Når du trykker på knappen, så skifter lyset og lyden


Lyset skifter mellem lilla, blå og grønne nuancer, mens man kan høre de pulserende lyde. Oplevelsen bliver forskellig fra gang til gang, for det er brugerne selv, der styrer showet

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Der blev trykket på masser af knapper, og både lyset, farverne og rytmerne skiftede lystigt i tunnellen mellem Gersagerparken og Waves, da den blev åbnet fredag eftermiddag.
Tunnellen har i løbet af de seneste måneder fået den helt store makeover, og fredag var det endelig tid til at invitere områdets beboere på besøg, så de kunne se resultatet.
Både børn og voksne var spændte, så de strømmede ned i tunnellen og trykkede på de mange knapper, der er installeret på væggen.

Previous ◁ | ▷ Next

Det var en festlig indvielse med taler fra både afdelingsbestyrelsesformand Preben Husted, formanden for Greve Kommunes Tryghed og Integrationsudvalg, Gert Poul Christensen, kunstnerne Helle Hove og Karoline H. Larsen, Benny Henningsen, Astrid Randrup og ikke mindst Greves borgmester, Pernille Beckmann, der også havde fået saksen i hånden, så hun kunne klippe det røde bånd over og officielt indvie tunnellen.
Alle partene fremhævede og roste det gode samarbejde, der har været mellem kommunen, Gersagerparkens beboere og afdelingsbestyrelse, kunstnerne, Waves, det lokale erhvervsliv, Trygfonden for deres store donation til projektet og alle andre, der har været med til at gøre tunnellen HjertemiX en realitet.
Målet var sammen at skabe en flot og tryg tunnel, hvor borgerne kan glæde sig over at gå igennem, og det mål er alle enige om, nu er lykkedes.

Gersagerparkens pulsåre

Renoveringen af tunnellen er udført i samarbejde med beboere fra området, og en del børn og voksne været med til at male de farvede streger, der nu pynter på væggene og som med tiden skal blive et helt gitter af farvede streger.
Projektet har undervejs haft mange navne, men er nu endt med at hedde HjertemiX. Og det navn er bestemt ikke tilfældigt. Dels afspejler navnet samarbejdet mellem beboerne ift. alle de timer, de sammen har brugt på at hjælpe med at renovere tunnellen, men også det faktum at områdets beboere generelt er meget glade for at bo i Gersagerparken.
Men det er ikke eneste årsag til det kærlige navn og de pulserende lyde, som man kan få frem, hvis man trykker på de sorte knapper på tunnellens sider.
Kunstnerne forklarede:
”Når man ser Gersagerparken oppefra, så ligner det faktisk et hjerte. Ikke et tegneserie hjerte, men et rigtigt organisk hjerte. Derfor kan man tale om, at tunnellen her er pulsåren, der fører ind til hjertet. Og når man lægger de betragtninger sammen med den begejstring og glæde, som beboerne her føler ved deres område, deres hjem, så giver HjertemiX endnu mere mening.”

Lysinstallationerne i tunnellen er projekteret af belysningsrådgiveren ÅF Lighting og etableret af den lokale elektriker Krebs-Arnbo.   

Graffiti er sjovere end en pensel

Det er blandt andet de unge fra Klub Godset, der har været med til at udsmykke tunnellen. De fire piger her har været med ved flere af malerdagene, og de synes, at det har været rigtigt skægt.
gptunnel13
”Det har været vildt sjovt, fordi man fik lov til at male graffiti med spraydåser. Det er meget sjovere at male med den end med pensel,” sagde den ene.
”Ja, men det var også sjovt, fordi man skulle havde de der rumdragter på, så man ikke fik maling på tøjet. Det var skægt, at alle havde dem og masker på, så kunne man næsten ikke se, hvem der var hvem,” sagde hendes veninde.
De fire piger glædede sig derfor ekstra meget til at komme ned og se tunnellen ”in action” og vise den frem for alle de mennesker, der var mødt op for at se den.

Du kan læse meget mere om renoveringen af tunnellen her

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere