"Nyt" fint Stamhus på vej


Et nyt flot indgangsparti, flere vinduer og grønne planter skal åbne Stamhuset og Askerød

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Snart kan beboerne i Askerød glæde sig over et ”nyt” og fint Stamhus i Digehuset 9. Renoveringen er primært fokuseret omkring husets areal ud mod Godsvej og parkeringspladsen.
I løbet af foråret vil renoveringen stå færdig, og der er store forbedringer på vej. Her er nogle af de forandringer, som huset vil få de næste par måneder.

En flot indgangsportal
De store stålbjælker skal pilles ned, og i stedet skal der opsættes en træpergola med slyngplanter. Den lukkede garage, der udgjorde en gavl i huset, er revet ned, og i stedet er der sat to nye vinduer i – et ind i køkkenet og et ind mod et af kontorerne.
planer1Indgangspartiet ud mod p-pladsen, der i mange år har været blændet, skal genåbnes, og der skal isættes en glasdør, så det bliver den nye hovedindgang til Greve Nord Projektets Aktivitetshus.
Et af formålet med renoveringen er at gøre området mere indbydende, at byde folk indenfor og gøre det til en fin ”indgangsportal” for Askerød.
Planen er, at renoveringen skal være færdig i løbet af foråret, men en præcis dato kan ikke siges med sikkerhed. Bl.a. har frosten gjort forlænget arbejdet for håndværkerne.

Beboerne glæder sig
En af dem der glæder sig over renoveringen er formanden for afdelingsbestyrelsen i Askerød, Jørgen Fahlgren.
planer 8”Det bliver så flot. Vi beboere glæder os meget over forandringerne, og det er jo til gavn for alle, siger han og fortsætter:
”Jeg er sikker på, at det vil tiltrække mange flere, at man nu bedre kan se ind og se, hvad der sker. Så kan folk se, at Askerød er et sted med liv og muligheder for beboerne. Det vil også gøre det tydeligt, at vi har Café Ask, hvor man kan komme og spise, selvom man ikke bor i Askerød. Og når der er gæster til de mange fester, konfirmationer, bryllupper m.m., føler folk sig velkommen og kan se, hvor de skal ind.”

Velkommen til Askerød
Det har i flere år været ønsket at åbne Stamhuset og området omkring mere op og gøre det mere indbydende for både områdets nuværende beboere, men også folk der kommer udefra.
De høje, mørke plankeværk og blændede døre har bidraget til et lukket ydre, der ikke ligefrem har inviteret folk indenfor. Hverken til Stamhuset og alle de aktiviteter, der er i huset hos områdets klubber og foreninger og Greve Nord Projektet, men heller ikke som indgangsportal til selve Askerød området.
planer3
Med renoveringen er det formålet, at pladsen foran Stamhuset skal blive et flot område, hvor folk har lyst til at bevæge sig igennem for at komme ind til huset.
Renoveringen har kostet 777.550 kr., som for år tilbage blev bevilliget fra det der dengang hed Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Renoveringsforslaget blev fremlagt for Askerøds beboere, der stemte for en gennemførelse på beboermødet i september 2017.

Flere deltagere
Greve Nord Projektet har en del af deres kontorer og aktiviteter i Stamhuset. Derfor håber vi også, at den nye facade kan tiltrække endnu flere af Greve Nords beboere til de arrangementer og aktiviteter, der afholdes i Askerød. En af indsatserne i helhedsplanen er netop at være med til at skabe en samlet bydel, hvor beboere fra alle boligområderne benytter sig af de fælles tilbud og mødes på kryds og tværs.
planer 6”Vi vil jo gerne invitere alle med i de aktiviteter og arrangementer, som vi afholder her i huset. Det kan bl.a. være oplægsaftener, kvindegrupper, vejledningssamtalerne, danskundervisning Sundhedsdagen m.m. Men hvis man kommer udefra og ikke kender Askerød, så kan det godt virke lukket, og det har tidligere været svært at finde ud af, hvor man skulle ind i huset,” forklarer sekretariatsleder Majken Rhod Larsen og fortsætter:
”Derfor er vi meget glade for, at der åbnes mere op, så det fremgår mere tydeligt, hvor mange gode aktiviteter, der er her. Det bliver simpelthen så flot nu både udenfor og indendørs, hvor der også er kommet meget mere lys.”

Næste skridt
De projekter, der nu er sat i gang, er de første og største skridt i renoveringen af Stamhuset og området omkring. Arkitektfirmaet, der har skitseret renoveringen, er også kommet med forsalg til flere mindre forbedringer og nye, flotte tiltag.
Det inkludere bl.a. mere beplantning udenfor og i atriumgårdene i Stamhuset samt en modernisering af indgangen til Greve Nord Projektets lokaler på bagsiden af bygningen ind mod Askerød.
Disse projekter kan også snart blive sat i gang, men først skal beboerne give deres samtykke.
På beboermødet d. 19. marts vil afdelingsbestyrelsen derfor fremstille et forslag om, at der bruges 340.000 kr. af afdelingens egen betaling på også at få udført disse renoveringer. Hvis beboerne tilslutter sig dette forslag, kan renoveringen og de flotte forbedringer blive udført i samme moment, mens håndværkerne er i gang.

Vi glæder os til at se det flotte ”nye” Stamhus i løbet af foråret.
planer2
planer 7

 

Få sms om aktiviteter
SMS EVENT

Tilmeld dig vores sms service og få invitationer til events og aktiviteter på sms
Læs mere

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere