Beboerportræt: Birgitte vil starte sin egen virksomhed med fokus på hjernens biokemi


Nogle gange skal man kaste sig ud på dybt vand og følge sine drømme, selvom det er uvist, hvordan det ender. Det har Birgitte Beck valgt at gøre

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Det er et stort spring pludselig at skulle blive sin egen arbejdsgiver. Men Birgitte Beck tror så meget på sin idé, at hun er villig til at gøre forsøget. Derfor har hun nu meldt sig til iværkstætteruddannelsen på ErhvervsCenter Greve for at kvalificere sig til at starte egen konsulentvirksomhed.
Birgitte Bech b”Jeg er da meget nervøs for, hvordan det skal gå. Selvfølgelig er jeg det. Der er så meget, jeg endnu ikke ved om, hvordan man starter sin egen virksomhed, og så mange ting, jeg endnu ikke har styr på. Jeg ved jo ikke, hvordan det hele kommer til at gå. Men jeg er sikker på, at mit koncept holder, og jeg ved, at der er et marked for det. Så nu skal jeg bare ud over stepperne og i gang,” fortæller en spændt Birgitte.

Birgitte vil starte sin egen konsulentvirksomhed, hvor hun vil rådgive og tilbyde neuropædagogiske løsninger og metoder, ved anvendelse af en neurospykologisk tilgang. Hendes ekspertise vil bl.a. kunne bruges i arbejdet med mennesker, der har det svært eller som har en diagnose. Metoderne kan derfor fx bruges indenfor specialområdet for mennesker i alle aldre, folk som har stress, posttraumatiskstresssyndrom, ADHD, i inklusionsarbejdet i folkeskolen, i almindelige daginstitutioner, på ældreområdet i forhold til demente og i virksomheder der gerne vil optimere medarbejdernes trivsel og udvikling, m.m.

”Metoderne kan faktisk bruges i alle sammenhænge, hvor man arbejder med mennesker. Der er enormt meget forskning på området, der viser, at det kan skabe virkelig bemærkelsesværdige resultater at arbejde på baggrund af den viden og de metoder, og der er ingen tvivl om, at det virker. Men det kan være svært at implementere teorien og den tekniske viden til hverdagens praksis og arbejdsgange. Og det er her, at jeg kan hjælpe,” siger 39-årige Cand.pæd. soc. Birgitte, der sidste år blev færdig med diplomuddannelsen indenfor neuropsykologi og neuropædagogik.

Forståelse for hjernens kemi
Både neuropsykologi og neuropædagogik er videnskaber, som for langt de fleste kan være mere eller mindre umulige at finde rundt i og forstå. Derfor ”tvinges” Birgitte til at koge den tunge teori ned til et forståeligt og konkret budskab, som hun kan sælge og forklarer til alle, der ikke har den videnskabelige faginsigt.
brain graphicHun forklarer, at vi alle styres af de biokemiske processer, der sker i vores hjerne. Vores adfærd, vores humør, vores udtryk er alt sammen styret af kemien oppe i vores hoveder. Ved at forstå den kemi og de kemiske forskelle, der er i folks hjerner, kan man agere mest hensigtsmæssigt ift. det enkelte individ. Hvis man ved, hvordan den kemiske proces er i en hjerne, kan man tage udgangspunkt i netop denne form for proces og bruge den aktivt i sin kontakt med folk.

”Hvis et barn fx har ADHD skyldes det nogle særlige kemiske processer i hjernen, der påvirker, hvordan barnet har det og opfører sig. Hvis du forstå, hvad der sker i barnets hjerne, kan man som forælder eller pædagog så hjælpe og støtte barnet ved at bruge en pædagogik og en adfærd, der tager hensyn til lige præcis den kemiske proces,” forklarer Birgitte, der har brugt flere år på at specialisere sig inden for den videnskab, samt arbejdet med det i praksis.

Monstertung teori
Det er netop denne praksis, oversættelsen fra tung teoretisk viden til konkrete arbejdsredskaber, som Birgitte vil tilbyde i sin konsulentvirksomhed – når hun kommer i gang.
”Det er monstertungt med alt det teori, og det kan være meget svært at se, hvordan det kan føres ud i livet og bruges i en hverdag, der også indeholder en masse andre arbejdsopgaver og ting, man skal tage højde for. Som konsulent kommer jeg med en masse viden og kan tilrettelægge udførelsen specifikt til en enkelte situation,” fortæller hun.

Under uddannelse som iværksætter
For at nå så langt som at starte sin egen konsulentvirksomhed er Birgitte netop startet på den tre måneder lange iværksætteruddannelse hos ErhvervsCenter Greve. Her skal hun gå i skole en gang om ugen for at lære alle de ting, der kræver at starte sin egen virksomhed. Hun skal bl.a. lære at lave en forretningsplan, hvordan man opbygger et fagligt netværk og en kundekreds, at lave budgetter for en virksomhed, hvordan man kan markedsføre sig, at blive oprettet i CVR og få en firmakonto i banken m.m.

”Jeg har behov for hjælp til at lære alle de her ting. Det er derfor, jeg har meldt mig til uddannelsen. Jeg har ideen og den fagspecifikke viden, men jeg skal bruge hjælp til at kunne fører det ud i virkeligheden,” siger hun og fortsætter:
”Hvis ikke jeg får de redskaber og den vejledning og rådgivning, så sker der ingenting, og så bliver min drøm ikke en realitet.”Birgitte Beck1

Den bedste beslutning
Birgitte har været til undervisning to gange nu, og hun er godt i gang med de mange opgaver og gøremål, som det kræver at starte egen virksomhed.
”Der er meget arbejde, det skal man ikke være i tvivl om. Men jeg er så glad for, at jeg er startet. Det er den bedste beslutning, jeg længe har taget. Jeg har set lyset, og jeg kan slet ikke vente med at komme endnu mere i gang med det hele. Hvis det stod til mig, så var jeg i gang med alt og alle ting på en gang, så spændt er jeg,” griner hun.
Birgitte arbejder indenfor socialområdet i Gribskov Kommune, og iværksætteruddannelsen skal hun derfor tage ved siden af sit arbejde. Det er dog meningen, at hun med tiden vil arbejde med sin konsulentvirksomhed på fuld tid, når den er kommet rigtigt i gang.

Sin egen chef
Birgitte har arbejdet indenfor det offentlige i mange år, hvilket også er årsagen til, at hun ved, at der er et marked for konsulentydelsen ift. brugen af neuropsykologien og neuropædagogikken.
”Jeg ved jo, at det er en videnskab og metoder, som der tales meget om indenfor mange forskellige brancher og faggrupper, fordi det netop har vist så gode resultater. Så det er et af de områder, hvor man er begyndt at hyre konsulenter ind,” forklarer hun.

Når Birgittes konsulentvirksomhed, som stadig endnu ikke har fået et helt fast navn, kommer rigtigt i gang, vil det være med base i hjemmet i Tjurgården i Greve Nord. Herfra skal hendes en-mandsvirksomhed drives, og selvom det er lidt angstprovokerende at skulle være sin egen chef, glæder hun sig rigtig meget til at komme i gang.
”Det er jo et kæmpe skridt at skulle gå fra at være lønmodtager til at være sin egen chef. Jeg kan jo heller ikke regne med, at det vil løbe helt rundt økonomisk i starten. Det koster penge at blive selvstændig, men det både min mand og jeg indforståede med. Man har jo i mange år været vant til, at der kom løn ind på kontoen, men nu skal jeg jo selv på et helt andet plan selv være ansvarlig for, at der også er en indtægt,” siger hun. Birgitte beck aDet betyder også, at Birgitte skal ud og sælge sig selv og sin virksomhed, og det har hun det ganske fint med.
”Jeg har ingen problemer med at skulle ud og opsøge folk og fremlægge mine kvalifikationer og ideer. Men jeg har uden tvivl stadig meget at lære ift. markedsføringen, og det er derfor, jeg glæder mig så meget over, endelig at være kommet i gang med iværksætteruddannelsen,” påpeger hun.

Nu var det nu
Ideen om at starte egen konsulentvirksomhed har spiret i maven på Birgitte i et års tid. Hun kan godt lide tanken om at starte noget op og selv være ansvarlig for det hele, men hun ville gerne have en mere fast idé på plads, inden hun sprang ud i det.
Nu er det planen, at hun og virksomheden skal udvikle sig sammen i løbet af de næste tre måneder, som uddannelsen varer.
”Jeg fik ideen, og så tænkte jeg: Det er da det, jeg skal. Det er et sindssygt spændende område, og jeg ved, at jeg kan gøre det,” fastslår Birgitte.

Vi følger med
Vi følger Birgitte på hendes iværksætter-vej, og møder hende igen om en måneds tid, når konsulentvirksomheden har fået et navn, og hun forhåbentligt er kommet godt i gang med sin virksomhedsplan. Så hold øje med hjemmesiden og Facebook

 

Få sms om aktiviteter
SMS EVENT

Tilmeld dig vores sms service og få invitationer til events og aktiviteter på sms
Læs mere

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere