En dag fyldt med dans og pandekager


Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Der blev danset, sunget og spist stakkevis af pandekager ved årets store Kulturfest, hvor folk fra hele Greve mødtes og hyggede sig sammen

Det er ikke til at vide, hvad der trak flest folk til. Om det var duften af de friskbagte pandekager eller musikken fra de mange forskellige danseoptrædener, der strømmede ud af bibliotekets åbne døre og vinduer. Hele lørdag eftermiddag vrimlede det med glade børn og voksne ved den store, gratis Kulturfest på Greve Bibliotek.
Omkring 1000 gæster passerede ind gennem bibliotekets tællere ved indgangen i løbet af dagen, og de mange gæster var i høj grad selv med til at gøre årets Kulturfest til en succes.
Greve Nord Kulturfest7Temaet for årets Kulturfest var Vild med at Danse, og den opfordring var der heldigvis rigtig mange af de fremmødte gæster, der fulgte. Både børn og voksne kastede sig begejstret ud i breakdancen, fik rullet med mavemusklerne og hofterne i mavedanses rytmer og ikke mindst fik den kurdiske kædedans rigtig mange op af stolene og med ud på dansegulvet.

Dejligt sted at mødes

”Det var skønt at opleve. Folk var så glade, og alle havde det sjovt. Vi havde jo håbet, at man kunne lokke et par folk op af stolene, men at så mange ville være med til at danse og turde kaste sig ud i det, det er jo fantastisk,” sagde Suzanne Magelund, der er aktivitetskoordinator i Greve Nord Projektet, som i samarbejde med Greve Bibliotek, Hundige Kirke, en række frivillige og Mangfoldighedsrådet stod bag Kulturfesten.

Previous ◁ | ▷ Next

Alle borgere i Greve var inviteret til at deltage i festlighederne, og en af dem, der var kommet, var Lina Alshafei fra Hedelyparken og hendes søn.
”Vi har været med før, og det er altid et rigtig godt arrangement. Børnene leger sammen, og man kan mødes med de andre voksne fra området. Det er virkelig hyggeligt, og der er altid gode aktiviteter for både børn og voksne,” sagde hun.
Greve Nord kulturfest4Lina Alshafei og hendes søn havde været forbi pandekagemaskinen, og næste stop var boden med ansigtsmaling til børnene.
Også Conny Schackinger og hendes mand Per Aune på henholdsvis 70 og 72 år havde en dejlig Kulturfest.
”Vi er kommet, fordi vi gerne vil nyde musikken og dansen og se, hvad der sker på sådan en Kulturdag. Det er et rigtig godt program, og det er sjovt at se dansene fra forskellige lande. Det er altid sjovt at opleve noget nyt, og så er dagen en god anledning at komme i snak med andre, ” fortalte de.

”Jeg vil male dagen blå”

Også dem, der ikke havde lyst til at danse, havde mulighed for at være en del af fælleskabet ved Kulturfesten. Der var nemlig også både fællessang og et hyggeligt caféområde, hvor man kunne nyde en kop kaffe og få en snak.
”Jeg vil male dagen blå med en solskinsstribe på...” lød det eksempelvis med mange stemmer højt og klart mellem bibliotekets reoler.
Kulturfesten bliver afholdt hvert år med skiftende temaer, og arrangørerne er enige om, at det er et vigtigt arrangement at holde fast i. Det hele var ganske gratis, og det var derfor en oplagt mulighed for at få samlet en masse forskellige mennesker fra området til en fælles eftermiddag, hvor man kan møde hinanden på kryds og tværs af adresse, kultur, alder og religion.
”Formålet med sådan dag er at give alle muligheden for en god, fælles oplevelse, uden at det koster noget. I Greve findes der rigtig mange forskellige mennesker med mange kulturer, og vi vil gerne være med til at samle og præsentere dem for hinanden. Den bedste måde at lære sine naboer at kende på er ved at opleve noget sammen, og det kan man ved Kulturdagen,” forklarede Greta Andersen, der er bibliotekar på Greve Bibliotek.

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere