Få hjælp til tasterne på Greve Bibliotek


Af: Greve Bibliotek

nethood p bibBiblioteket hjælper Greves borgere til at blive digitale

Flere og flere ting foregår på nettet - vi bestiller rejser, skyper med familien i udlandet, sender fødselsdagshilsner på facebook og melder flytning til posthuset.

Men ikke alle kan finde ud af at bruge en computer, og for dem bliver det sværere og sværere at følge med udviklingen.

Det vil biblioteket gøre noget ved. Siden juni 2011 har der hver fredag kl. 10.00 - 11.30 været åben it-café for begyndere på Biblioteket i Portalen. Her får borgerne hjælp til mus, tastatur, browsere og e-mail. Fra februar udvides åbningstiden til også at være tirsdage kl. 14.00 - 16.00.

"Biblioteket vil gerne bidrage til at forbedre borgernes digitale kompetencer ved at hjælpe dem med konkrete behov i forhold til job- og informationssøgning, brug af mail, webbank, offentlige services og sociale medier. Men vi har brug for frivillige hjælpere, der ved noget om IT og som har lyst til at hjælpe deres medborgere", siger kulturmedarbejder Lotte Tøstesen.

Den frivillige indsats er vigtigt

De frivillige kan som tak for deres indsats forvente en masse positiv feedback fra brugerne - det er en fantastisk ny verden, man er med til at åbne for dem. Bitten, som er en af it-caféens trofaste brugere fortæller:

"Mine børn har længe sagt, at jeg skulle se at komme i gang med at bruge en computer, men det var først, da jeg blev opmærksom på bibliotekets tilbud, at jeg tog mig sammen. Jeg er utroligt glad for den hjælpe, jeg har fået, og nu har jeg faktisk fået installeret trådløst internet derhjemme, så jeg kan gå på netbank og skrive mails til mine børnebørn".

En anden bruger, Randi Nielsen, fortæller, at selv om det går langsomt, lærer hun lidt nyt hver gang.

"I dag har jeg været inde på nettet og se den lille ny prinsesse og hvilke forestillinger der kommer i Tivoli til foråret og hvad de forskellige spisesteder derinde koster", siger hun.

Den åbne it-café er for alle borgere, der på en uformel og uforpligtende måde gerne vil lære mere om at bruge en computer. Man møder bare op, tilmelding er ikke nødvendig, og man må gerne medbringe sin egen computer.

Hvis man vil være frivillig hjælper eller vil høre mere om it-caféen, kan man kontakte kulturmedarbejder Lotte Tøstesen på tlf. 43 95 80 45.

 

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere