Ohøj! Alle mand om bord på Juleskibet


Der blev julet, handlet, hygget og spist igennem, da beboerne fra Greve Nord var på juletur på Juleskibet

Af Suzanne Magelund, Greve Nord Projektet

Det var lige før, at alle skulle have haft nissehuer på, for det var en kølig morgen, da 45 beboere fra Askerød, Gersagerparken og Gudekvartererne mødtes på Hundige Station søndag morgen.
IMG 3918

Men stemningen var høj, og vi skyndte os ind i toget. Herfra gik turen med toget til Køge, og så startede turen ellers for alvor. Den grå veteranbus holdt og ventede, og det var den, der skulle køre os ned til havnen, hvor Juleskibet lå til kaj.
Det var rigtig sjovt at køre i så gammel en bus, for vi er alle jo kun vant til de nye busser, og det her var en helt anden oplevelse. Turen gik forbi Køge Torv, så vi fik også en lille sightseeing i Køge med.

Bornholmsk julehygge

Da vi ankom til Juleskibet, gik vi glade om bord, for alle var spændte på at se, hvilke lækkerier og gode ting, der var om bord. Heldigvis kom vi, før der kom alt for mange mennesker, for i løbet af formiddagen blev der godt fyldt op på det flydende julemarked.

Juleskibet er den gamle bornholmerfærge Povl Anker, og det var da også bornholmsk jul, der var i højsædet. Der var alle mulige bornholmske lækkerier, kunsthåndværk, sennep, pølser, honning, bolsjer, sæber, bøger, øl, garn, smykker og naturligvis en masse juleting.
Der var også masser af lækre smagsprøver, som vi kunne få lov til at smage, og alle hyggede sig og gik på opdagelse rundt på de tre etager.

Previous ◁ | ▷ Next

Mætte julemaver

Kl. 13.00 forlod vi Juleskibet i samlet trop, og gik til Skipperkroen, der ligger på Køge Havn. Kroejerne havde varmet Havestuen op og dækket fine borde til os, så her sad vi og havde det hele for os selv. Alle var blevet sultne af al juleriet, og det var godt, for der stod den dejligste buffet og ventede på os.

Da vi var blevet godt mætte alle sammen og havde sludret og hygget, tog vi igen toget hjem mod Greve Nord. Folk fortalte og viste, hvad de havde købt, og der blev sendt billeder til venner og familie af de mange flotte juleting.

Det var en rigtig dejlig juletur, og julestemningen var helt i top på denne 2. søndag i advent.
IMG 3916

Få sms om aktiviteter
SMS EVENT

Tilmeld dig vores sms service og få invitationer til events og aktiviteter på sms
Læs mere

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere