John er blevet 14,5 år yngre


På 60 dage er tiden gået baglæns for John. Han er blevet 14,5 år yngre og knap 8 kg. lettere

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Da vi mødte John Paulsen fra Gersagerparken første gang i slutningen af januar, var der en stor uoverensstemmelse mellem den alder, der står på hans fødselsattest, og den alder som hans reelt krop var. Ifølge dåbsattesten skulle John være 65 år, men hans krop var hele 71,5 år ifølge bodyage-målingen.
Nu, 60 dage senere, er der stadig uoverensstemmelse. Men på den positive måde. John er stadig 65 år gammel, men bodyage-målingen viser nu, at hans krop kun er 57 år.
I løbet af de seneste 60 dage, er John altså blevet 14,5 år yngre.
John Paulsen aktiv 2”Jeg er helt vildt glad for det resultat. Det er godt nok dejligt. Jeg må indrømme, at jeg faktisk er lidt stolt af mig selv,” griner John.

Og det har han også kun al grund til at være. Efter at John i slutningen af januar startede på 60 dage.dk udfordringen har han smidt 7,5 kg., er blevet stærkere, er blevet lettere, har fået meget mere energi og ikke mindst er han blevet meget gladere og sundere.
”Det er fantastisk. Jeg kan jo mærke, hvordan jeg har fået meget mere overskud, og at jeg er mere glad i hverdagen. Ikke nok med at jeg kan se på mit tøj og vægten, at jeg har tabt mig, men jeg kan også mærke en tydelig forskel på, hvad jeg kan,” siger John og fortsætter:
”Eksempelvis når jeg cykler. Jeg har fået mine muskler tilbage, så det går væsentligt hurtigere, og jeg bliver ikke forpustet. Eller når jeg arbejder oppe i sommerhuset.”
john vægttab
Johns mål var at tabe 10 kg., på de 60 dage. Når han stiger op på vægten, er der røget næsten 8 kg., men til gengæld har han også fået en del mere muskelmasse, hvilket vejer mere end fedt. Så hvor meget fedt John reelt har tabt, ved han ikke præcist. Men han kan mærke, at han er blevet stærkere.
john golf”Jeg var ude og spille golf forleden. Og der kunne jeg virkelig mærke, at der var kommet mere styrke i armene. Jeg slog bolden 10-15 meter længere, end jeg har kunnet i mange år. Den fløj derud af, og jeg blev faktisk helt overrasket selv,” smiler han.

 

 

Du kan læse om første gang vi mødte John Paulsen her
Du kan også læse om vores halv-vejs-besøg hos John her

Nr. 3 af 1696
John har været en del af den store sundhedskampgane 60 dage.dk, der blev sat i gang d. 23. januar. I alt har 1696 deltagere været en del af kampagnen, der går ud på at blive sundere, tabe sig og få et mere sundt liv. Deltagernes mål har været individuelle, og det har været op til hver enkelt at holde trit med, hvad de spiste, kontra hvor meget de motionerede. Ved hjælp af daglige indrapporteringer har deltagerne via et pointsystem kunne se og regulere, hvor meget de skulle motionere og bevæge sig, hvis de gerne ville tabe sig. Også i dette store pointregnskab har John imponeret.
john nbHan er blevet nummer 3 ud af alle 1696 deltagere.

”Man bliver da glad og stolt, når man kan se, at man er i toppen. Jeg har jo stadig mit konkurrencegen fra min tid på hockylandsholdet, så jeg har da også givet den en ekstra skalle, da jeg kunne se, at jeg nærmede mig toppen,” siger John, der også har taget den sunde mad og motionen med på ferierne.
Både da han og Inge var på ferie i Tyrkiet, har han cyklet op og ned af bjergene, og for nyligt i Rom, hvor gaderne blev travet tynde og de mange trapper blev besteget op til flere gange.
”Jeg kunne jo lige så godt udnytte, at vi var på spændende nye steder, hvor der var mulighed for at få ekstra gang i benene,” siger han.

Jeg fortsætter!
Johns mål er at nå ned på 85 kg. Så der er lige omkring 6 kg. endnu.
”Og de skal nok komme af også,” garanterer John, der bestemt ikke har planer om at stoppe med sin træning og den sunde livsstil bare fordi, de 60 dage er gået.
Racercyklen er blevet støvet af og er kommet med op i sommerhuset, så der kan blive kørt nogle kilometer i det smukke landskab, og cykelturen til træningscenteret bliver udvidet med større og større omveje for at få de ekstra kilometer i benene.
John Paulsen aktiv 6

Kæmpe motivation
”Det er den bedste beslutning, jeg har taget i lang tid. Jeg er så glad for, at jeg tilmeldte mig kampagnen. Det har været en kæmpe motivation for mig, at jeg har kunnet bruge point-
systemet, men også fordi det har forpligtet på en anden måde. Det har uden tvivl været afgørende for, at jeg er nået så langt, så jeg vil kun anbefale andre at tilmelde sig næste år. Det gør jeg i hvert fald,” fastslår han.

Også Greve Nord Projektets artikler har givet John en kærlig forpligtelse.
”Folk her i Gersagerparken har jo læst om det, og de har spurgt meget ind til det. Både folk jeg kender i forvejen, men også folk jeg ikke har talt med før. Så de har holdt mig op på det, og det vil jeg gerne sige tak for. Det har glædet mig meget,” siger han.

Coach Inge – verdens bedste
john og ingeUdover at det er John, der har trampet i pedalerne, svedt til træning og takket nej til det ekstra stykke chokolade, så er der en anden, der har haft en stor indflydelse på Johns fine resultater: Hans kone Inge.
”Hun har været en kæmpe støtte, og jeg havde ikke kunnet gøre det, hvis ikke hun havde bakket mig så meget op. Men hun har også været efter mig. Hun har været min coach, så hun har både heppet, men også presset mig, hvis jeg lige var lidt doven en dag. Hun er uundværlig på alle måder,” fastslår han.

Du kan læse om første gang vi mødte John Paulsen her
Du kan også læse om vores halv-vejs-besøg hos John her

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere