min omgangskreds med både med andre frivillige og "brugere". Det er altid dejligt at se frugterne af sit arbejde, fx når en Høstfest i bebyggelsen, hvor vi har brugt rigtig mange timer på forberedelser, indkøb, madlavning osv., ender op med at være en super hyggelig fest hvor alle hygger og morer sig.

 

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere

Bankospil i hele 2017

banko - web

Kom og vær med - skriv dem i kalenderen med det samme

Læs mere her