Fasten sluttede med fest


Af Mangfoldighedsrådet i Greve

Onsdag den 6. juli sluttede den muslimske måned ramadan, hvor mange muslimer afholder sig fra at spise og drikke i dagtimerne. Der første par dage efter ramadan er helliget samvær i familien, og i weekenden samler man så vidt muligt venner og bekendte til Eid-fest, der på mange måder minder om den danske juletræsfest.
Borgerhuset lagde hus til Eid-festen her i Greve, hvor omkring et hundrede børn, unge og voksne fra hovedsageligt Syrien, Irak og Iran, var mødt op for at fejre dagen sammen. Men 15 danskere havde taget imod indbydelsen, og var med til at opleve Eid-fest helt tæt på.
Eid festDet var Mangfoldighedsrådet i Greve, frivillige fra Venligboerne i Greve, Kulturforeningen Silk Road og Irakisk Kulturforening, der inviterede indenfor til Eid-fest.

Ved middagstid begyndte de første deltagere at ankomme, og folk gik straks i gang med at stille borde og stole op og pynte lokalet med flag og blomster. Dernæst var der en række konkurrencer for alle aldersgrupper: Børnene fik mulighed for at vise, at de kunne reciterer vers fra koranen på arabisk, mens de mindste sang de danske sange, de havde lært i børnehaven – her var ”Lille Peter Edderkop” en helt klar favorit!

En rigtig hyggelig dag

Mange af festens kvindelig gæster var iklædt deres traditionelle dragter, og der var også en konkurrence om den smukkeste udformning af denne. Andre havde medbragt søde kager, der var stillet frem, hvorefter et dommerpanel udvalgte den bedste efter hhv. udseende og smag.
Som præmier uddeltes en række gaver, som Kulturforeningen Silk Road havde fået doneret fra lokale virksomheder. Alle deltagerne havde stor morskab ved at lege stoleleg, mens det nok mest var de unge piger, der fik malet smukke hennafarvede mønstre på deres hænder.
Undervejs var der naturligvis også te og kaffe og smagsprøver på alle de søde sager, som deltagerne havde med. Dagen sluttede med kurdisk kædedans og fælles oprydning, hvorefter man gik hver til sit. Det var en festlig dag med megen sjov og latter.

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere