Beboerportræt af Miss Universe Greve: ”Jeg vil gerne vise de unge piger, at de ER gode nok”


Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Nogen bruger mange år på skolebænken for at få sat fokus på deres mærkesager, men Annasofie Yde har en anden vej: Hun vil bruge sit udseende og sine skuespilevner. Inden da skal hun dog lige repræsentere Danmark i en international skønhedskonkurrence

Når finalen i den internationale skønhedskonkurrence Miss Regal International afholdes d. 13. august, mødes en række smukke kvinder fra hele verden for at dyste om, hvem der skal have æren af at blive Miss Regal International 2016. En af de smukke unge kvinder er Annasofie Yde her fra Greve Nord.Annasofie2Den rødhårede skønhed skal repræsentere Danmark som Miss Greve 2016 i den internationale skønhedskonkurrence, der afholdes i Caribien. Den mulighed har hun gjort sig fortjent til, fordi hun blev nummer 6 i den nationale skønhedskonkurrence Face Of Denmark, der blev afholdt for en måned siden i København. Med sin flotte 6. plads blev Miss Greve 2. runner up og kvalificerede sig til at deltage i den internationale skønhedskonkurrence. derfor tager hun d. 18. juli afsted mod Caribien for at deltage i alle de indledende forberedelser.

En overraskende billet til Caribien

Egentlig var det slet ikke meningen, at Annesofie skulle til Miss Regal International. Da Face Of Denmark blev afholdt fik den unge pige fra Hundige nemlig "kun" en 7. plads, hvilket ikke kvalificerer til videre deltagelse i de interantionale konkurrencer. Men for et par dage siden valgt pigen, der blev nr. 4 at hoppe fra, hvilket betød at Annasofie nu pludselig var nummer 6 og dermed kunne begynde at pakke kufferten og kigge mod Caribien.
"Det er selvfølgelig helt fantastisk, jeg fløj bare rundt af glæde og hoppede, da jeg fik beskeden. Jeg er så glad og spændt! Det er jo en kæmpe ære, og jeg kan slet ikke vente med at komme i gang igen!," fortæller den 22-årige Miss Greve.

Miss Denmark 2017

Optimismen og selvtilliden fejler da heldigvis heller ingenting hos den unge kvinde, der med sine røde krøller brusende om hovedet fortæller og forklarer om oplevelsen i Face of Denmark med stor iver og masser af fagter.
Annasofie4”Det har lært mig mange ting, og det kan jeg bruge til at gøre min deltagelse i både Miss Regal International og skønhedskonkurrencerne næste år endnu bedre. Selvom vi har fået maser af træning i at gå, hvordan vi skal svare på spørgsmålene, hvordan vi skal opfører os på scenen osv., og jeg er vant til at stå på en scene og være i spotlightet, så var Face Of Denmark første gang, jeg har deltaget i en egentlig skønhedskonkurrence. Så jeg  er mere end tilfreds med, at jeg et nået så langt,” griner hun.
Uanset hvordan det går Annasofie i Caribien til august er hun meget stolt og taknemmelig over at være Miss Greve 2016 og have opnået en så flot placering i Face Of Denmark.
”Jeg vil jo altid være Miss Greve 2016, og det glæder mig meget, for jeg er stolt af mit oprindelsesområde, og hvor jeg kommer fra,” fortsætter Annasofie, der har levet hele sit liv i Hundige, hvor hun stadig bor med sine forældre.

Miss Greve stolt af sit Hundige

Hun har gået i vuggestue og Børnehave på Luna’s Ark og fortsatte herefter på Greve Privatskole og Høje Taastrup Gymnasium, og Miss Greve 2016 understreger, at hun altid har været glad for at bo i Hundige.
”Folk tænker desværre rigtig mange dårlige ting om området, men det er i mine øjne helt uberettiget. Jeg har altid været glad for at bo her,” siger hun.
Når Annasofie ikke var i skole eller mødtes med vennerne, brugte hun utallige timer på at danse. Hun har været elitedanser fra hun var 2,5 år indtil hun var 17, så hun havde ingen problemer med at være på scenen i skønhedskonkurrencen.
”Det var rent faktisk en stor fordel for mig. Flere af pigerne havde det lidt svært ved at skulle være så meget på og at lære koreografien til vores indgangsdans, men det var jo intet problem for mig. Jeg trives jo ganske hjemmevant på en scene, og det gav mig da også selvtillid til at stille op i det hele taget,” forklarer Annasofie.

The Danish Girl

Dansen og lysten til at vise verden sine mange forskellige sider fik den dengang 15-årige Annasofie til at blive model, og siden hun var 17 har hun også kunne skrive skuespiller på sit cv, der efterhånden er ved at være ret langt og fyldt med spændende opgaver. Hendes modelportfolio er fyldt med flotte billeder, og hun har en række teaterstykker, statistfilm- og kortfilmsroller stående på skuespiller cv’et. En rolle skiller sig dog særligt ud.Annasofie1”Jeg var statist i The Danish Girl sidste år, der vandt en Oscar. Det var en ret stor statistrolle, og på et tidspunkt bliver der faktisk zoomet ind på mig, så folk kunne se, at det var mig. Der var flere, der efter filmens udgivelse begyndte at kontakte mig og spørge: ”Var det dig, jeg så i The Danish Girl”. Så det er jeg virkelig glad for, for det er da helt klart et meget stort skridt hen mod min drøm om at blive en anerkendt skuespillerinde,” fortæller hun.

Stol nu på jer selv piger

Mens hun arbejder sig op mod den forgyldte karriere, har Annesofie dog mange andre mål og mærkesager, som hun gerne vil opnå. En af dem er, at hun gerne vil hjælpe de mange unge piger, der går rundt med dårligt selvværd og knækket selvtillid.
”Jeg vil så gerne vise de piger, at de er flotte, og at de er så meget mere, og at de kan så meget mere, end hvad de tror. Der er så mange virkelig flotte og intelligente unge piger derude, som af en eller anden årsag har fået ind i hovedet, at de ikke er gode nok, at de er for tykke, at de ikke er pæne, eller at de bare ikke kan det, som de gerne vil. Det piner mig at opleve, og det vil jeg gene være med til at ændre på,” siger hun eftertrykkeligt.Annasofie3
Og den smukke unge dame ved, hvad hun taler om, for selvom man ikke umiddelbart skulle tro det, har hun selv haft mange problemer med selvtilliden. I folkeskolen blev hun drillet meget med, at hun havde en anderumpe, der stak meget ud fra hendes ellers tynde figur. Selvom Annasofie prøvede at lukke det ude og gøre sig stærk, kunne hun ikke undgå, at de mange drillerier og kommentarer begyndte at gå hende på. I en lang periode gik hun derfor rundt og havde det rigtig skidt inden i og troede, at hun var grim.
”Det var bestemt ikke sjovt. Det gjorde ondt hver dag, og jeg havde mest lyst til bare at gemme mig væk fra det hele. Selvom folk senere har sagt undskyld, og at de ikke mente det så slemt, så sætter den salgs spor for livet. Særligt hos unge piger, der er så modtagelige og påvirkelige af, hvad andre mener om dem,” fastslår hun.
En tur på efterskole og det begyndende model- og skuespilarbejde fik efterhånden selvtilliden tilbage i den unge Annasofie, og hun vil nu gerne gøre, hvad hun kan, for at hjælpe de unge piger, der døjer med samme følelse.

”Jeg vil møde pigerne”

Derfor har Annasofie planlagt, at hun efter sommerferien vil tage kontakt til skolerne, klubberne og fritidstilbuddene i området og tilbyde, at hun gerne vil komme ud og holde oplæg om, hvordan pigerne skal tro mere på sig selv.
”Jeg vil gerne fortælle dem, hvordan de kan tackle de negative reaktioner og fortælle dem, hvordan de kan holde fast i sig selv og ikke lade sig slå ud. De skal tro på sig selv, og hvis jeg kan inspirere bare et par stykker til at få det bedre og tro på, at de virkelig er smukke og dygtige, så vil jeg være glad,” forklarer hun og fortsætter:
”Jeg kan også komme ud og give gode råd om makeup, modelbranchen, ideer til, hvordan man selv kan blive model og få taget nogle gode billeder, hor man skal starte osv. Hovedsagen er, at det kan hjælpe nogen af de piger, der har behov for en håndsrækning, men som måske er for flove til at bede om hjælp eller indrømme, at de faktisk er kede af det.”
”Jeg kan bruge mig selv som eksempel. Jeg blev drillet med min anderumpe, men den har senere vist sig at være guld værd for mig i mit modelarbejde. Det handler om at tro på sig selv, unge damer”, siger Annesofie men en forestillet skrap mine og løftet pegefinger.

Min måde at skabe fokus

Annasofie forklarer, at hun håber, at hun efterhånden, som hun bliver et mere kendt ansigt kan være med til at skabe fokus på sine mærkesager.
annasofie6”Der er nogen, der tager lange uddannelser, får nogle gode job og kan ændre tingene på den måde. Det kan jeg ikke. Jeg er ikke den mest boglige type, så jeg bliver ikke advokat og kan kæmpe for kvinderettigheder. Men jeg kan til gengæld bruge mit ansigt og min karriere indenfor skuespil og modelverden til at få taletid og sætte fokus på de ting, jeg mener, er vigtige at få gjort noget ved. Heriblandt de unge pigers selvtillid og et samfund, der ikke er nok opmærksomme på, hvor meget de påvirkes negativt og hvilke urimelige idealer, pigerne sætter for sig selv og bliver mødt med fra omverden. Det er bare ikke i orden. Så det her er min måde at skabe fokus på,” siger hun.

Drømmen om Oscar trives i Bilka

Miss Greve 2016 er en pige, der tillader sig selv at drømme stort. Drømmen er derfor intet mindre end at blive en verdenskendt skuespiller og vinde en Oscar.
”Da jeg var fem år, slog jeg det fast for min familie. Jeg ville være Hollywoodstjerne. Siden er drømmen blevet modereret lidt, men jeg har stadig en drøm om at vinde en Oscar. Og derfor skal der knokles. Men jeg tror på det, og det er alt afgørende for, at det overhovedet kan begynde,” forklarer Annasofie.
Derfor står hun også kl 05 hver morgen for at tage på arbejde i Bilka fra kl. 06-11. Her fylder hun varer op, og imens får tankerne frit spil.
”Det er lidt maskinarbejde, og derfor har jeg mulighed for at bruge mine tanker på noget andet. Jeg går fx og forbereder mig, hvis jeg skal til casting eller øver replikker. Op til Face Of Denmark konkurrencen kunne jeg fx gå og forberede, hvad jeg ville sige i min præsentation, hvad jeg ville fremhæve i spørgerunden osv. Alle castings og aftaler i den branche ligger om eftermiddagen og om aftenen, så det er perfekt for mig, at jeg har tidligt fri, så jeg kan nå det også,” smiler hun.

Annasofie5

Det lykkes!

Nu er der et års tid til, at Annasofie igen håber, at kunne vinde konkurrencen og få lov til at repræsentere Danmark i de internationale Miss Universe konkurrencer. Indtil da fortsætter morgen arbejdet i Bilka, og hun vil arbejde endnu mere for at få flere model- og skuespillerjob.
På de 2,5 måneder, som hun brugte på at forberede sig på skønhedskonkurrencen i Danmark har hun lært rigtig meget, som hun kan bruge i sin fremtidige stræben efter et større gennembrud i skuespilkarrieren.
”Jeg har lært så meget. Rent fysisk har vi lært meget om, hvordan man kan forbedre sin catwalk, hvordan ens poseringer kan finjusteres, hvor lang tid man skal bruge på at finde sponsorer osv. men jeg har også lært, at man er nødt til at have lidt rundsave på albuerne, hvis man gerne vil noget. Jeg har altid kunne tale godt med alle, og det er et plus, men jeg har måske også været lidt for tilbageholdende. Det er slut nu. Jeg skal gøre mig selv mere synlig, men det er vigtigt for mig, at det hele tiden bliver uden at træde på andre,” siger hun.

Krydsede fingre!

Om få uger går turen som sagt til Caribien for Miss Greve 2016. Her skal hun igen deltage i de mange indledende forberedelser og det store arbejde, som deltagerne har "bagom" sådan en stor skønhedskonkurrence.
"Det bliver rigtig hårdt, det er der ingen tvivl om. Konkurrencen er hård, og det er nogle vildt flotte piger, man dyster mod. Men jeg kan slet ikke vente. jeg glæader mig bare så meget til at komme derned og komme i gang," smiler Annasofie.
Her i Greve Nord er vi mange, der krydser fingre for de smukke pige, og vi følger naturligvis op på, hvordan det går hende i den prestigefyldte konkurrence.

Miss Greve 2016's fem bedste skønhedstricks:

1. Brug bodyscrup med nærender olier to gange om ugen for at få en flottere og blødere hud.
2. Brug solcreme året rundt. Det beskytter både mod huskræft og rynker.
3. Brug lidt lys øjenskygge inderst i øjenkrogen, når du tager makeup på. Det ”åbner” hele øjet, så man ser mere frisk ud
4. Brug hårolie et par gange om ugen i håret, så det får næring.
5. Tag et fodbad minimum en gang om ugen, og husk godt med fodsalt. Det får fødderne til at slappe af og giver generelt en følelse af velvære, som kan ses på hele kroppen.

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere