Hyggeligt kulturmøde i Café Ask


Kendskab giver venskab, siger de kloge. Men selvom lysten er der, er det ikke altid lige let at komme i kontakt med sine naboer, der har en anden kultur. Man kan være lidt nervøs for, hvad man skal sige og gøre, og tænk nu hvis, de ikke forstår, hvad jeg siger?

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Her i Greve Nord Projektet er en vigtig indsats at samle beboerne og skabe rammerne for gode møder mellem alle områdets beboere.
Derfor var det en oplagt mulighed for helt spontant at præsentere to beboergrupper for hinanden, da de begge var i Askerød onsdag eftermiddag.
Billede 3
Den ene gruppe var de kvinder, der deltager på Greve Nord Projektets integrations- og forældrekursus ’Trivsel i familien, det gode medborgerskab’. Kvinderne har alle anden etnisk baggrund end dansk, og de har boet i Danmark i flere år, men deres netværk består stadig primært af andre kvinder og familier med anden etnisk baggrund.

Billede4Den anden gruppe var etnisk danske Greve Nord-borgere, der var kommet til foredrag i Café Ask. Hundige Kirke havde inviteret til et oplæg om mødet mellem kulturerne, hvor Greve Nord Projektets medarbejder Nadia Ismail fortalte og forklarede om sit arbejde som brobygger mellem flere kulturer. Nadia har selv boet i Danmark i 22 år, og har i rigtig mange år arbejdet med integration og som brobygger mellem det danske samfund og områdets nydanske borgere.
Billede 2
Så da Nadia var færdig med sit oplæg, og kvinderne var færdige på deres kursus, inviterede vi de to grupper til at mødes og hilse på hinanden.
Det blev til et hyggeligt eftermiddags-kulturmøde, hvor de beboere, der bor få minutter fra hinanden, men alligevel sjældent får talt sammen, fik mulighed for at hilse på hinanden og få en snak om, hvordan det er ”i den anden kultur.”

Få sms om aktiviteter
SMS EVENT

Tilmeld dig vores sms service og få invitationer til events og aktiviteter på sms
Læs mere

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere