Beboerportræt:

Yukka lader sig ikke slå ud


Yukka fra Ægirs Kvarter fortsætter jagten på sit eget studie efter ’Danmark har talent’

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Selvom det desværre ikke blev til en finaleplads i 'Danmark har Talent', lader Yukka sig ikke slå ud. Hendes store drøm er at lave sit eget studie her i Danmark, hvor hun kan indspille sin musik, men hvor også andre unge talenter kan komme og realisere deres drøm. 

"Naturligvis er jeg skuffet. Jeg ville da rigtig gerne have været i finalen. Men jeg giver ikke op. Jeg er stolt af, at jeg nåede så langt i konkurrencen, og det giver mig mod til at kæmpe videre. Det studie skal nok blive til noget. Det skal det bare, og det er der ingen tvivl om," siger Yukka, den kvindelige rapper fra Ægirs Kvarter, der i lørdags måtte forlade 'Danmark har Talent'.
yukka 14”Uanset hvad så føler jeg stadig, at jeg har vundet. Det er en kæmpe ære bare at nå til liveshows, for der er så mange talentfulde folk med i sådanne konkurrencer. Dommerne har også rost min indsats meget, og jeg er stolt over, at jeg er blevet udvalgt til at få muligheden for at optræde live. Det er en kæmpe anerkendelse af al det arbejde, jeg har lagt i min musik og alle de kampe, jeg har kæmpet, og ikke mindst de mange ting, jeg har måtte ofre for at nå hertil,” fortsætter hun.

Flygtede for at kunne sige sin mening
yukka 22Yukka flygtede for to år siden fra Egypten og bor i dag i Ægirs Kvarter. Hun har fået politisk asyl i Danmark, fordi hun ikke længere kunne bo i sit hjemland. En del af hendes raptekster er ret kritiske overfor den måde, som landet ledes på og den forskelsbehandling mellem mænd og kvinders rettigheder og muligheder, som hun mener er altoverskydende. Derfor var hun nødt til at flygte, fordi hun ikke længere kunne føle sig sikker i hjemlandet. Men for Yukka er det så afgørende, at hun har ytringsfrihed og mulighed for at gøre opmærksom på samfundets bagside, at hun valgte at droppe livet i overklassen i Egypten og flyttede hertil.

Musikken gør en forskel
Når Yukka ikke sidder med næsen i sine studiebøger på CBS, arbejder hun for at tjene penge, så hun kan spare sammen til sin store drøm om at komme til at leve af musikken og lave sit eget studie.
Hun har nemlig mange gange oplevet, at andre musikproducenter i rapmiljøet både i Egypten og Danmark ikke vil lade hende leje sig ind i deres studier, når hun skal indspille.
”Derfor har jeg endnu mere at bevise ved at lave mit eget studie, hvor jeg selv kan indspille min musik uden at være afhængig af andre. Men det skal også være et sted, hvor andre unge rappere, kan komme og knokle for at følge deres drøm om at blive musikere. Både piger og drenge,” påpeger hun.yukka 24
Yukka fortæller, at modstanden ofte har været fordi, folk ikke har været enige med hendes måde at anskue samfundets udfordringer på eller simpelthen fordi, at hun er en pige.Yukka drømmer om at give andre unge musikere en mulighed for at bruge deres kreative evner fornuftigt. Hun har nemlig set, hvor meget det kan betyde for en persons liv, om de har noget godt at tage sig til.
yukka8”Jeg vil gerne være med til at give noget tilbage til de unge, der står, hvor jeg selv gjorde for nogle år siden og give dem nogle muligheder, som jeg ikke selv fik,” siger hun og fortsætter:
”Undergrundsrap udspringer jo ofte blandt unge mennesker, der hænger ud sammen og som har noget på hjerte, som de gerne vil dele med omverdenen. Og hvis de ikke føler, at de bliver hørt, kan det føre til frustrationer. Derfor skal de kunne komme i mit studie og lave deres musik i stedet for at hænge på gaden og evt. blive kriminelle eller tage afstand fra resten af samfundet.”

Du kan også læse den første artikel om Yukka her

Æggebakker på væggen
De 250.000 kr. som er hovedpræmien i 'Danmark' har talent ville hvae betydet, at Yukka kunne komme ret langt med sin drøm om at lave et studie helt fra bunden. Men sådan skulle det ikke være, og den unge pige er vant til at knokle for det, hun tror på og for at opnå det, hun gerne vil. Derfor fortsætter hun med at spare sammen til et musikstudie.
yukka5
”Måske ikke med al det dyreste udstyr fra starten, men vi må starte et sted og løbende forbedre og optimere. Det har jeg prøvet før jo,” griner Yukka og fortæller om det første meget hjemmelavede studie, hun fik indrettet på sit værelse hos sine forældre, da hun stadig boede hjemme i Egypten.
”Det var som man ser i film. Lydisoleringen var tomme æggebakker, som vi limede på væggen, og udstyret var godt gammeldags. Men det fungerede. Fordi jeg havde en drøm og viljen til at følge den. Man er nødt til at starte i de små og arbejde sig op af. Det er hårdt arbejde, det skal man være forberedt på. Men det er det mange gange hele besværet værd, når man kan se resultaterne,” smiler hun.
yukka 13

Et slag for folk udefra
Yukka mener, at hendes deltagelse i konkurrencen er et ekstra stort skridt, fordi hun ikke er født og opvokset i Danmark.
yukka 9”Jeg er indvandrer her, og Danmark og danskerne har taget helt utroligt godt imod mig på rigtig mange punkter. Men der er selvfølgelig også episoder og situationer, hvor det har været en udfordring at komme udefra. Derfor er det en ekstra anerkendelse, at jeg har fået mulighed for at repræsentere indvandrere i en dansk konkurrence,” forklarer hun og fortsætter:
”Jeg vil gerne bryde det stereotype billede, som nogle folk har af indvandrere og vise, at vi ikke alle er ens.”

Danmarks premiere
Da Yukka indtog den store scene i lørdags, var det med en helt særlig sang, som hun havde gemt til lejligheden.
”Jeg skrev den for et par år siden, men jeg har gemt den i skuffen. Den er til min far, og den handler om, at jeg gerne vil vise ham og resten af min familie i Egypten, hvor langt jeg faktisk er nået. Ikke for at være flabet, men for at vise ham og alle de andre, der ikke troede på mig, at det er lykkedes mig at få succes med min musik,” forklarer hun.

Yukka youtubeSammen med Danmarks premieren på sangen, lagde Yukka også videoen op til nummeret på sin Youtube kanal. I videoen får man et mere personligt indblik i Yukka, hendes tanker og følelser, både som rapper, men i særdeleshed også som den unge egyptiske kvinde, der har måtte ofre så meget for at stå, hvor hun gør i dag.

Du kan fra på søndag d. 8. se musikvideoen til Yukkas nummer og hendes andet materiale her

Du kan også læse den første artikel om Yukka her

Få sms om aktiviteter
SMS EVENT

Tilmeld dig vores sms service og få invitationer til events og aktiviteter på sms
Læs mere

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere