Medarbejderportræt:

Burcu: Vi skal huske at spørge børnene og de unge


”Vi skal da lytte til dem, der har en dagligdag i Greve Nord. Hvad er det, de gerne vil lave, og hvad synes de, der mangler af aktiviteter?”

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Burcu Ebru Habibi er Greve Nord Projektets nye børne- og unge medarbejder, og hun skal være den nye go-to person for Greve Nords børn og unge.
Hvad enten børnene og de unge mangler en at snakke med om et personligt problem, fordi de har svært ved at finde ud af, hvad de gerne vil lave i fritiden eller fordi, de synes, at skole og lektier er kedeligt, så står Burcu klar til at hjælpe.
Burcu 2”Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med at tale med børnene og de unge. Jeg synes, at det er en fantastisk målgruppe. De har så meget energi og uforbeholden glæde i deres tilgang til tingene, og det giver mig rigtig meget energi,” forklarer hun.
Til dagligt bor Burcu i Køge sammen med sin mand, og i sommers blev hun uddannet kandidat i fagene Kultur og Sprog samt Pædagogik og Uddannelsesstudier fra Roskilde Universitetscenter.

Hej Maria!
Burcu fortæller, at hun helt fra starten vil have meget fokus på både at lave aktiviteter for områdets børn og unge som helhed, men i høj grad også have fokus på de enkelte.
”Det er vigtigt, at gøre begge dele, når man arbejder med børn og unge. Vi skal både arbejde med aktiviteter og tiltag, der kommer større grupper til gavn som fx lektiecafeer og forskellige fritidstilbud, men i høj grad også med de enkelte børn og unge, der har behov for en hånd. Det kan være i form af vejledning og som bindeled mellem den unge og skolen eller klubben,” siger hun og fortsætter:
Burcu”For mig er det vigtigt, at jeg kender de børn og unge, jeg har kontakt med. Så jeg kan sige ”Hej Maria” eller hvad de hedder, når jeg møder dem. Det giver et bedre tillidsforhold mellem os, at de kan mærke, at jeg rent faktisk er interesseret i dem, og at de ikke bare er endnu en i rækken.

Mindre snak mere handling
”I arbejdet og samarbejdet med børn og unge her i den boligsociale helhedsplan får jeg muligheden for at hjælpe og støtte en gruppe beboere og opleve udviklingen helt tæt på. Man kommer meget tæt på borgerne og lærer en del af dem rigtig godt at kende, og det kan jeg rigtig godt lide med arbejdet. Man er ude og møde folk, og det er netop det, jeg gerne vil,” siger Burcu og fortsætter:
”Jeg vil ikke sidde og tale om, hvordan man kan hjælpe de unge og få flere bedre gennem skole og uddannelse. Jeg vil ud og gøre det virkeligheden. Mindre snak, men ud og i gang og gøre det… mere handling,” siger hun entusiastisk.

26-årige Burcu er flyttet ind i Greve Nord Projektets lokaler i Gersagerparken 71, hvor hun sammen med fritids- og lommepenge-
medarbejder Lone skal lave aktiviteter og vejledning for børn og unge.
”Jeg ved jo godt, at de unge ikke bare kommer strømmende ind af døren. Jeg skal ud og gøre opmærksom på mig selv og banke på en masse døre og gå ture i området, hvor jeg kan møde de unge, komme til lektiecafeer, fællesarrangementer m.m. Jeg skal ud på skolerne og klubberne og præsentere mig selv for børnene og de unge og lærerne naturligvis. Ja, jeg skal i virkeligheden nok være ret anmassende, indtil at folk bliver opmærksom på, hvad Projektet og jeg kan tilbyde,” griner hun.

Skole og fritid
En del af Burcus hovedopgaver er at styrke områdets børn og unges glæde ved at gå i skole og at få et aktivt fritidsliv i fx Klub Godset og de lokale idrætsforeninger. Hun skal derfor samarbejde meget med områdets skoler, foreninger og fritidstilbud om, hvordan parterne kan samarbejde.
Det kan bl.a. være ved at nytænke elementer i den klassiske undervisningssituation, så også de børn, der normalt ikke føler sig gode i skolen, kan få succesoplevelser og finde ud af, at de godt kan, og at skolen ikke er en negativ ting.
burcubillede”Det er jo ikke nogen hemmelighed, at det er en udfordring at få nogle børn og unge til at trives med skolen og lektier. Jeg har et par ideer til, hvordan vi sammen kan arbejde med at støtte eleverne, så de selv finder en større motivation til at holde fast i skolen. Det skal naturligvis passe ind i det store arbejde, som skolerne allerede laver. Det skal være på deres præmisser, og jeg glæder mig til at komme i gang og præsentere dem for de tanker, jeg har gjort mig,” siger hun.

Medbestemmelse og ejerskab
Burcu har arbejdet frivilligt med flere børne- og ungeaktiviteter. Bl.a. har hun været lejrleder på en sommerlejr for uledsagede flygtningebørn og unge for Røde Kors og arrangeret psykosociale aktiviteter hos foreningen ICYE. Hun ved derfor, hvor vigtigt og meningsfyldt det er, at spørge børnene og de unge selv om, hvad det er, de gerne vil og har brug for.
Noget af det, Burcu overvejer at arbejde med er fx børnebestyrelser og ungeråd, hvor børnene og de unge selv får mulighed for at komme til orde og fortælle, hvad de gerne vil have, der skal ske med deres område, og hvad der kunne give dem mere lyst til at bruge de kommunale fritidstilbud og melde sig ind i sportsklubberne og foreningerne.
Burcu 1”Vi har set, at det fungerer rigtig godt i andre boligområder. Børnene og de unge får en helt anden tilgang til området og aktiviteterne og føler ejerskab, når de selv har haft medbestemmelse i, hvad der skal ske, og hvordan tingene skal fungere. Derfor vil jeg rigtig gerne starte en dialog op med områdets unge og høre dem, hvad de mener,” siger Burcu.

Kram et træ
Hvis man en dag ser Burcu stå med armene slynget om et træ i Greve Nord, skal man ikke blive overrasket. heart tree
”Jeg ved godt, at det er total mærkeligt, og mange af mine veninder synes, at jeg er helt tosset. Men for mig er det en måde at koble af på og være en del af naturen omkring mig. Jeg er veganer, og for mig er det vigtigt at være en del af naturen fx ved at gå lange ture i skoven, sove i telt og lave bål med min mand eller lave min egen helbredende urtete, hvis jeg er syg. Vi mennesker bør leve sammen med naturen og ikke bare i den,” siger hun og forklarer videre:
”Jeg føler en indre ro og en vis ærefrygt, når jeg ser et stort træ, der er flere hundrede år gammelt, og for at vise det træ respekt, kan jeg godt finde på at give det et kram. Jeg har også et fast træ hjemme i Køge, som jeg ofte besøger, hvis jeg har behov for ro i en presset hverdag.”

Mit Greve Nord træ
I de første uger her i Greve Nord kommer Burcu langt omkring i Gersagerparken, Askerød, Gudekvartererne, og det er godt, for hun er på udkig efter et godt Greve Nord-træ, der kan være hendes arbejds-træ.
”Så kan jeg tage forbi det og give det en krammer, hvis jeg lige mangler lidt ro og overskud en dag,” griner hun.

Mød Burcu
Du kan møde Burcu i vores kontorer i Gersagerparken 71, hvor du altid er velkommen til at komme ind og sige hej - også selvom du ikke er barn eller ung.
Ellers kan du sende hende en mail på eller ringe på 60 35 46 77.
”Og folk kan bare komme forbi, hvis de lige har en halsbetændelse eller andet, de døjer med. Så laver vi en kop god urtete,” siger hun med et smil.

Få sms om aktiviteter
SMS EVENT

Tilmeld dig vores sms service og få invitationer til events og aktiviteter på sms
Læs mere

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere