Det nye Beboerhus i Thors Kvarter er klar – er du?


Først var det et festlokale. Så blev det kontorer, og nu er Thors kvarter 62 blevet omdannet til et nyt Beboerhus, hvor beboerne kan bestemme

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Der blev snakket og hygget, og de nye fine lokaler blev beundret, da der var indvielsesfest i det nye Beboerhus i Thors Kvarter 62 mandag eftermiddag.
”Hvor ser det godt ud! Her er godt nok blevet fint”, ”Tænk, at det er de gamle kontorlokaler. Det er slet ikke til at kende” lød det fra flere af de beboere og samarbejdspartnere, der kom forbi for at være med til at indvie huset.
webAabningafbeboerhuset4
Huset og lokalerne er jo ikke nye, men man må sige, at de har fået noget af en makeover og en helt ny funktion. Hvor der før var skriveborde, masser af mapper og ringbind, er der nu caféborde, et hyggeligt børnelegeværelse en sofa og plads til både at drikke kaffe eller lave en syklub.

Beboerne bestemmer

Det er Greve Nord Projektet, der driver Beboerhuset, men det er i høj grad op til beboerne selv at komme med ideer og forslag til, hvilke aktiviteter de godt kunne tænke sig at være med til i det nye beboerhus. webAabningafbeboerhuset1
”Alle forslag er velkomne, hvis der er noget, man brænder for og gerne vil være med til at starte,” siger aktivitetskoordinator Suzanne Magelund, der er ”fruen” i det nye Beboerhus.
De første aktiviteter er allerede på plads. Hver mandag og fredag skal der nemlig være henholdsvis babygruppe og legestue for områdets yngste borgere og deres forældre. Begge disse tilbud er gratis, og du kan læse mere om dem her:

Legestue for børn mellem 2-5 år

Babygruppe for børn mellem 0-2 år

Det varer heller ikke længe, før der skal startes en syklub op i de lækre, lyse lokaler, og mon ikke der ellers kommer til at være godt med liv fra beboere, der kommer ind og får en kop kaffe og tager en sludder med naboen eller Suzanne Magelund.

Multifunktionelt hus

I Beboerhuset vil projektets familievejleder også afholde samtaler og tilbyde alternative behandlinger (fx øreakupunktur og hotstone massage), så hvis man har ondt i livet eller går og døjer med nogle ting, kan man kontakte hende for at få en tid. Ligeledes vil der være mulighed for at komme forbi og få vejledning ift. job og uddannelse. Beboerhuset er åbent for alle borgere fra hele Greve Nord, og tilbuddene er gratis.

”Jeg vil gerne møde mine naboer”

En af de beboere, der var mødt op for at deltage i festlighederne og indvie huset, er Uni Holst, der flyttede ind i Thors Kvarter i august.webAabningafbeboerhuset2
”Jeg synes, at det er et rigtig godt initiativ, og det er jo et super lækkert sted. Jeg kender ikke så mange her endnu, så for mig er det et oplagt sted at møde mine nye naboer. Jeg kunne bestemt godt se mig selv komme herned og være med til at skabe liv og aktiviteter i huset,” siger hun.
Også Uni Holsts underbo Ulla Scagensstierne var mødt op for at se huset.
”Det er jo næsten et helt nyt hus, og det er dejligt, at der skal laves aktiviteter herovre. Så vil jeg tage mit barnebarn med, når hun kommer og besøger mig,” siger hun.
Indvielsen af det nye hus var en rigtig hyggelig eftermiddag, hvor både børn og voksne fra området var forbi og sige hej og indvie det nye børnehjørne, sofaen og de nye caféborde.
webAabningafbeboerhuset5

Følg med her på siden – og kom med din egen idé

Husk, at du kan følge med i, hvilke aktiviteter der kommer til at være i det nye Beboerhus her på hjemmesiden og i vores nyhedsbrev.

Har du selv en god idé til en aktivitet, så kan du altid gå forbi og tale med Suzanne eller kontakte hende via telefonen på 60 35 46 67 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
webAabningafbeboerhuset3

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere