Et stort held og lykke til alle kvinderne


Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Der var masser af ros og lykønskninger til kvinderne, da de mødtes til afslutningsfest. Fælles for alle kvinderne er, at de kom til landet som ægtefælleforsørgede, men nu selv er godt på vej ud i job og uddannelse

”Da jeg kom til Danmark, ville jeg helst bare gå derhjemme og passe børnene, huset og min mand. Jeg var lidt bange for at bevæge mig for meget ud, for jeg kunne ikke sproget, og jeg kendte ikke nogen. Men så blev jeg kontaktet og inviteret med herned i Aktivitetshuset. Jeg har fået meget hjælp, og det har været godt for mig, for jeg forstår nu, hvor vigtigt det er, at jeg lærer at tale bedre dansk, så jeg kan blive en del af Danmark.”
Sådan fortalte en af de kvinder, der har været med i Projektet for Ægtefælleforsørgede kvinder, da der var afslutning for projektet lørdag d. 6. februar.
afslutning 5

Positive historier i lange baner

Og hendes historie står langt fra alene. Der var masser af positive succeshistorier, da de omkring 15 kvinder mødtes til afslutningsfest med kage, hygge, kaffe og diplomoverrækkelse i Aktivitetshuset sammen med vejledere fra Greve Nord Projektet, koordinatoren fra Greve Kommune og en lærer fra Clavis.
afslutning 6En af de andre kvinder, der kom hertil fra Brasilien uden at kunne et ord dansk eller kende andre end sin mand i Danmark, fortalte, at hun takket være indsatsen i projektet har fundet ud af, at hun gerne vil være pædagogisk assistent. Hun har været i flere praktikker i børnehaver og SFO'er, og er blevet meget glad for arbejdet med børn. Derfor er planen nu, at hun skal lave en aftale med UC Plus om, at hun kan starte på basispakken, der er en forberedelse til den danske 9. klasse.
”Det havde jeg aldrig fundet ud af eller turde kaste mig ud i, hvis det ikke havde været for al jeres hjælp. Så tusinde tak til jer! Jeg er meget glad og taknemmelig,” fortalte hun tydeligt bevæget.afslutning2Alle kvinderne modtog et flot diplom, der viser, at de har deltaget i projektet, som er blevet afviklet i et samarbejde mellem Greve Kommune og Greve Nord Projektet siden 2013. I alt har 48 kvinder fra alverdens forskellige lande fået hjælp og rådgivning til bl.a. at lære at tale dansk, komme i job og uddannelse, få styr på økonomien, lære at cykle og introduktion til det danske samfund, kultur og normer generelt.
”Det har været et helt fantastisk projekt, og de er simpelthen så seje de her kvinder. De har kastet sig ud i det og har lagt en kæmpe energi i alt, hvad vi har bedt dem om eller foreslået. De har rykket sig så meget, og det kan man kun være imponeret over,” fortæller Merete Petersen, der er vejleder i Greve Nord Projektet, og som har været tilknyttet projektet siden starten af 2014.afslutning 1

Nu mødes de privat

Lørdag eftermiddag var derfor på den ene side en festlig dag, fordi kvinderne fik mulighed for at mødes på tværs af projektforløb og fik deres diplomer og masser af ros for den store udvikling, som mange af dem er gennemgået i løbet af de seneste år. Men samtidig var det også en lidt trist dag for flere af kvinderne, fordi det betyder, at der ikke længere er de faste hold, de plejer at komme.
Flere af kvinderne aftalte derfor allerede at begynde at mødes privat hos hinanden i stedet, så de kan beholde kontakten.
”Det var en rigtig hyggelig eftermiddag, og vi fik sagt pænt farvel og på gensyn. Det var også dejligt at se nogle af de kvinder, der var med på de første hold og høre, hvor langt de er nået med deres planer og udvikling, siden vi ”gav slip” på dem,” siger Merete Petersen.
afslutning 4

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere