Notice: Undefined offset: 1 in /home/grevenord/public_html/templates/grevenord4/library/Artx/Content/Item.php on line 68

Hevas køkken


Heva er i lommepengejob i Børnehuset Syd, og det er en rigtig win win situation. I børnehuset er de meget glade for hendes hjælp, og hun er glad for at tjene sine egne penge og øve sproget

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Heva har fuldkommen styr på, hvor tingene skal stå i køkkenet i Børnehuset Syd i Gersagerparken. Hjemmevant tager hun tingene ud af opvaskemaskinen og sætter dem på plads i skabe og skuffer.

Da maskinen er tømt, sætter hun næste omgang runde over, og imens går hun i gang med at tørre vognene af for brødkrummer og æblestykker.
Heva2Hevas rigtige navn er Haifa Manla Eli, men hun foretrækker at blive kaldt Heva. Og det er da også det, hun bliver kaldt, når hun er på arbejde i Børnehuset Syd. Her arbejder hun tre eftermiddage om ugen som lommepenge-jobber, et arbejde som hun er rigtig glad for.
”Jeg kan godt lide at komme her og rydde op og gøre rent. De er rigtig søde, og det er en god måde at bruge noget af min fritid på. Og så er det spændende, at jeg tjener mine egne penge, som jeg selv kan bruge, når jeg fx skal hygge mig med veninderne eller købe nye ting og tøj,” smiler hun.

En kæmpe hjælp
15-årige Heva har arbejdet i Børnehuset i seks måneder nu, og på den tid har hun nået at gøre sig ret uundværlig. Hevas arbejde består i at rydde op i køkkenet og gøre det klar til næste dag. Hun rydder også op i garderoben og sørger for, at både køkken og garderobe ser ordentligt ud, inden hun går hjem.

”Hun gør et fantastisk stykke arbejde, og det er en kæmpe hjælp for os, at hun er her. Så ved vi bare, at der er styr på det. Vi er meget glade for Heva, både hendes arbejde, men også hende som person. Hun er så sød og pligtopfyldende, og hun er bare trådt lige ind i huset. Det gør helt bestemt en stor forskel i hverdagen, at vi ved, at hun kommer på arbejde. Nu kan vi slet ikke undvære hende,” fortæller Tine Engelbrekt Nielsen, der er leder i Børnehuset Syd i.
Heva1Hevas arbejde i køkkenet og med kosten betyder nemlig, at Børnehusets pædagogiske personale har mere tid til børnene, når de ikke også skal ordne alt det praktiske i køkkenet.

”Det giver os mere tid til at være sammen med børnene og lave de pædagogiske opgaver, fordi man ikke skal gå fra til også at ordne køkkenet. Det betyder, at vi nu kan koncentrere os om hyggelige og gode eftermiddage med børnene, fordi vi ikke skal fare frem og tilbage og hele tiden tænke på, at ”Åh nej, vi skal også lige huske at ordne opvasken”. Det behøver vi ikke, når Heva er her. Der ved vi bare, at det står snorlige i køkkenet,” forklarer Tine Engelbrekt Nielsen.

Øver sit dansk
Heva kom til Danmark med sin familie for tre år siden, hvor de flyttede fra Syrien. I dag bor hun sammen med sin mor, far og tre brødre i Valhals Kvarter, og hun går i 9. klasse på Hedelyskolen.

Selvom Heva taler rigtig godt dansk, er hun stadig lidt usikker på det.
”Derfor er det rigtig godt, at jeg kan komme her og blive bedre til at tale dansk. Jeg møder mange nye mennesker, så jeg øver mig hver dag i dansk. Det er en god måde for mig at lære det på,” siger hun.
De første måneder havde Heva kun to timer om ugen i Børnehuset Syd, men hun ville gerne have en time mere. Så nu har hun tre timer fordelt over tre eftermiddage, og det passer hende rigtig godt.

”Jeg vil gerne arbejde, men jeg skal også have tid til at lave mine lektier, og være sammen med mine venner og gå til fitness,” siger Heva, mens hun stabler de rene kopper fra opvaskemaskinen i skabet ved siden af.
Heva3”Det er en dejlig følelse, når jeg er færdig, og det hele ser godt ud. Så kigger jeg rundt i køkkenet, og tænker: Jeg har gjort et godt stykke arbejde, og så bliver jeg glad,” smiler hun.

Tine Engelbrekst Nielsen fortæller, at det er helt tydeligt, at Heva har fået ejerskab over køkkenet.
”Der er ingen tvivl om, at det er hendes køkken, når hun er på arbejde. Det er så dejligt at opleve! Hvis jeg fx kommer ud og skal forberede mad til p-mødet, mens du er i gang med at gøre rent, så er det helt klart mig, der kommer ind på dit område. Så går jeg nærmest i vejen. Det er virkelig fedt at se, hvor meget ejerskab og stolthed du har i dit arbejde,” smiler hun til Heva.

Lærer spillereglerne
Hevas lommepenge-job i Børnehuset Syd er kommet i stand gennem den lommepenge- og fritidsjobindsats, som Greve Nord Projektet har for at hjælpe områdets unge i gang med et fritidsjob.
Det var Hevas mor, der havde hørt om indsatsen, så hun og Heva kontaktede Lone Holm Clausen fra Greve Nord Projektet. Sammen fandt de ud af, at jobbet i Børnehuset Syd ville være en god idé og efter et besøg og en samtale med Tine Engelbrekt Nielsen, kunne Heva starte på sit første arbejde.

Selvom det nok er lønnen, der er en af de vigtigste motivationsfaktorer for de unge, når de begynder at arbejde, har fritids- og lommepengejobs også rigtig mange andre positive effekter på sigt.
”Der er rigtig mange fordele for unge ved at få et fritids- eller lommepengejob. De unge lærer at tjene deres egne penge og den frihed og stolthed, det giver, at de selv har tjent dem. De lærer, hvordan man er nødt til at arbejde og yde, hvis der er noget, man gerne vil købe, og det er med til at modne dem i deres vej til at blive voksne,” fortæller Lone Holm Clausen, der er fritids- og lommepengevejleder i Greve Nord Projektet.

”De lærer også at blive en del af en arbejdsplads og de spilleregler, normer og forventninger, der er. De får ansvar og en række opgaver, som det forventes, at de lever op til, og det er en rigtig vigtig proces for alle børn og unge at skulle lære. For med ansvar følger også stolthed og øget selvværd, når man gør det godt og man udretter noget. Samtidig er det god erfaring ift. at lære at disponere sin tid, når man både skal have tid til skoler og lektier, arbejde og et socialt liv med vennerne og sport,” fortsætter hun.
Heva4

De unge vil gerne arbejde
Greve Nord Projektet har også hjulpet andre unge fra området i gang med lommepengejob på flere andre arbejdspladser i området. I alt har indsatsen indtil videre hjulpet ca. 30 unge med at finde lommepengejob som fx med rengøring hos foreninger i området, hos andre daginstitutioner, på biblioteket og i Hundige Boldklub.
Lommepengejobbene er kortere forløb for de 13-15-årige og er med til at forberede dem på, hvordan man varetager et fritidsjob. Derfor arbejder hun på at skabe flere samarbejder med virksomheder, kommunale institutioner, boligselskaberne og andre, der gerne vil have unge ansat i fritidsjob. Der er lige nu mange unge som har gennemført et lommepengejob-forløb og som er klar til at have et rigtigt fritidsjob,
”Vi oplever, at der faktisk er rigtig mange unge, der gerne vil have et arbejde, og det er jo rigtig positivt. Men desværre er det ikke lige let at finde fritidsjob, hvor det passer med tidspunkter, arbejdsopgaver m.m. som de unge kan have,” forklarer Lone Holm Clausen.

Også til gavn for virksomhederne
Det er ikke udelukkende de unge, der får gavn af at komme ud og arbejde, der er også mange fordele for arbejdsgiverne. De unge kan med fordel varetage mange forskellige praktiske opgaver, som det ellers er svært for en virksomhed at finde tid til. Det vil betyde, at medarbejderne kan bruge deres tid på deres faglige kerneområder i stedet.

”Ved at ansætte en ung i fritidsjob, er man også med til at forme fremtidens arbejdskraft og kan være med til at inspirere de unge i forhold til deres valg af uddannelse, og hvad de ønsker at dygtiggøre sig indenfor. Det kan være en fordel for de erhvervsgrupper, som kommer til at mangle arbejdskraft i fremtiden, eller de erhverv som kan drage fordel af en mere blandet medarbejdergruppe. Der findes talrige eksempler på, at et fritidsjob kan være den afgørende motiverende faktor for, at en ung vælger en bestemt uddannelsesretning. Ligesom vi ser rigtig mange eksempler på, at virksomheder ved at ansætte unge i fritidsjob kan se de unge an, lærer dem op og få nogle dygtige kandidater til deres elevpladser. Så det er win win for begge parter, understreger Lone Holm Clausen. bornehusetsyd

Lederen af Børnehuset Syd er ikke i tvivl om, at Hevas arbejde er en stor fordel for dem, og hun anbefaler derfor gerne andre arbejdspladser til også at have en ung i fritids- eller lommepengejob.

”Vi glæder os over det hver gang, Heva kommer. Samtidig vil vi gerne være med til at støtte op om den social opgave, det er, at hjælpe de unge ind på arbejdsmarkedet, hvilket jo godt kan være en udfordring, særligt når man kommer hertil som flygtning,” forklarer hun.


Overvejer I, at få en ung i fritidsjob? Så kontakt Lone

lone job


 


Notice: Undefined offset: 1 in /home/grevenord/public_html/templates/grevenord4/library/Artx/Content/Item.php on line 68

Fuld smæk på efterårsferien


Børnene har leget, svedt, grinet og prøvet en masse nye ting hele ugen i Greve Nord

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Selvom man har ferie fra skole, er det ikke ens betydende med, at man bare skal ligge på sofaen og slappe af. I hvert fald ikke, hvis man bor her i Greve Nord.

I hele uge 42 var der derfor arrangeret en masse aktiviteter og sjov for områdets børn og unge. Der var bl.a. parkour, fodboldlege, filmhygge, udflugter til København, fisketur, kreative værksteder, bagedyst og meget mere.
Over 100 børn fra hele Greve Nord og en gruppe forældre har været med, og mange af børnene har været med flere dage. Børnene kom ikke kun fra de nærmeste områder, men også fra de tilstødende vilahuskvarterer.
iDet er første gang, der har været arrangeret et så stort efterårsferieprogram i Greve Nord, og det har vist sig at være en succes. Ugen igennem var aktiviteterne fyldt godt op af børn, unge og forældre fra både Gersagerparken, Askerød og Gudekvartererne.

To af de børn, der har været med hele ugen, er Ali på 13 år og Salih på 12 år. De har bl.a. været med til fodbolddag og på udflugten til Street Mekka i København, hvor de har lavet streetdance og spillet basket. De to drenge fra Ægirs og Valhals Kvarter var også med til film og oplægsaften, hvor skuespilleren Afshin Fiouzi fortalte sin egen historie om sin opvækst.
”Det var hyggeligt at høre hans historie. Han fortalte nogle gode ting. Og så var det hyggeligt at spise pizza med de andre og have det sjovt,” fortæller Ali.

Previous ◁ | ▷ Next


Hvad kan man gå til?
Samtidig med at give børnene og de unge en masse sjove oplevelser sammen var det også formålet at vise dem, hvor mange forskellige fritidstilbud, der faktisk er lige her i lokalområdet.

”Vi er rigtig glade for, at så mange børn og unge har været med og prøve nogle af de mange ting af. På den måde har de fået mulighed for at snuse lidt til forskellige ting og fundet ud af, om det er noget, de gerne vil bruge mere tid på. Vi vil meget gerne hjælpe børnene og de unge med at finde på noget spændende at lave i fritiden og vise dem nogle af alle mulighederne, som de måske ikke kender i forvejen,” fortæller Søren Lukassen, der er børne- og ungekoordinator i Greve Nord Projektet.
”Der er allerede flere af børnene, der gerne vil gå til parkour og fodbold. Og det er her, vi kan hjælpe med at skabe kontakten mellem familierne og klubben eller tilbuddet. Så nu skal vi bare have det praktiske på plads,” fortsætter han.
hFor 8-årige Aziz var dagen på græsset i Hundige Boldklub i hvert fald ugens højdepunkt.
”Jeg synes, det er sjovt at spille fodbold. Jeg kan god lide at spille med de andre og drible med bolden. Jeg vil rigtig gerne starte til fodbold her i Hundige Boldklub,” fortæller han.

Her er skatten!
Ugen blev sluttet af med en stor skattejagt rundt i Askerød, hvor børnene i hold spurtede rundt til poster og samlede skattekort. Det var de unge fra Legepatruljen, der stod for planlægningen og afholdelsen af skattejagten, og de var rigtig gode til at få de yngre børn med i legen og skabe den helt rigtige skattejagts-stemning.

Bagefter blev der hygget og spist lækre cupcakes, som børnene selv havde lavet og pyntet med glasur og krymmel. Omkring 70 børn og forældre kastede sig ud i den store cupcake-bagedyst i Café Ask, hvor der blev lavet nogle meget fine og farverige kager.

Previous ◁ | ▷ Next

”Det har været virkelig fedt at se, hvordan børnene og de unge har hygget sig sammen. Mange af dem kender jo hinanden lidt i forvejen, men der har også været en del, der er kommet alene, som så har fundet nye venner at lege med her,” forklarer Lone Holm Clausen, der er fritids- og lommepengejobvejleder i Greve Nord Projektet.

”Det er jo netop også meningen med sådan en uge: At få børnene op af sofaerne og ud og lege med nogle af alle de andre børn i stedet for at sidde alene med iPaden eller PlayStation. Det skaber netværk og nye legekammerater, når man kan komme ud og bevæge sig sammen,” fortsætter hun.

Forældrene vil også lege med
”Vi er rigtig glade for, at børnene og de unge har været så meget med hele ugen. Også flere af forældrene har været med til nogle af aktiviteterne fx fisketuren og bagedysten og skattejagten. De vil også gerne være med og lave noget sammen med deres børn. Forældrene har alle sagt, at de synes, det har været en god uge og en rigtig god idé. De er rigtig glade for, at børnene kommer ud og leger, og de kan se, at de kommer glade hjem igen og fortæller, hvad de har lavet,” siger Lone Holm Clausen.
a

Den aktive efterårsferie er blevet arrangeret af Greve Nord Projektet i samarbejde med: Hundige Boldklub, Greve Parkour, Den Musiske Skole i Greve, afdelingsbestyrelserne i bydelen, områdets skoler, Bilka, Salaam film og dialog, Copenhagen Panna House m.fl.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/grevenord/public_html/templates/grevenord4/library/Artx/Content/Item.php on line 68

En ferie fyldt med grin og fødselsdage


Tak til Dansk Folkehjælp og alle glade børn og voksne, der var med på ferie

Der blev hygget og leget og viftet med masser af fødselsdagsflag på ferien i Blåvand. Faktisk havde hele tre af børnene fødselsdag, mens de var på ferie.

Det ene meget unge barn kom endda til verden på hospitalet i Vestjylland undervejs i løbet af ferien - en lille uges tid før end beregnet.
Stort tillykke til alle tre fra Greve Nord Projektet.
IMG 2307De tre fødselsdagsbørn blev fejret med sang og kage, flag og masser af hurraråb.

Previous ◁ | ▷ Next


Udover fødselsdags-fejringer havde de 15 familier også travlt med mange andre sjove ting i løbet af de seks dage, de var afsted. De var bl.a. i Legoland, hyggede sig på feriecenteret, var ude og bowle, var på stranden og bade i Vesterhavet og en tur til fyret i Blåvand.
Læs mere om ferien her

Mange af familierne havde ikke været ved Vesterhavet før eller i Legoland, så der var mange glade førstegangsoplevelser med store øjne og smil op til begge øre.
IMG 2581Alle børn og forældre fik en masse gode timer sammen både i deres egen lille familie, men også sammen med de andre familier, der var med.

Ferien var et tilbud til familier, der ikke selv har økonomisk råderum til at komme på ferie. Det er Dansk Folkehjælps særlige feriepulje, der betalte for familierne, så de på trods af et meget stramt budget havde mulighed for at komme afsted.
IMG 2585”Vi synes, at det er vigtigt, at alle børn får nogle gode ferieoplevelser, uanset hvordan familiens økonomiske situation ser ud. Derfor vil vi gerne støtte projekter som det her, hvor familierne kan hygge sig sammen og i fællesskab med de andre familier og få ladt batterierne op,” siger Klaus Nørlem, der er generalsekretær hos Dansk Folkehjælp.
Læs mere om ferien her
IMG 2189


Notice: Undefined offset: 1 in /home/grevenord/public_html/templates/grevenord4/library/Artx/Content/Item.php on line 68

Fodboldskole for masser af fodbold-glade børn


I disse dage er der fuld gang i boldene i fodboldskolen i Hundige Boldklub. En del af børnene kommer her fra Greve Nord

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Der sparkes, grines, løbes, heppes og dribles dagen lang på banerne ved Hundige Boldklub, hvor 65 børn er på fodboldskole.
I fem dage står der fodbold og sjov og leg og nye venner på programmet for børnene, der knokler rundt på banen og lærer teknik, spiller kampe og øver sig på at spille mellem benene på hinanden.
IMG 2222
En af dem er Omar på 10 år fra Gersagerparken, der spiller på midtbanen på holdet.
IMG 2194”Jeg synes, det er sjovt at spille fodbold og være på fodboldskole. Både fordi jeg kan mærke, at jeg bliver bedre, men også fordi det er skægt at møde de andre. Jeg kan godt lide at bevæge mig, og jeg synes, at det vil være kedeligt bare at sidde derhjemme, jeg vil hellere ud og spille bold,” siger han, inden han igen drøner ud på banen til de andre.

Fætrene Nico og Daryl fra Valhals Kvarter er helt enige. IMG 2199
”Det er meget sjovere at være ude og spille med vennerne. Man lærer nogle nye teknikker, og trænerne forklarer, hvad man skal gøre, fortæller Nico.
”Men nogle gange er det altså også hårdt, fordi man skal løbe hele tiden, og det er varmt. Men det er rigtig sjovt alligevel,” fortsætter Daryl.

Nye venner
Fodboldskolen er et tilbud til alle børn i området, og man behøver ikke være medlem af klubben i forvejen. Det giver børnene mulighed for at prøve sporten af og prøve at være en del af en fodboldklub, inden de evt. kan blive meldt ind. IMG 2236
”På fodboldskolen og i klubben har vi børn fra hele området, så det er også en god mulighed for at finde flere venner og komme ud og lege med nogle andre børn, end dem man normalt møder i gården eller i skolen,” fortæller Jan Holst Andersen, der er formand i klubben.
Fodboldskolen i Hundige Boldklub er et tilløbsstykke hvert år, og den blev hurtigt udsolgt.

Rekord mange piger
Ud af de i alt 65 glade børn, der knokler rundt på banerne, er hele 23 af dem piger. Det er mange - ikke kun ift. de tidligere års fodboldskoler i Hundige Boldklub, men for landets fodboldskoler generelt.

Årsagen til den store interesse fra pigernes side, skal ifølge formanden findes i, at klubben også i hverdagen gør meget for at trække piger til klubben. Der er flere pigehold og kvindelige trænere, hvilket er med til at give klubben et godt ry blandt fodboldinteresserede piger i hele Greve. Fodboldskolen i Hundige Boldklub bliver holdt i et samarbejde med DBU og Get2Sport.IMG 2210
Fælles socialt ansvar
Greve Nord Projektet og Hundige Boldklub har et godt samarbejde, der bl.a. fokuserer på at hjælpe de af områdets børn, der af flere årsager ikke normalt ville have mulighed for at gå til fodbold med alligevel at komme ud og være med. Dette samarbejde gælder ikke kun ift. fodboldskolen, men løbende hele året. Bl.a. kan Greve Nord Projektet rådgive forældrene om, hvordan man kan søge kontingentnedsættelse, eller andre poster i budgettet, der kan tilpasses, så der bliver plads til at børnene kan gå til fodbold.

I klubben og på fodboldskolen har de spillere fra hele Greve og også de områder i Greve Nord, hvor de bor familier, der ikke altid har så mange ressourcer. Bl.a. er der flere fodbold-glade børn fra flygtningefamilier. Jan Holst Andersen påpeger, at han mener, at det er vigtigt, at man som boldklub i et område som Greve Nord netop er med til at tage et socialt ansvar.
IMG 2247”Det er jo ikke børnenes skyld, at familiernes økonomi ikke altid efterlader frirum til fx kontingent og nye fodboldstøvler. Vi vil gerne hjælpe til, at børnene ikke skal udelukkes fra gode oplevelser og de mange glæder, der er ved at være en del af et fællesskab i en sportsklub, fordi økonomien er stram derhjemme. Derfor er vi meget glade for samarbejdet med Greve Nord Projektet, for det giver os mulighed for at give flere børn et sundt og udviklende indhold i hverdagen,” forklarer han.

Vil dit barn også gerne spille?
I Hundige Boldklub har de hold for børn og unge i alle aldre, og der er altid åbent for nye medlemmer.
På klubbens hjemmeside her kan du læse meget mere om de forskellige hold, træningstider, kontingent m.m.
Læs mere her

Du kan se mange flere fine billeder fra fodboldskolen på Hundige Boldklubs Facebookside her
IMG 2216


Notice: Undefined offset: 1 in /home/grevenord/public_html/templates/grevenord4/library/Artx/Content/Item.php on line 68

Legepatruljen skaber leg og venskaber


Kom ud og leg med os i stedet for at sidde derhjemme selv. I legepatruljen kommer børnene fra hele Greve Nord

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Hver onsdag eftermiddag kører legepatruljen ladcyklen fuld af legeredskaber op på bakken i Askerød, og så er der fri leg. I dag har de unge bestemt, at de bl.a. vil lege dåseskjul og stikbold med børnene.

Legepatruljen består af fem lokale unge, der skaber udendørsleg og sjov for børn mellem 6 og 13 år i Greve Nord. De leger og spiller bold med børnene og sørger for at alle, der kommer forbi, er med til at have det sjovt. På vej over mod bakken møder de allerede de første tre børn, der råber: ”Hej legepatrulje. Hvad skal vi lege i dag?”
lege fDe fem unge i Legepatruljen er ansat i lommepengejob af Greve Nord Projektet, der har afholdt legepatrulje siden april, og allerede fra start har der været godt besøgt hver onsdag på bakken.

En af legeguiderne er Baver Akkoyun på 13 år, og han er meget glad for sit arbejde.
”Det er sjovt, fordi man lærer en masse andre børn og unge at kende. Jeg vil gerne være med til at sørge for at de børn, der ikke har nogen at lege med, kan komme og være med her,” siger han og fortsætter:
lege a”Målet med legepatruljen er, at børnene skal få nye venner og hygge sig sammen, så de ikke sidder alene derhjemme og keder sig. Så leger vi med børnene, og sætter leg i gang.”
Baver Akkoyun er selv opvokset i Askerød, og han fortæller, at han ville have ønsket, at der også havde været en legepatrulje, da han var yngre, for så havde det været sjovere at lege udenfor.

Nye venner
Det er gratis for børnene at komme og lege med legepatruljen, og efterhånden som tilbuddet er blevet mere kendt, er der begyndt at komme børn fra hele området.

”Formålet med legepatruljen er netop, at vi gerne vil have børnene til at lege sammen og skabe nye venskaber på tværs af boligområderne, så de får en større vennekreds, som de kan lege med, også når der ikke er legepatrulje,” siger Lone Holm Clausen, der er børne- og unge medarbejder i Greve Nord Projektet og legepatruljen.
lege d”Flere børn sidder i dag indendørs og leger med iPads og ser tv. I legepatruljen vil vi gerne vise børnene, hvor mange sjove lege man kan lave udendørs, og at man ikke behøver nogle særlige redskaber, men bare sig selv og måske et par bolde. Når børnene leger, får de masser af motion og frisk luft, men det er på en sjov måde og ikke en sur pligt. Det er mere fri leg, hvor de har mulighed for at larme og brænde energi af, fordi det er udendørs,” fortsætter hun.
Lone Holm Clausen fortæller, at de fem unge legeguider tager deres arbejde meget alvorligt.

”De lever sig virkelig ind i det. De planlægger selv hvilke lege, de vil lave med børnene, og de er rigtig gode til at tage kontakt til de børn, der måske er lidt stille og ikke helt tør være med. Man kan se, at børnene ser op til legeguiderne, og på den måde er de også nogle virkelig gode rollemodeller for de mindre børn,” forklarer hun.

Mine børn glæder sig
Når legepatruljen mødes, er forældre også velkomne til at lege med. En af dem, der har været med til at spille rundbold sammen med børnene, er Sabrin Mustafa og hendes mand. Familien med de tre børn har været med stort set hver onsdag siden starten i april, og Sabrin Mustafa mener, at det er en rigtig god idé med den ugentlige legepatrulje.lege e

”Det er så dejligt at se, hvor meget børnene hygger sig, og det er en rigtig god idé at lære dem nogle udelege, for så har de noget at lave, når de kommer hjem fra skole. Det er så godt, at man laver noget socialt for børnene, så de leger sammen og bliver venner. Jeg kan jo se på mine børn, hvor sjovt de har det, og hvor meget de glæder sig til legepatrulje. Men søn begynder allerede at spørge om mandagen, hvornår det bliver onsdag, så han kan komme til legepatrulje,” fortæller hun.
lege gSabrin Mustafa kan ikke selv være med til at lege for tiden, for hun er højgravid, men hun glæder sig over at se, hvordan de unge legeguider leger med børnene.
”Det giver en helt anden leg, når det er børnene, der leger sammen og ikke kun de voksne. Og børnene leger jo også selv sammen uden de unge, fordi de har lært hinanden at kende nu,” siger hun.

Kan du lege i dag?
Legepatruljen og legeguiderne mødes hver onsdag kl. 17-18.30, og de vil gerne have endnu flere børn og familier med.
”Vi vil gerne have alle med. Jo flere vi er, jo sjovere er det. Hvis man ikke kender andre børn, så kan man komme her, så får man helt sikkert masser af nye venner,” siger Baver Akkoyun, inden han igen løber ud for at være med til stikbold.
lege c


Notice: Undefined offset: 1 in /home/grevenord/public_html/templates/grevenord4/library/Artx/Content/Item.php on line 68

Is, geder og vilde dyr

Fredag var 32 børn og voksne fra Greve Nord taget på tur til Zoologisk Have i København.
IMG 1647Først gik vi rundt og så på de mange vilde dyr. De var godt nok store og lidt farlige nogle af dem, og vi talte om, at det var rigtig godt, at løvenerne og elefanterne var lukket inde i deres bur.IMG 1988

Senere gik turen over til bondegårdsdyrene, og de var heldigvis lidt mere fredelige. Vi gik på besøg hos gederne, som vi klappede og sludrede med. Vi så også på hesten og koen og alle de andre dyr.

Det var en dejlig varm dag, så derfor var vi nødt til at blive kølet lidt ned igen med en dejlig is. IMG 1998

Inden turen igen gik hjem med bussen, kunne vi nå at sige og vinke farvel til dyrene.
Tak til alle for en dejlig tur!

IMG 2005
IMG 1992

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere