Bogholder blev til SUSO-hjælper


cimg0413Af: Marie Skjelbo Justesen, Greve Nord Projektet

Det hele var klart til, at Fatima Ahmjane, der er uddannet inden for regnskab og økonomi i Marokko, kunne fortsætte sin uddannelse her i Danmark. Hun havde allerede fået godkendt sine papirer og var blevet optaget på en økonomiuddannelse.

Men sådan skulle det ikke gå. Efter to måneders sprogpraktik på Møllehøj Plejecenter i Karlslunde ved Fatima Ahmjane nu, at hun skal være Social- og Sundhedshjælper.

"Jeg ved, at jeg har fundet lige det, som jeg gerne vil lave her på Møllehøj. Jeg har arbejdet med økonomi i syv år i Marokko, men det var jo bare tal. Her handler det om omsorg og kærlighed til andre mennsker. Som sosu-hjælper kan jeg give mere ved at hjælpe de ældre med at have det godt. Jeg har været i sprogpraktik og er lige blevet ansat med løntilskud, og jeg håber, at jeg kan blive her indtil jeg skal begynde på SUSO-skolen til vinter. Det er svært at komme ind, så det er vigtigt, at jeg får erfaring, inden jeg søger ind", siger Fatima Ahmjane.

cimg0415Vejen til Møllehøj startede med, at Fatima Ahmjane opsøgte Job og Sundhedsbutikken i Askerød, hvor de første skridt med at indsamle papirer og afklare muligheder blev taget. Sprogpraktikken blev en realitet i et tæt samarbejde med Greve Kommunes virksomhedskonsulent Kaj Rindom Nielsen,

"Da jeg mødte Fatima, vidste jeg med det samme, at hun ville trives på Møllehøj, for alle medarbejdere er åbne og rummelige. Det er også vigtigt, at sprogpraktikanterne ikke bare bliver placeret i et hjørne, men at de bliver en del af dagligdagen, selv om det nogle gange kræver lidt ekstra – og det er de rigtig gode til på Møllehøj", siger Kaj Rindom Nielsen.

De ansatte i Jobbutikken har et godt samarbejde med Jobcentret, og de mange gode resultater aldrig var kommet i hus uden. Jobbutikken er nemlig ikke en myndighed og har ikke beføjelser til at lave løntilskud.

Et plejecenter med fokus på inklusion og rummelighed

Gruppeleder på Møllehøj Yvonne Herzberg fandt en praktikplads til Fatima Ahmjane i Birkehuset, og den beslutning er hun glad for.

"En sprogpraktik er jo egentligt et midlertidigt stop, men vi er rigtig glade for, at vi kan få lov til at beholde Fatima. Hun har nogle naturlige kompetencer og en ro omkring sig, og hendes interesse for faget viser jo, at hun virkelig gerne vil være med til at gøre en forskel for vores beboere", siger Yvonne Herzberg, og fortsætter:

"I løbet af praktikken er der meget fokus på sprog, og den faglige indsigt kommer også ved den sociale kontakt mellem Fatima og beboerne. Vi lægger stor vægt på det sociale, og samvær omkring forskellige aktiviteter fylder meget. Derfor har beboerne også hjulpet Fatima ved for eksempel at spille Danmarks-spillet med hende, så hun også lærer en masse, mens hun her".

På Møllehøj arbejder alle efter devisen, at plejecenteret skal være et godt sted at leve, bo og arbejde, og det mener Fatima Ahmjane bestemt også, at centeret lever op til.

"Jeg er meget glad for at være her, og alle har været rigtig søde og imødekommende. Jeg føler mig heldig at være her og er altid fuld af energi, når jeg er på arbejde. Selv om jeg har to små børn der hjemme, føler jeg mig ikke stresset, når jeg kommer hjem fra arbejde. Det er dejligt at være aktiv og hjælpe andre", siger Fatima Ahmjane.

 

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere