Flere og flere vil gerne bo i Askerød


Ventelisterne til en lejlighed i Askerød er stigende. Beboerne har simpelthen ikke lyst til at flytte derfra igen

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Det sker efterhånden sjældent, at der holder flyttebiler på stierne i Askerød, for folk vil gerne blive boende i området. Men der er også flere og flere folk uden for området, der har fået øje på, at det er et dejligt sted at bo. Derfor er ventelisten til en lejlighed i Askerød kun blevet længere de seneste år. I slutningen af maj måned i år stod 421 personer på venteliste til en bolig i Askerød, mens det i 2013 kun var 102. Det er en stigning på 312 %.
Askeroed februar 2015 a SmallDe kan dog godt væbne sig med tålmodighed, dem der står på venteliste, for antallet af beboere, der flytter fra området, er faldende. I 2015 var fraflytningsprocenten helt nede på 6,6 %, hvilket svarer til, at der har været 36 fraflytninger i løbet af hele året.

P4 København fortæller den gode historie

Det har tidligere været et problem for området, at der var stor udskiftning i beboerne, hvilket gav uro og manglende naboskab og tomme boliger. Til sammenligning var frafytningsprocenten omkring 26 % i 2008 og 14% i 2012. Det viser tal fra BO-VEST, der er administrationsselskab for Askerøds 676 lejligheder.
Men den problematik er fortid. Nu kunne man i stedet ønske sig, at der var endnu flere lejligheder i Askerød, så endnu flere glade beboere kunne komme til.
P4 logoDen positive historie, var P4 København og DR forbi for at fortælle. De har sat fokus på, at det generelt er blevet populært at bo alment, og at der i flere almene boligområder er kommet lange ventelister. I den forbindelse var de forbi Askerød her i Greve Nord, hvor de talte bl.a. med Ulrik Brock Hoffmeyer, der er administrerede direktør i BO-VEST.
”Hvor vi bare for 5-6 år siden havde tomme boliger, så har vi nu en venteliste, som er rigtig god, siger han til P4 København og DR.dk nyheder, og peger på boligmarkedet i hovedstadsområdet som en forklaring på, at flere skriver sig op til en lejlighed i et udsat boligområde.
”Vi mærker nok et pres fra centrum og ud mod os og områder, hvor der tidligere ikke har været så attraktivt for almindelige mennesker, fortæller han til radiostationen P4 Købehavns mange lyttere og DR.dk, hvor den positive historie i dag pryder forsiden.

Hør indslaget her (Vælg Nyhederne fra 06.30 og 07.30)
Læs nyheden på DR.dk her

 

Glade beboere

En af de beboere, der glæder sig over at bo i Askerød er Alice Jensen. Hun har boet i Askerød i en del år nu, og glæder sig over de mange tiltag, der er sket i området.
"Jeg kan sagtens mærke en forskel. Her er blevet meget mere roligt, og det er ligesom om, at folk har taget mere ejerskab over området og føler sig bedre tilpas her," fortalte hun tidligere til Greve Nord Projektet.IMG 0278
Nedenfor her kan du læse, hvorfor flere af Askerøds beboere er glade for at bo her.

I Greve Nord Projektet har man fulgt udviklingen af området på tætteste hold, og det glæder derfor at se, at Askerød rent faktisk er blevet et attraktivt sted at bo.
”Der er sket rigtig meget de seneste år. De fysiske omgivelser har fået et løft, lejlighederne er blevet renoveret, området er blevet åbnet op der er blevet anlagt flere grønne oaser og legepladser på fællesarealerne m.m. Samtidig er der fokus på at skabe attraktive boligområder med masser af spændende tilbud og aktiviteter for beboerne, ligesom der er fokus på at skabe naboskab og fællesskab i området. Så vi er meget glade for at se, at indsatsen virker, og at folk rent faktisk har lyst til at blive boende i mange år, få børn og blive gamle her,” fortæller Hanne Sanderhoff Degn, der er sekretariatsleder i Greve Nord Projektet, den boligsociale helhedsplan i området.

En fælles indsats, der virker

Det er en helhedsorienterede indsats, der udføres i samarbejde med kommunen, politiet, boligorganisationerne, samarbejdspartnere og Projektet, der har været med til at løfte Askerød fra et område, der tidligere har ligget på ghetto-listen, til nu at være et område, hvor folk rigtig gerne vil bo og blive boende i mange år.IMG 1695
De mange parter har på hver sin vis arbejdet med indsatserne i området. Der er fokus på at skabe mere indbydende boliger, man har sat effektivt ind på kriminalitetsbekæmpelse og i stedet fremme trygheden, og der er indsatser for at støtte og hjælpe beboerne med uddannelse, beskæftigelse, uddannelse, økonomisk rådgivning m.m. Samarbejdet på tværs af ekspertise- og ansvarsområder har vist sig at være særdeles effektivt, og alle parter kan derfor glæde sig over den positive udvikling, der nu gør Askerød et eftertragtet sted at bo.

Hør indslaget her (Vælg Nyhederne fra 06.30 og 07.30)
Læs nyheden på DR.dk her

Hvorfor kan du godt lide at bo her?

Da Askerød sidste år fyldte 40 år, spurgte vi en række beboere, hvorfor de godt kan lide at bo her.

Vibeke ThomhavVibeke Thomhav, har boet i Askerød i tre år: Jeg er meget glad for at bo her. Her er simpelthen så fredeligt. Jeg var lidt i tvivl om området, da jeg flyttede ind, for man hører jo så meget om, at her skulle være uroligt. Men jeg oplever ingen problemer. Derudover synes jeg, at her er rigtig flot. Det er nogle flotte grønne områder, man går igennem.


Brian HeibergBrian Heiberg, har boet i Askerød i 12 år: Jeg er meget glad og tilfreds med at bo her, og jeg ville ikke flytte, heller ikke hvis jeg vandt i lotto. Her er skønt at bo. Det er gode lejligheder og altaner med masser af plads. Og så er her et rigtig godt naboskab, hvor folk hjælper hinanden. Man holder øje med lejlighederne, hvis nogen er på ferie, tømmer postkasser osv.

Steen HemmingsenSteen Hemmingsen, har boet i Askerød i 1 år: Det er nogle rigtig dejlige lejligheder. Det ligger meget centralt, samtidig med at der er gode rolige omgivelser for børn. Jeg er helt tryg ved at lade mine børn lege hernede, og det er vigtigt for mig. Jeg synes, at det er et dejligt sted at bo.

Eva BirkvedEva Birkved, har boet i Askerød i 13 år: Jeg synes, at altanerne er et stort plus for området. Jeg elsker min store altan, hvor jeg kan have masser af blomster og planter. Der bliver også lavet mange aktiviteter for beboerne, og jeg synes generelt, at der er et rigtig godt socialt miljø her med mange klubber og foreninger. Jeg er selv med i Miljøudvalget, og jeg kan godt lide, at det giver beboerne mulighed for at få indflydelse på deres eget område.


John ChristensenJohn Christensen, har boet i Askerød i seks år: Jeg kan godt lide det gode naboskab, der er mellem folk her. Man kommer hinanden ved, og det er ikke bare naboer, det er venner. Fx mødes jeg med min nabo og griller og hygger. Vi ligger meget centralt og er tæt på alt, men der er stadig meget ro og masser af frisk luft. Så det er ligesom at bo i byen, bare med mere frisk luft og grønne områder.

 

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere