Beboerportræt: Leif er en fighter


Leif har slået kræften. Det fejrer han ved at deltage i Stafet for Livet i Greve, hvor han skal gå så mange kilometer, som kroppen tillader

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

”Det skal ikke have lov til at få mig ned med nakken. Jeg skal nok blive frisk igen.”
Det var mentale opsange til sig selv som denne, der fik Leif Antonsen fra Askerød igennem mange års kræftforløb.
For 15 år siden fik Leif erklæret hudkræft, og her starter hans fighter-historie imod den væmmelige sygdom. Efter et sygdomsforløb og fire behandlinger for hudkræft skulle man mene, at den i dag 62-årige Leif havde taget sin del. Men nej, kræften ville det anderledes. Han har nemlig også måtte slås med tungerodskræft og sidst, men ikke mindst også lungekræft, der betød, at han sidste år i november fik fjernet sin venstre lungeklap.leif Antonsen 1
”Men jeg besluttede mig fra start af for, at jeg ikke ville lade kræft ødelægge hele mit liv. Jeg skulle nok komme igen. Jeg har heldigvis formået at bevare min positive indstilling hele vejen igennem, og jeg er sikker på, at det har gjort en forskel for mig,” fortæller Leif, der begyndte på sit arbejde som lagerarbejder igen i januar ikke mange måneder efter operationen.

Her kan du læse, at Leif gik en halvmaraton mod kræften

Dobbelt fighter

”I dag siger lægerne, at det hele ser fint ud, og at der ikke er noget pt. Så vi krydser fingre,” siger den ukuelige optimist, der i dag går til CT scanninger hver 6. måned.
Leif er en fighter i mere end en forstand. Han har kæmpet og vundet over kræften, hvilket gør ham til en fighter. Men han er også en fighter, når han d. 20. - 21. august skal ud og gå med i Stafet For Livet i Greve på Mosede Fort. Stafet for Livet er en 22 timers stafet, hvor man som deltager er med til at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Alle er meget velkommen til at deltage i stafetten, men det er ikke alle, der får fighter-titlen. Den får man kun, hvis man selv har sloges mod sygdommen på et tidspunkt eller stadig kæmper kampen.
Leif skal deltage på holdet Team Greve Gangsport og Venner, hvor de er 15 deltagere, og han ved endnu ikke, hvor mange kilometer han kommer til at gå i stafetten.
”Det kommer an på, hvor langt kroppen vil gå den dag. Men jeg skal da selvfølgelig være med, så meget jeg nu kan. Og bagefter regner jeg med at blive derude og heppe på de andre. Jeg glæder mig meget, og jeg tror, at det bliver en rigtig god dag. Eller dage selvfølgelig,” retter han sig selv.

Du kan læse mere om Stafet For Livet her
leif Antonsen 2

Pusten og prusten

Leif har altid gået mange kilometer, og han har altid holdt meget af at gå timelange turer i naturen med hunden, men senere også alene.
"Jeg gik gerne 10/15 km tre til fire gange om ugen. Og jeg elskede det," fortæller han.
Men den glæde satte kræften en stor begrænsning for, for både mens han var syg, men også efter operationen har Leifs fysik naturligt nok være svækket.
”Det kniber jo desværre en del mere med vejrtrækningen, og mine muskler er mærkede. Så jeg har ikke lige så mange kræfter som tidligere. Det kan jeg godt mærke. Men jeg nægter bare at sætte mig ned og sige: ”Hvor er det dog synd for mig.” Hvis jeg havde gjort det, er jeg ikke sikker på, at jeg havde kunnet så meget, som jeg faktisk kan i dag,” siger Leif.
Det første tykke tid efter operationen i november sidste år kunne Leif stort set ikke bevæge sig rundt uden at blive forpustet, miste vejret og pruste. De 20 minutters gang, han har fra lejligheden i Askerød til sit arbejde på Hundigevej, var pludselig en meget lang strækning, og han var flere gange nødt til at stoppe op og få vejret, også selvom han gik i et meget roligt tempo. Det samme gjorde sig gældende, hvis han fx skulle en tur over i Waves. Men nu går det fremmad, og Leif kan mærke tydelige forbedringer.

Nu er der hul igennem

Han fortæller, at han nu sagtens kan gå de 20 minutter til arbejde hver dag uden at skulle holde pause, og at han kan mærke, at han har fået meget mere energi og flere kræfter. Eksempelvis har han lige været på en uges sommerlejr med den spejdergruppe, som han er tilknyttet, og det ville han ikke have kunnet for bare et par måneder siden.
”Naturligvis var det med en del mere stillesiddende aktiviteter end tidligere, men jeg er alligevel meget glad for, at jeg kunne være med. Jeg er glad og stolt over, de resultater, jeg har opnået siden sygdommen, og jeg tror helt bestemt på, at det bliver endnu bedre,” smiler han.
Da Leif gik til strålebehandling på Herlev Hospital fik han også stor ros af sygeplejerskerne, fordi han altid var så pragmatisk og positiv.
”De sagde, at jeg var en mønsterpatient, fordi jeg var så positiv og altid har troet på, at det nok skal blive ok. Selvfølgelig havde og har jeg stadig øv-dage, men det er heldigvis ikke så tit. De får ikke lov til at fylde,” understreger han.

Uundværlig støtte for fighteren

Leif fortæller, at han hele vejen igennem det nu meget lange kræftforløb har fået stor støtte, og han gør det meget klart, at det er en meget vigtig grund til, at han har kunnet bevare sin optimisme og tro på, at det nok skal lykkedes. Blandt andet har han fået stor støtte fra sin bonusdatter og søn, fra alle sine venner og fra sin arbejdsplads.
”Det er uden tvivl deres skyld, at jeg har kunnet blive ved med at være en fighter. De har været så ubeskrivelig søde og gode og har støttet mig, men har også været gode til at holde mig i ørene, når det har været nødvendigt. Jeg er blevet mødt med forståelse, hjælpsomhed og fleksibilitet alle steder fra, og det kan jeg kun være evigt taknemmelig for,” siger han.

En god opmærksomhed

Når Leif tager de gode vandresko på og deltager i Stafet for Livet i næste måned, glæder han sig over at kunne være en del af et arrangement, der sætter fokus på den sygdom, som han selv har kæmpet så meget med. Han mener, at det er en god måde at skabe opmærksomhed på og samtidig vise verden, at livet ikke nødvendigvis stopper, fordi man får kræft.

Her kan du læse, at Leif gik en halvmaraton mod kræften

Leif Stafet for livet 4
”Jeg blev kontaktet af en veninde, der fortalte om stafetten. Jeg synes, at det er en fantastisk initiativ, så jeg sprang til med det samme. Jeg vil gerne støtte op om det gode formål, og det glæder mig, hvis jeg kan være med til at inspirere andre til at tage kampen op mod kræft og holde fast, selv når kampen er tung og svær,” forklarer Leif, der også har fået rigtig mange positive hep til stafet-turen med fra sine venner og familie.
”De siger, at det bare er med til at understrege, at jeg er en fighter... så det håber vi da, at de har ret i”, griner han.

Naturens gang

Det er særligt stranden og naturen, som Leif har nydt på sine utallige lange gåture gennem tiden. Han håber derfor, at vejrtrækningen og kroppen snart bliver så god, at han igen kan komme ud og gå nogle længere turer.
”Det er så fantastisk at gå ude i naturen og opleve den forskellighed, der er dag for dag. At se, hvordan årstiderne skifter og følge de samme buske og træer lige inden, at de springer ud om foråret, hvordan de blomstrer og så igen skifter farve til efteråret. Det er så smukt, og det giver så meget ro inden i. Det glæder jeg mig til igen at kunne opleve,” siger han med et stort smil og et drømmende blik.
stafet for livet greve3 2016

Følg Leif på Stafetten

Indtil videre går turene dog ikke så langt væk, men d. 20. – 21. august bliver det Mosede Fort, der lægger terræn til Leifs og alle de andre fightere og stafetdeltageres gå/løbeture. Leif skal være en del af holde Team Greve Gangsport og Venner, der har til mål at indsamle mere end 2.000 kr fra donationer inden selve stafet-dagen.
Greve Nord Projektet tager naturligvis også ud på fortet og hepper på de seje deltagere på stafet-dagen.

Følg med her på hjemmesiden, på vores Facebook her og vores Instagram: Greve Nord Projektet her, hvor vi vil dække stafetten live på selve dagen

Du kan læse mere om Stafet For livet her, hvor du også kan tilmelde dig

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere