Greve Nord Projektet søger unge, der vil have fritidsjob


Vi tilbyder fritidsjob som enten bud eller legeguide

Er du mellem 15-16 år? Og vil du gerne have et fritidsjob? Så læs mere her
glade unge folk
Legeguide:
Er du 15-16 år og vil du gerne have et sjovt fritidsjob?
Bliv Legeguide og hjælp med at lave aktiviteter for børn og unge i Greve Nord
Greve Nord Projektet søger 5 unge som godt kan lide at være aktive og gerne vil arbejde med andre børn og unge.

Vi har følgende krav:

  • Du skal være 15-16 år.
  • Vigtigt: Du skal kunne arbejde hver torsdag kl. 18 – 20.
  • Du skal kunne lide at være aktiv
  • Du skal kunne lide at lege med andre børn og unge
  • Du skal kunne samarbejde med andre unge på arbejdet.

Arbejdsopgaver:

Som Legeguide er det dit arbejde sammen med 4 andre unge at lave lege og aktiviteter for børn og unge i Greve Nord. Sammen med en voksen skal du hver torsdag lave sjove aktiviteter, som du selv er med til at finde på. I er 5 unge som skal samarbejde, og I vil få en oplæring til jobbet.

Søg jobbet: Frist: mandag d. 2. okt. Du bliver lønnet efter reglerne på området.

Hvis du er interesseret så kom ned til Lone i Stamhuset i Askerød, Digehuset 9. Lone er ny fritidsjobsvejleder i Greve Nord Projektet. Kontakt: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller mobil: 60 35 26 41.

OBS: Du skal have adresse i Greve Nord: Gersagerparken, Askerød, Gudekvartererne/Klyngen.

Bud i Greve Nord:

Er du 15 år og vil gerne have et fritidsjob? bud
Bliv bud for Greve Nord Projektet og hjælp os med at få delt vores opslag ud

Greve Nord Projektet søger 2 unge som gerne vil have et fritidsjob som bud.

Vi har følgende krav:

  • Du skal være 15-16 år.
  • Du skal være god til at tage ansvar og gøre dit arbejde færdigt.
  • Du skal være god til at tage imod nye opgaver
  • Du skal være fleksibel
  • Du skal være god til at hilse og snakke med nye mennesker

Arbejdsopgaver:

Som bud er dit arbejde at dele plakater og opslag rundt til alle lejligheder og opgange i Askerød, Gudekvartererne/Klyngen og i Gersagerparken.
Vores bude er meget vigtige medarbejdere i Greve Nord Projektet, fordi du er med til at sikre at alle beboerne i området får information om Greve Nord Projektets mange aktiviteter.

Søg jobbet: Frist: hurtigst muligt. Du bliver lønnet efter reglerne på området.

Hvis du er interesseret så kom ned til Lone i Stamhuset i Askerød, Digehuset 9. Lone er ny fritidsjobsvejleder i Greve Nord Projektet. Kontakt: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller mobil: 60 35 26 41.

Du kan også aflevere en ansøgning i Stamhuset, Digehuset 9 eller i aktivitetshuset i Thors kvarter 62.


Mere rådgivning til forældre i Greve Nord


Et ny række kursustilbud skal give forældrene i Greve Nord værktøjer til at skabe et gladere familieliv og integrere dem mere i samfundet

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Selvom man har de bedste ambitioner, kan det nogle gange være gavnligt med et ekstra sæt værktøjer og gode råd til, hvordan man kan få en bedre hverdag i familien.

Derfor inviterer Greve Nord Projektet i første omgang alle interesserede mødre fra Greve Nord med på et gratis kursus, hvor de kan få råd og vejledning til, hvordan de bliver en aktiv medborger i det danske samfund, hvordan de bedre kan støtte og hjælpe deres børn, undgå konflikter i hjemmet og blive en gladere familie.
IP undervisning 2 WEB
”Det kan være svært at være den støtte og hjælp for sine børn, som man gerne vil, hvis man ikke selv har indsigten og forståelsen for, hvordan det danske samfund fungerer. Det gælder både ift. børneopdragelse og samværet i familien, men også i samarbejdet med skolen og daginstitutionerne. Der er mange forskellige situationer. Derfor er det vigtigt, at mødrene bliver klædt bedre på til selv at blive en aktiv del af samfundet, så de kan hjælpe deres børn og blive gode rollemodeller,” siger familievejleder i Greve Nord Projektet, Gitte Henningsen.

Tilbud til både mor og far

Kurset starter d. 27. februar, og hver mandag og onsdag formiddag vil der være undervisning, gruppeøvelser og fælles debat og refleksion, hvor mødrene kan udveksle erfaringer og fortælle, hvad der virker for dem, og hvordan de kan bruge den nye viden i hverdagen i familien.

Målgruppen for kurset er kvinder med børn mellem 0-18 år, og efter de tre måneders kursus har mødrene fået en ”værktøjskasse” med ny viden og redskaber til at blive aktive medborgere og skabe mere trivsel i familien. Det vil være IMG 1751 SmallGreve Nord Projektets egne vejledere og koordinator, der suppleret af fagfolk og oplægsholdere udefra, skal rådgive og forklarer.
Kurset er i første omgang henvendt til kvinderne, men i løbet af foråret starter der også et særskilt tilbud for fædrene og et samlet kursus for begge forældre. Ligeledes vil der i løbet af året blive inviteret til en række temaaftener, hvor kendte oplægsholdere vil komme og give gode råd til fx børneopdragelse, kommunikation i familien, vigtigheden i en sund hverdag m.m. En række forskellige emner, der tager udgangspunkt i trivsel i familien for både forældre, børn og unge.

Forældreansvar i fokus

De nye kurser er en del af den helhedsorienterede indsats, som Greve Nord Projektet har igangsat sammen med den nye helhedsplan, der startede i efteråret 2016, og som specifikt har forebyggelse og forældreansvar på programmet. Indsatsen skal styrke de beboere, der af forskellige årsager har behov for en ekstra håndsrækning for at kunne være de forældre, de gerne vil og har ansvar for at være overfor deres børn.
”Vi oplever, at forældrene rigtig gerne vil lære mere og have ny viden, så de kan hjælpe deres børn bedre. De efterspørger ofte nye kurser og mere vejledning, og de deltager meget aktivt med spørgsmål og erfaringer, når de er med. Det engagement og udvikling vil vi naturligvis gerne støtte op om, så derfor er netop forældrekurser og familietrivsel et af vores helt store fokuspunkter i denne helhedsplan,” fortæller Hanne Sanderhoff Degn, der er sekretariatsleder i Greve Nord Projektet.

Fælles erfaringer

I Greve Nord Projektet har man gennem de seneste to helhedsplaner erfaret, at det i vid udstrækning er de samme udfordringer og problemstillinger, som forældrene døjer med, og derfor giver det rigtig god mening at samle forældrene til fælles kurser og temadage.
Her kan forældrene nemlig ikke kun få ny viden fra oplægsholderne og Projektets vejledere, men også bruge hinanden som sparing til erfaringsudveksling.
Kursus trivsel og medborgerskab
”Det har jo stor betydning, at man kan se, at man ikke er den eneste, der har visse udfordringer, men at naboen også oplever, at det kan være svært. Så forsvinder eventuelle tabuer, og det bliver meget lettere at komme i gang med at tage de nye råd og vaner til sig,” forklarer Gitte Henningsen, der ved siden af fællesundervisningen også skal have individuelle vejledningssamtaler med kvinderne.

Effektivt samarbejde

En del af deltagerne til de kommende kurser har allerede kontakt til Greve Nord Projektet, men det er vigtigt også at komme ud til de beboere, som Projektet ikke tidligere har været i kontakt med.
beboereDerfor er det gode samarbejde med fx kommunes mange aktører, de lokale skoler, dagsinstitutioner og fritids- og foreningslivet en vigtig faktor, når der skal inviteres og informeres.

”Det er vigtigt, at vi også når ud med tilbuddet til de forældre, som vi ellers ikke har kontakt med. For de kan jo sidde med de samme udfordringer, men ikke vide, hvor de kan få vejledning til at gøre noget ved det. Vores samarbejdspartnere er vores øjne og øre og kan hjælpe med at få kontakt til de borgere, der har mest brug for en håndsrækning,” siger Hanne Sanderhoff Degn.


Beboerne vil meget gerne have de gode økonomiråd: Det er en stor hjælp


Det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen, når indkomsten er lav. Derfor var beboerne meget glade for de råd, de fik ved økonomi-cafeen

Af Dorthe Korshøj, Greve Nord Projektet

En del af de borger, der bor i Greve Nord kan have svært ved at få økonomien til at hænge sammen efter den nye jobreform trådte i kraft i oktober. Og særligt december kan være en presset måned at få til at hænge sammen. Derfor var der også stor interesse fra de 17 deltagere ved tirsdagens økonomi-café, for de ville gerne høre alle de gode råd, som rådgiverne fra Dansk Folkehjælp kunne give.IMG 3931

Det var bl.a. spørgsmål til regninger, udgifter til transport og faste udgifter, der blev talt om, da Greve Nord Projektet i samarbejde med Dansk Folkehjælp havde inviteret til økonomi-cafe i Aktivitetshuset tirsdag d. 6. december.
Dansk Folkehjælps tre rådgivere gav bl.a. gode og konkretet råd om hvordan man får overblik over sin økonomi, hvordan man sparer i hverdagen og hvor man kan søge hjælp. Oplægget havde meget fokus råd, som beboerne kan bruge i hverdagen fx hvordan man sparer på vand, varme og el, samt hvordan man handler fornuftigt ind, så man undgår både madspild og forkerte og dyre indkøb.

En god hjælp til folk

En af de beboere, der var mødt op for at få gode råd er Uni Holst fra Gudekvartererne. Hun er selvstændig syerske og har ikke slev problemer med at få økonomien til at hænge sammen. Hun var taget med for at få nogle gode spareråd til, hvordan hun kan spare i hverdagen.
"De kom med nogle rigtig gode råd. Jeg vidste godt nok det meste i forvejen, men jeg blev ret inspireret af ideen om at lave et budget og måske få en til at gennemgå det med professionelle øjne. De kan jo se nogle muligheder som vi andre ikke kan, så det overvejer jeg meget at få gjort," fortæller hun.
Uni Holst havde taget sin 19-årige datter med til økonomi-cafeen, fordi datteren snart skal flytte hjemmefra.
"Her kunne hun få nogle rigtig gode råd til, hvordan man kan få en sund økonomi fra starten. Hun vidste fx ikke, at man også skal betale for at komme af med vandet igen. Så hun fik helt sikkert også noget godt ud af arrangementet," fortsætter Uni Holst, der påpeger, at hun synes, at det er en rigtig god idé, at der bliver afholdt informationsmøder som dette. For selvom hun selv har styr på økonomien, kunne hun også se, at mange af dem der ellers deltog, har et meget starmt budget.
"Det er nok ikke alle, der er lige bekendt med, hvordan man kan spare i hverdagen, eller hvilke "skjulte" udgifter der er i almindelig husholdning. Så jeg synes helt bestemt, at det er en god idé at hjælpe folk på vej på den måde, når man kan se, hvor økonomisk pressede, der er," siger hun.
slide1oeko

Svært at finde luft til at spare

Mange af deltagerne udtrykte stor frustration og påpegede, at det kan være svært at se, hvordan man skal spare, når der i forvejen ikke er nogen penge, når man er på integrationsydelse eller kontanthjælp. Forældrene fortalte, at det kan være meget svært at finde overskud til fx gaver og tøj til børnene, og at det sidst på måneden kan det være nærmest en kamp at finde penge til mad, medicin og transport.
IMG 3927De tre rådgivere fra Dansk Folkehjælp gav borgerne ret i, at det er en meget stor udfordring at sparer yderligere, når økonomien er så stramt, men at det er muligt, og at det kræver, at man bryder nogle vaner og tænker i nye baner ift., hvor man kan spare.
Efter oplægget fortsatte snakken mellem beboerne og rådgiverne, og otte af de fremmødte lavede en aftale med rådgiverne om, at de kan opsøge Dansk Folkehjælp for at få hjælp til at lægge budget, samt få yderligere rådgivning ift. at få et overblik over deres økonomi.

Vigtigt at klæde beboerne på

Økonomi-cafeen er et ud af flere lignende arrangementer, som Greve Nord Projektet har afholdt sammen med Dansk Folkehjælp, Greve Kommune og boligselskaberne i området. For alle er enige om, at det er vigtigt, at rådgive beboerne og gøre dem opmærksom på deres handlemuligheder.
”Det kan for nogle borgere være svært at overskue, hvordan lovgivningen på området er skruet sammen og hvordan de skal forholde sig ændringerne i deres økonomi, særligt efter at der med den nye jobreform blev skåret i de offentlige ydelser. Derfor vil vi gerne klæde dem så godt på som muligt med informationer og vejledning, så de får de bedste muligheder for at forholde sig til deres nye situation,” forklarer Hanne Sanderhoff Degn, der er sekretariatsleder i Greve Nord Projektet.slide2oeko
”Vi er meget glade for, at Dansk Folkehjælp vil stille op med rådgivere både til arrangementer som det i aften, men også med muligheden for, at beboerne efterfølgende kan komme til dem og få hjælp og vejledning. De gør et kæmpe stykke arbejde, og de har en helt opdateret viden om emnet, som de kan hjælpe beboerne ud fra, så de ikke går i stå,” fortsætter hun.

Mor og far lytter, børnene tegner

Imens de voksne fik gode råd og mulighed for at stille spørgsmål, var der i rummet ved siden af gjort klar til, at børnene kunne lege og tegne. En af de frivillige unge piger, havde meldt sig som ”babysitter”, så hun hyggede med børnene.
Tre af de fremmødte familier tog imod muligheden for at tage børnene med, og de var galde for, at det var en mulighed, for ellers havde de ikke haft mulighed for at deltage i økonomi-cafeen.
IMG 3926


Projektet for Ægtefælleforsørgede Kvinder skal inspirere andre


Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

De mange gode erfaringer, der er kommet ud af indsatsen for at styrke de ægtefælleforsørgede kvinder, er blevet til et inspirationskatalog for andre

Nu er kataloget med erfaringerne fra Projektet for Ægtefælleforsørgede Kvinder blevet færdigt og er klar til at blive sendt ud. Her beskrives de mange erfaringer og metoder, som Greve Kommune og Greve Nord Projektet har gjort i forbindelse med Projektet for Ægtefælleforsørgede Kvinder de seneste år.
En vigtigt baggrund for Projektet for Ægtefællesforsørgede Kvinder var, at det det skulle være et metodeudviklingsprojekt, hvor formålet var at udvikle, implementere og evaluere en ny metode for opsøgende indsats og mobilisering af ledige, nydanske ægtefælleforsørgede kvinder, så disse kommer i beskæftigelse/uddannelse eller tættere på arbejdsmarkedet. Derudover var et formål at afhjælpe isolation og udsathed hos kvinderne samt styrke deres helbred og forældrerolle.
inspirationskatalog Greve Nord Projektet Ægtefælleforsørgede

Inspiration til andre

Derfor er det helt nye inspirationskatalog, der er fyldt med gode ideer og erfaringer, et vigtigt redskab for andre, der gerne vil støtte samme målgruppe i at komme tættere på arbejdsmarkedet og få mulighed for at skabe et bedre liv for sig selv og deres familier. Det kan fx være andre kommuner, boligsociale helhedsplaner, Jobcentre, anden aktører m.m.

Se hele inspirationskataloget her (åbner i pdf)

Projektet har kørt i Greve Nord i perioden april 2013 til 31. marts 2016, og i den periode har projektet hjulpet i alt 47 kvinder med at komme i uddannelse, i beskæftigelse, få styrket deres danskkundskaber, blive mere selvhjulpne m.m.cykeltraening 3 web
Målgruppen er kvinder, der hverken er i arbejde eller modtager offentlig forsørgelse. Den primære målgruppe herunder er dog de ikke-vestlige kvinder, der er længst fra arbejdsmarkedet. Det er typisk kvinder, der har boet i Danmark gennem længere tid, og således ikke længere er omfattet af integrationslovgivningen og de kommunale tilbud, der knytter sig hertil.
Projektet udfoldes i samarbejde mellem Greve Kommune og Greve Nord Projektet og finansieres af Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI)

Du kan læse mere om Projektet for Ægtefælleforsørgede Kvinder herRukhsana i blomsterland web

I løbet af projektperioden har der været mange succeshistorier med kvinder, der har fået hjælp til at komme ud af hjemmet og i stedet er blevet en biddragende del af det danske samfund.
En af dem er Ruby Llanos, der gennem støtte fra projektets vejledere fik en løntilskudsstilling hos Tune Tandklinik. Da hun startede var det med det formål at blive bedre til dansk og lære den danske arbejdsplads-kultur at kende. Men hun passede så godt ind på klinikken, at hun efter løntilskuddet blev fastansat, fordi de simpelthen ikke kunne undvære hende igen.

Læs mere om Rubys historie her
Ruby 1


Greves ældre er blevet digitale


Udviklingsprojektet MIT-Ældre har gennem de seneste fire år motiveret og vejledt de ældre borgere. I dag kan Inger Nielsen fx selv betale restskat med computeren

Af Greve kommune og Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

”Vi er meget glade for alt det, som vi har lært. Det gør det meget lettere for os at ordne tingene selv. Vi har bl.a. lært at bruge netbanken, SKAT, e-boks, Nem-ID osv.,” fortæller Inger Nielsen.
”Ja, og vi har da også lært at skrive mails nu. Vi har også brugt det meget ift. de mange indkaldelser til hospitalsbesøg fra Region Sjælland. Det kommer jo også kun på computeren nu,” fortsætter hendes mand Benny Nielsen.
Inger Nielsen på 76 år og hendes mand Benny Nielsen på 75 fra Askerød er to af de borgere, der har benyttet sig af MIT-Ældres tilbud om at komme i IT café og lære, hvordan man bruger fx Nem-ID, e-boks, digital signatur m.m. De er kommet fast nede i IT Cafeen i Stamhuset i Askerød i halvandet år, og det har de været rigtig glade for.
ITaeldre2”Det er den bedste vejledning, man kan få. Vejlederne har altid tid til at svare på spørgsmål, og de forklarer det meget pædagogisk og rolig måde, så man kan følge med og lære det selv. Vi har altid følt os velkommen, og der er ingen dumme spørgsmål,” fortæller Inger Nielsen, der også flere gange har haft besøg af den ene vejleder, EDB-Erik, i hjemmet i Askerød, hvis der har været problemer med computeren.

Stor succes

Det er Greve Kommune, der har kørt udviklingsprojektet MIT-Ældre, der har til formål at hjælpe og rådgive Greve-borgere over 60 år, så de selv kan anvende de digitale løsninger og krav, som der kommer flere og flere af i disse år. Projektet har vist sig at være en stor succes.
Greve Kommune vurderer, at omkring 30 procent af de ældre var digitale, da projektet startede i 2012. Da projektet sluttede i juni 2016, er vurderingen, at hele 83 procent af de ældre borgere var blevet mere digitale. På bare fire år har projektet altså mere end fordoblet antallet af digitale ældre, og det glæder borgmester, Pernille Beckmann.
”Hele vores samfund bliver mere og mere digitalt for hvert år. Det stiller krav til vores IT-færdigheder. Derfor er det rigtig positivt, at så mange af vores ældste borgere nu har fundet fodfæste i den digitale verden,” siger hun.

ITaeldre1Fra Dankort til SKAT

Inger og Benny Nielsen glæder sig over muligheden. Det betyder nemlig, at de nu kan klarer flere ting selv uden at skulle kører rundt.
”Vi behøver fx ikke køre i banken mere, nu kan det hele jo ordnes fra computeren. Vi fik besked fra SKAT om, at vi skulle betale lidt restskat. Først kørte vi ned til Borgerservice, men de sagde, at det ikke var deres bord. Så satte vi os hjem foran computeren sammen og fandt vi ud af, hvordan det skal gøres. Så betalte vi bare med Dankortet med det samme. Det var en dejlig succesfølelse, at man selv kunne klare det,” fortæller Inger Nielsen.

Hjælp til selv at kunne og ikke mindst at føle sig tryg ved at benytte de nye digitale processer har været et af formålene med IT-vejledningen. Vejledningen blev udført af frivillige i borgernes eget hjem eller på IT-caféer, og den tog udgangspunkt i den enkelte borgers interesser og behov i hverdagen. Det var med til at gøre IT så relevant og meningsfuldt som muligt.
”Det er meget forskelligt, hvad folk beder om hjælp til. For nogen er det første gang, at de overhovedet sidder foran en computer, og så tager vi den helt fra bunden og forklarer, hvordan tastaturet og musen fungerer. Andre har ret godt styr på det, men kan fx have behov for hjælp til at få sat deres e-boks rigtigt op, så de kan komme ind og læse beskederne fra kommunen,” forklarer EDB-Erik, der er en af de frivillige vejledere fra IT-Cafeen i Askerød.

Greve Nord Projektet har tidligere været på besøg i den velbesøgte IT-Café i Askerød. Du kan læse mere fra det besøg her
IT cafe 4

Ingers computer, Bennys iPad

Inger og Benny Nielsen har både en computer og en iPad, som de kan bruge til de forskellige ting. Helt tilfældigt er det blevet sådan, at de er bedst til at bruge hver deres maskine.
Mens Inger Nielsen foretrækker at bruge computeren, når hun skal ordne sagerne på internettet, så foretrækker Benny Nielsen iPaden.
”Du er helt klart bedst med computeren, men jeg har overhalet dig med iPaden,” griner Benny og fortsætter:
”Jeg bruger den også nogle gange til fx at læse netaviser og nyheder på. Men alle de vigtige papirer, budgetter osv. dem printer vi stadig ud og lægger i mapper. Det kan vi nu engang bedst lide, selvom det måske er lidt gammeldags,” siger han.

Stadig mulighed for IT-vejledning

Selvom MIT-Ældre vejledningen er slut, er der stadig mulighed for at få vejledning i IT og computeren. På Greve Bibliotek tilbydes der en åben og gratis IT-café, hvor alle borgere er velkommen til at komme forbi. Du kan læse meget mere om bibliotekets IT-Café på bibliotekets hjemmeside her
Ligeledes tilbyder ÆldreSagen i Greve gratis vejledning i IT, og det kræver ikke, at man er medlem af Ældre sagen. Du kan kontakte IT-koordinatoren på 24 81 86 60 mandag til torsdag mellem kl. 10.00-14.00, så kan vedkommende hjælpe dig videre. Hvis borgeren ikke har mulighed for at komme til en af de faste IT-cafeer, er der mulighed for hjemmevejledning.

Masser af gode erfaringer

MIT-Ældre har netop udgivet en rapport med sine erfaringer inden for motivation og rekruttering af borgere, samarbejde med frivillige og partnerskab mellem en frivillig organisation og en kommune. Det kan du læse mere om her


Integrations Pionererne fik diplomer og ros af borgmesteren


Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Stoltheden lyste ud af de ti nyuddannede Integrations Pionerer, da de fik overrakt deres diplomer af borgmesteren. For flere af dem blev oplevelsen også foreviget med selfies

Der var op til flere førstegangsoplevelser for de ti kvinder, der torsdag formiddag fik overrakt deres diplomer og nu kan kalde sig uddannede Integrations Pionere.
Det var både første gang, at de var i Byrådssalen og første gang, at de mødte borgmesteren og trykkede hende i hånden.
Kvinderne er alle tyrkiske eller kurdiske mødre fra Greve Nord, og de var på besøg hos borgmesteren for at få overrakt de diplomer, der viser, at de har afsluttet og bestået integrations- og rollemodelskurset Integrations Pionererne.
Greve Nord Integrations Pionererne13Ceremonien startede med, at borgmester Pernille Beckmann inviterede kvinderne indenfor i Byrådssalen, hvor hun holdt en inspirationstale for dem. Hun roste dem for deres store indsats på kurset, hvis formål er at give kvinderne en bred viden om det danske samfund og en række værktøjer, som de kan bruge til at skabe et endnu bedre liv for sig selv og deres familier i Danmark.

Greve Nord Integrations Pionererne1

I har et ansvar

Hun gjorde det også klart, at det er vigtigt, at kvinderne tager et ansvar for sig selv og deres familier for at blive en mere integreret del af Danmark og samfundet.
”I Danmark har kvinder stemmeret. Vi har ret til alt det, som mænd har, og vi har mulighederne. Men det forpligter også. Det forpligter os som kvinder til at bruge de muligheder. Vi skal have en uddannelse og et arbejde, og vi skal bidrage til samfundet på lige vilkår som mændene. Uddannelse er meget vigtigt, og her i Greve har vi behov for, at I også får en uddannelse, så I kan være gode rollemodeller for jeres børn og vise dem, at både mor og far arbejder,” forklarede hun, mens kvinderne nikkede genkendende.
Fællesskab var også i fokus i borgmesterens tale, og hun opfordrede kvinderne til at åbne mere op.
”Vi skal være et vi, og ikke et jer og os. Det er alles ansvar, at vi lærer hinanden bedre at kende, så vi kan få nedbrudt de fordomme, der ligger på hver side. Det sker bl.a. via sproget, og derfor er det så uendelig vigtigt, at I taler dansk, ikke kun på sprogskolen, men også i hjemmet med jeres familier. Vi skal alle blive bedre til at blande os med hinanden,” sagde hun.

Previous ◁ | ▷ Next

Vi har lært meget

I alt har 12 kvinder bestået denne tredje runde af Integrations Pionerkurset, og en af de kvinder, der nu kan kalde sig Integrations Pioner er 44-årige Gülsüm Akkoyun, der er kurder fra Tyrkiet. Hun kom til Danmark for 20 år siden og bor sammen med sine tre børn og sin mand i Askerød.
”Jeg er meget glad for, at jeg har været med. Det har været et helt fantastisk kursus, hvor vi har lært rigtig meget og fået tingene nuanceret og genopfrisket. Fx har vi talt meget om børneopdragelse, og hvor vigtigt det er, at man giver sine børn faste rammer og tryghed, men også frihed til at leve som børn gør i Danmark,” siger hun og fortsætter:
”Jeg er selv blevet mere opmærksom på, hvor vigtigt det er, at alle mine børn får samme forudsætninger. I vores kultur kan der godt være forskel på, hvordan man opdrager drenge og piger, men jeg har lært, at det er vigtigt, at de får samme muligheder,” forklarer hun.

Greve Nord Integrations Pionererne3Tid til selfies

Kvinderne var meget stolte over at møde borgmesteren, og derfor blev dagen også foreviget med en række selfies og billeder.
"Jeg har set hende flere gange til arrangementer, men jeg har aldrig mødt hende i virkeligheden. Hun er en rigtigt sød og meget klog dame, synes jeg. Jeg har glædet mig til at møde hende rigtigt, og jeg glæder mig til at fortælle mine børn og mand om, at vi har været inde på hendes kontor, og vise dem både diplomet og billederne," smiler Gülsüm Akkoyun lidt forlegent.
Integrations Pionerkurset er udarbejdet og udført af den boligsociale indsats Greve Nord Projektet i samarbejde med oplægsholdere fra bl.a. Greve Rusmiddelcenter, Gadeteamet og Sundhedsformidlerne og er finansieret af en af Socialministeriets puljer. Det 10 uger lange kursus indeholder undervisning indenfor temaerne sundhed, familieliv og samfundet, og kvinderne bliver bl.a. undervist i rettigheder og demokrati, kost og motion, børneopdragelse og forældrerollen, krop og psyke og forpligtigelser som forælder og som borger i Danmark.

Del jeres viden

En essentiel del af kurset består ligeledes i, at kvinderne nu skal dele al deres nye viden med andre borgere, der har stået eller står i samme situation og ikke kender eller forstår de danske normer og kulturer.
Greve Nord Integrations Pionererne14
"Kvinderne skal bringe den nye viden med videre og dele forståelsen og redskaberne. På den måde bliver kvinderne pionerer indenfor de udfordringer, som de selv og deres netværk har oplevet mht. integration i Danmark. De bliver rollemodeller, og det betyder en forbedring for hele familien, for det hjælper også familiens børn og unge tættere på det danske samfund og levevis," forklarer Gitte Henningsen, der er familievejleder i Greve Nord Projektet og underviser på kurset.

Du kan læse mere om Integrations Pioner kurset her

Du kan også læse Hanans personlige fortælling her. Hun blev som en af de første kvinder fra området uddannet Integrations Pioner i 2015

Mødrene er nøje udvalgte pionere

De tyrkiske mødre er det seneste hold af uddannede Integrations Pionerer i Greve Nord. Tidligere har også en gruppe af arabisketalende mødre bestået kurset, og det er et meget bevidst valg, at det netop er mødrene, man har valgt at tilbyde kurset.
Mødrene er udvalgt som pionerer for deres familier, men også for deres netværk.
"En vigtig del af kurset er, at kvinderne skal bringe den nye viden med videre ud i deres egen familie og deres netværk og dele forståelsen og redskaberne blandt vores andre tosprogede borgere. Den viden og redskaber, som kvinderne får, betyder en forbedring for hele familien, for det hjælper også familiens børn og unge tættere på det danske samfund og levevis. Det handler om at sætte en stopper for nogle af de misforståelser og fejlinformationer, der har kørt i flere generationer" forklarer Gitte Henningsen.
"Med de i alt 25 kvinder i den arabisktalende og tyrkisktalende borgergruppe kommer vi langt ud til de tosprogede borgere her i Greve Nord. Deltagerne er bl.a. udvalgt, da det er en målgruppe, som vi i forvejen arbejder tæt med, og som vi ved, vil være gode og respekterede rollemodeller i deres netværk. Så vi kan hjælpe flere familier end kun dem, der deltager i kurset," fortsætter hun.

Du kan læse mere om Integrations Pioner kurset her

Du kan også læse Hanans personlige fortælling her. Hun blev som en af de første kvinder fra området uddannet Integrations Pioner i 2015

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere

Bankospil i hele 2017

banko - web

Kom og vær med - skriv dem i kalenderen med det samme

Læs mere her