Effektivt samarbejde sikrer en masse nye, fine ting til genbrugscentralerne i Gersagerparken


Genbrugscentralen GP74 og ’genBrug for alle’ har fået en masse nye ting, som andre kan få gavn af takket være frivillige og medarbejdere

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Kasserne er stablet op fra gulv til loft i genbrugscentralen i Gersagerparken 74 med alle de nye, fine ting, som de frivillige har hentet.
Der er bl.a. køkkenudstyr, halstørklæder, små borde, skoleredskaber, opbevaringsæsker og glas og meget andet. De mange ting er blevet doneret af en butikskæde til frivillige foreninger, der så kan dele dem videre ud til familier og borgere, der ikke selv har så mange ressourcer.
auderoed1
Varerne er helt nye og er øremærket til flygtninge eller andre, der er økonomisk stramt spændt for og må ikke sælges.
De mange fine ting har de frivillige fra genbrugscentralen GP74 og medarbejderne i ’genBrug for alle’ i Gersagerparken 49, kunne hente helt kvit og frit i Auderødlejren, der skal lukkes.

Som en drøm
Det var i første omgang Henrik og Diana Mörke-Malmkvist, der er to af ildsjælene bag GP74, der igennem deres netværk af næstehjælpere og Venligboere var blevet inviteret til det kæmpe store lager i Auderødlejren for at se, om der var noget, der kunne bruges til de familier i Greve Nord, der mangler.
auderoed3”Jeg var vildt overrasket første gang, jeg var deroppe” siger Henrik Mörke-Malmkvist og fortsætter: ”Der er helt vildt mange varer, og vi har fået ting, som vi kan give videre, som der har været meget efterspøgelse på. Så det er nærmest en drøm”.
Første gang var Henrik Mörke-Malmkvist selv bare kørt op til lejeren i sin egen bil, der var proppet til randen, da han kørte hjem. Men da han så, hvor overvældende mange kasser, der stod klar med masser af ting og sager, begyndte han at planlægge, hvordan man skulle arrangere en ny tur til lejren, så man kunne få transporteret endnu flere ting hjem til genbrugscentralerne i Gersagerparken.

Vi hjælpes ad
Derfor kontaktede han Suzanne Magelund fra Greve Nord Projektet, der i samarbejde med Greve Kommunes PPV, står for ’genBrug for alle’ for at høre, om hun kunne hjælpe med at skaffe en lastbil.
”Der var rigtig mange gode ting, så derfor tænkte jeg, at det ville være oplagt at hente en helt masse, som begge genbrugstilbud kan give videre. Jeg kunne jo se, at der var mange ting, som vi ved, at folk mangler, så derfor var det helt oplagt, at vi kunne samarbejde om at få transporteret et stort læs til Gersagerparken,” forklarer Henrik Mörke-Malmkvist, der også selv fik engageret en række andre frivillige til at tage med på en afhentnings-tur.

”Det var jo et helt fantastisk tilbud, så det ville vi naturligvis meget gerne være med til. Det er så dejligt, når man kan samarbejde på den måde,” siger Suzanne Magelund, der straks gik i gang med at ringe rundt til sine mange kontakter.
Heldigvis har Suzanne Magelund rigtig mange gode kontakter i Greve Nord og i Greve Kommune, og gennem kommunen fik hun skaffet en stor varevogn og en chauffør, der kunne kører med til lejren.
”Det var en kæmpe hjælp, at de ville stille op med både varevogn og chauffør. Det er vi meget taknemmelige for. Det betyder, at vi kunne få så mange gode ting med hjem til dem, der har behov for en håndsrækning. Så de skal have mange tak for deres kæmpe hjælp,” siger Suzanne Magelund.

Turen går til Auderød
Det var derfor en helt lille parade af fire biler, varevogne og trailere, der d. 30. maj kørte afsted for at hente en masse ting hjem til genbrugscentralerne i Gersagerparken.
Det blev en lang og tung aften for de frivillige og alle havde lange, og trætte arme, da man havde fået båret det hele ned, og kunne låse døren til genbrugstilbuddet i Gersagerparken 74.
”Men det har uden tvivl været det hele værd. Det har været så dejligt at se, hvor mange der har bakket op og har hjulpet til. Både de engagerede frivillige, kommunen, Cirkel K og Greve Nord Projektet. Alle skal have en kæmpe stor tak”, siger Henrik Mörke-Malmkvist.
auderoed4

Til folk der mangler
De mange nye, fine ting er stillet klar i GP74, og når ’genBrug for alle’ åbner i nr. 49, vil en del af tingene også komme derover.
”Vi har fået så mange varer, og vi glæder os meget til at åbne igen, og se glæden hos dem, der henter det. Det er virkelig dejligt at se, hvor glade folk bliver for ting, som vi andre bare tager forgivet. Så er det helt klart de ømme arme værd,” siger mark, der er frivillig i genbrugstilbuddet GP74.

Ligesom alle de andre ting i de to genbrugscentraler er de nye varer øremærket til dem, der ikke selv har så meget. Fx flygtninge, der kommer til landet, eller andre borgere, der af forskellige årsager ikke økonomisk råderum.
Tingene er gratis, og flygtninge skal blot huske deres flygtningekort. Er man ikke flygtning skal man kontakte Diana eller Henrik for at lave en nærmere aftale.
For at sikre, at alle, der har behov for det, har mulighed for at få gavn af varerne i genbrugscentralen, er der lidt restriktioner på, hvor meget den enkelte må tage pr. gang. Fx må man tage seks glas, seks tallerkner og lignende.
”Vi vil gerne sikre, at goderne fordeles jævnt, for vi ved, at der er en del, der har behov for den her ekstra hjælp,” forklarer Henrik Mörke-Malmkvist.rammen

Åbningstider i Gersagerparken 74 og 49
Da genbrugscentralen GP74 er drevet af frivillige, der også skal passe deres arbejde og hverdag, er der ingen faste åbningstider. Men hvis man følger centralen på Facebook her kan man se, hvornår der er åbent. Man kan også sende en besked og aftale et tidspunkt.
’genBrug for alle’ i Gersagerparken 49 har endnu ikke åbent, men man forventer, at kunne slå dørene op efter sommerferien. Du kan følge med på Greve Nord Projektets hjemmeside www.grevenord.dk eller Facebook her

auderoed2Vil du også hjælpe?
Har du møbler, tøj, bøger, køkkenting, legetøj, elektronik eller andet, som du gerne vil donere? Så vil de to genbrugstilbud meget gerne have det.
Eller har du selv lyst til at gøre en forskel og være frivillig i en af de to genbrugscentraler?
Så kan du kontakte:
Suzanne Magelund fra Greve Nord Projektet på telefon: 60 35 46 67 /Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Henrik Mörke-Malmkvist fra GP74 på 40 61 62 89

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere