Sundhed skal være en naturlig del af vores hverdag


På Sundhedsdagen kunne beboerne få inspiration til, hvordan de kan få en sundere livsstil i hverdagen, uden at det behøver blive kedeligt eller tidskrævende

Af Sarah Ziegler Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Løftede pegefingre og dårlig samvittighed er ikke nødvendigvis vejen til et sundere liv. Det er vigtigere, at sundhed bliver en helt almindelig del af din hverdag.
Hvis du hele tiden skal gå og minde dig selv om, at det er vigtigt at være sund, og at du bør gøre dit eller ikke bør gøre dat, så kan en sund livsstil meget hurtigt blive en sur pligt, som man går død i. Derfor handler det om at gøre en sundere livsstil til en del af dagligdagen, så det sker helt uden, at man nødvendigvis tænker så meget over det.

Sundhed handler om at have det godt
Ved årets store Sundhedsdag i Greve Nord var der derfor maser af gode råd og inspiration til, hvordan man meget let kan få et sundere liv. Fx ved at bytte nogle af madvarerene ud med de grovere udgaver, skære ned på sukkerindtagelsen og få bevæget kroppen. For sundhed handler også om, at man skal have det godt. Ikke kun i kroppen, men helt generelt.

Previous ◁ | ▷ Next

Café Ask var omdannet til en stor sundhedsmesse, hvor der var boder med forskelig information, smagsprøver, gode råd, vejledning og bl.a. mulighed for at få målt fx lungefunktion, blodsukker og blodtryk. Man kunne også få testet sin viden om forskellige former for sundhed i quizzerne, og fx kom det nok bag på mange, at letmælk faktisk indeholder lige så mange kalorier som cola pr. 100 gram.

Op og ned til 5. sal
Greves borgmester Pernille Beckmann åbnede Sundhedsdagen, og hun fortalte, hvordan hun selv kan have svært ved at følge alle de sunde råd, når hun har travlt som borgmester.
”Det er ikke altid lige let at nå at få de sunde måltider med masser af grønt, når man er så meget på farten. Men derfor har jeg fundet andre måder at gøre dagen sundere. Fx tager jeg trappen op og ned mange gange til 5. sal, hvor jeg har kontor på Rådhuset. Det er god motion i stedet for at tage elevatoren. Det handler om at finde de sunde alternativer, der passer ind i ens egen hverdag,” sagde hun.
Previous ◁ | ▷ Next

Sundhedsdagen er en dag for alle borgere i hele Greve Kommune, og borgmesteren glædede sig over, at der endnu en gang var mødt mange mennesker op.
”Det er en rigtig god og meget vigtig dag, fordi man kan komme og få ny inspiration og få tjekket, om alt er, som det skal være. Det er ikke altid, man lige husker at bestille tid hos lægen til blodtryk eller andet, men så kan man komme og få det gjort her, mens man hygger sig med naboen. I Greve Kommune vil vi meget gerne have sunde borgere, og derfor synes jeg, at det er en rigtig god idé, fordi der kommer så mange forskellige borgere på denne dag,” forklarer hun.

Tre veninder på sundhedstur
I løbet af eftermiddagen blev Café Ask fyldt med Greve-borgere, der gerne ville finde en god vej til en sundere livsstil. Tre af dem var Birthe, Anneli og Winifred fra Greve Nord. De tre veninder havde læst om Sundhedsdagen i avisen og blev enige om at tage forbi.
IMG 4265
”Jeg har været til Sundhedsdagen flere gange før, og jeg synes, at det er en god idé med sådan en dag her. Hvis man fx ikke selv får tjekket sit blodsukker eller målt sit blodtryk, så er det en god mulighed for at gøre det her tæt på hjem. Nu er vi lidt op i årene, men det er jo også vigtigt at holde styr på, når man er yngre end os. Og ellers er der jo også mange andre ting, man kan blive klogere på. Jeg synes bestemt, at det er et besøg værd, og vi kommer da igen næste år” sagde Birthe yderst til venstre.
”Ja, nu tager man jo ikke ligefrem til lægen, medmindre der er noget galt. Så det er da dejligt, at man kan komme her og få styr på, at alt er, som det skal være. Det er lettere og hurtigere, for man kan få tjekket flere ting samtidig, og så kan man jo tage det i opløbet, hvis der skulle være noget, der skal passes ekstra på. Det er et godt tilbud, synes jeg,” istemmer Winifred yderst til venstre, inden de tre veninder gik videre. De skulle nemlig hen og have målt deres lungefunktion, og de var ret spændte på, hvis der var bedst.

UV-perler og hummus
Det er Greve Nord Projektet der afholder Sundhedsdagen i samarbejde med en række af de lokale patientforeninger, en række frivillige, Hundige Kirke, Greve Bibliotek, Greve Produktionsskole, Greve Kommunes Sundhedspleje m.fl. De besøgende kunne derfor både få lækre smagsprøver, lave UV-solarmbånd, få gode råd om tandsundhed, høre KOL-koret underholde og meget mere.

”Vi vil jo så gerne vise folk, at det ikke er trist og kedeligt at leve sundere. Man behøver ikke sige nej til alt det sjove og leve af kål og bønner. Og det er jo langt fra alle, der har tid til at svede i et motionscenter flere timer om dagen. Derfor gør vi meget ud af, at det skal være en dag, hvor helt almindelige mennesker som du og jeg kan få inspiration til, hvordan sundhed også kan passes ind i deres hverdag. Alle kan leve sundere, hvis man ændre små ting,” sagde Suzanne Magelund, der er aktivitetskoordinator i Greve Nord Projektet, og som selv underviser på motionshold. kogeboeger
”Og i øvrigt kan man sagtens lave nogle rigtig lækre retter med både kål og bønner. Det kan folk læse meget mere om ovre i de sunde kogebøger”, grinede hun.

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere