Alle er enige: Det har været en fantastisk sommerferie


Øv, skal vi virkelig allerede hjem? Nu havde vi det lige så sjovt. Det var holdningen hos både børn og de frivillige voksne, da de pakkede taskerne sammen på Fuglsøcenteret

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Det har været seks dage med knald på. Der er blevet leget, hygget, svømmet, spist, grinet, danset, malet, spillet badminton, drukket kakao, set på fisk og sæler og meget, meget mere. Derfor var det en gang trætte, men meget glade børn og frivillige, der fredag eftermiddag vendte hjem til Greve Nord efter børneferie på Fuglsøcenteret på Mols.

"Det har været en helt igennem fantastisk tur. Ungerne har hygget sig så meget og har leget på kryds og tværs. De har været helt udmattede hver aften, når de er gået i seng. Vi har haft en skøn uge, hvor vi har været på nogle rigtig gode ture og har oplevet en masse nye ting. Så det må i den grad siges at have været en succes-ferie", siger Suzanne Magelund, der har været med som aktivitetskoordinator for Greve Nord Projektet.

Ferie med plads til leg

I alt har 30 børn og ti frivillige fra Greve Nord området været afsted på den børneferie, som Greve Nord Projektet i uge 31 har afholdt i samarbejde med Dansk Folkehjælp. Ferien blev betalt af Dansk Folkehjælp for både børn og de frivillige, og formålet er at give en række børn, der ellers ikke havde udsigt til at komme på sommerferie, en tur med oplevelser og nye venskaber.
Både børnene og de frivillige er enige om, at det var en rigtig dejlig sommerferie, som de sent vil glemme.

Previous ◁ | ▷ Next

"Flere af børnene har sagt, at det er den bedste tur, de længe har været på. Det var så fedt at opleve, hvordan de livede op og begyndte at lege med hinanden og lavede nye venskaber. Særligt de børn der var lidt tilbageholdende i starten, men efter bare første dag, var de jo bare helt med på al legen," fortæller 23-årige Abbas Al-abboody, der var med som frivillig.
"Når vi fx sad og spiste i de mindre grupper, var det hyggeligt at sidde og snakke med børnene og opleve, hvordan de åbnede mere og mere op for både os voksne og hinanden. Det var meget positivt, og der er ingen tvivl om, at de har fået nye venner. Jeg er sikker på, at de har haft en dejlig tur, og det er jo det vigtigste for os frivillige," fortsætter han.

Søndag d. 26. juli kørte den forventningsfulde flok afsted fra Askerød mod de naturskønne omgivelser på Mols, hvor Fuglsøcenteret ligger.
"Det var et virkelig dejligt sted. Det er et lækkert område lige ned til stranden, værelserne var hyggelige, og der er tre store haller med masser af plads til sport, så der var rig mulighed for fri leg og masser af aktivitet," fortæller Suzanne Magelund.

Du kan læse mere om, hvad børnene lavede på ferien i dagbogen her

Børnenes ferie

Ferien var en børneferie, og mens nogle af børnene havde en forælder med som frivillige, var andre afsted 'på egen hånd' – sammen med alle deres nye venner og de ti frivillige voksne.
"Der var selvfølgelig lidt hjemve engang imellem, men de klarede det alle sammen så flot. Der var stort set ingen problemer. De hyggede sig bare og havde næste for travlt med at lege til at tænke på dem derhjemme," fortæller Suzanne Magelund.
Tre af børnene var blevet anvist til turen gennem projektet 'En god start´. De er kommet til Danmark som flygtninge, og et par af dem har kun været i Danmark i få måneder.
"De kan stort set ikke et ord dansk, men det har været helt lige meget. De har bare leget med de andre, og jeg tror næsten, at det er nogen af dem, der har haft den bedste tur. De har simpelthen suget til sig af oplevelser og grinet og hygget sig, det har været en kæmpe fryd at opleve. Den frivillige Abbas kan tale arabisk, så han kunne oversætte for dem, men de klarede det faktisk også rigtig godt selv," fortæller Suzanne Magelund.

Previous ◁ | ▷ Next

Frivillige med kæmpe engagement

Hun understreger, at feriens succes i høj grad skyldes de engagerede frivillige. Nogle af dem havde selv børn med på turen, mens andre hev en uge ud af kalenderen for at skabe en god sommerferie for børnene.
"De har virkelig knoklet, og de har været enormt engagerede. De har arrangeret natteløb og spurtet rundt med børnene. Det har været et virkelig godt samarbejde, og de har skabt et helt forrygende netværk og fællesskab, som vi uden tvivl får stor gavn af i fremtiden," forklarer Suzanne Magelund.
"De skal simpelthen have et kæmpe tak for deres store indsats! Det er vidunderligt at opleve at folk gerne vil give noget af sig selv for at give andre oplevelser og muligheder," fortsætter hun.
"Jeg synes, at vi frivillige havde det rigtig godt indbyrdes. Vi hyggede os, så jeg synes, at det var fedt at være med. Det var rigtig dejligt at være med til at gøre en forskel for de her børn og gøre noget for andre uden at få noget for det," siger Abbas Al-abboody.

Et godt samarbejde, der kan gentages

Også Fuglsøcenteret får masser af ros med på vejen fra både de frivillige og børnene, der har nydt de frie omgivelser og mange muligheder for leg både inde og ude.
"Jeg kommer til at savne det her sted. Her er sjovt, og så kan jeg rigtig godt lide kakaomaskinen," fortalte en af pigerne sin mor, da de kom hjem med bussen igen.
"Vi har fået den bedste behandling. Det har været skøn mad, søde folk, og det hele har bare fungeret. Vi føler os meget heldige, og vil meget gerne samarbejde videre med Dansk Folkehjælp om lignende aktiviteter, " fortæller Suzanne Magelund.
Også Dansk Folkehjælp, der ligeledes havde en frivillig med på turen, har været glade for samarbejdet.
"Vi vil fortsat også meget gerne samarbejde med Greve Nord Projektet og de frivillige i området. Vi har faktisk allerede talt om, at det kunne være skægt at lave et cirkus/drama projekt i Greve Nord. Så vi er også meget glade for det nye samarbejde, der er kommet i gang," siger John Pedersen, der er leder af Dansk Folkehjælps nationale afdeling.

Du kan læse mere om, hvad børnene lavede på ferien i ferie-dagbogen her

Læs også mere om optakten til børneferien og samarbejdet mellem Dansk Folkehjælp og Greve Nord Projektet her 

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere

Bankospil i hele 2018

banko - web

Kom og vær med - skriv dem i kalenderen med det samme

Læs mere her