Frivillig: Juleaften i Gersagerparken er det hyggeligste


”Der er ingen, der skal sidde alene juleaften. Her holder vi jul som en stor familie,” fortæller Solveig

Julen er ofte den tid, hvor familierne mødes. Men hvis man ikke har en familie, hvis børnene bor i den anden ende af landet, eller man af andre årsager har udsigt til at sidde alene d. 24. december, kan det godt være en lidt trist aften.

Men sådan er det ikke for beboerne i Gersagerparken. Her inviterer en gruppe frivillige deres naboer til en klassisk og hyggelig juleaften med alt, hvad det indebærer af lækker julemad, dans om træet, julegaver og sang.
IMG 2974En af de frivillige, der gør en kæmpe indsats er Solveig Nielsen. I år har hun handlet ind og forberedt juleaften til ikke mindre end 34 mennesker. Det har været et stort arbejde, men hun ville ikke have været det foruden.

”Der skal bare være jul i Gersagerparken. Det er en tradition, som jeg holder meget af. Det er så hyggeligt, og alle er så glade. Vi havde en helt igennem skøn juleaften,” siger hun og fortsætter:
”Jeg kan ikke lide tanken om, at nogen skal sidde alene juleaften. Ja, der er meget arbejde i det, men det føles godt at kunne være med til at give andre en god aften. Jeg har hygget mig rigtig meget med det.”
IMG 2967Mange hjælpende hænder
At arrangere fuld julemenu med flæskesteg og and samt alt det klassiske tilbehør og risalamande og julelækkerier til 34 mennesker kræver sin mand – eller kvinde.
Så i køkkenet i Mælkebøtten i Gersagerparken fik Solveig Nielsen hjælp af flere andre frivillige til madlavningen og flot borddækning.
”Vi havde det så hyggeligt, mens vi gik og forberedte det hele. Det er jo også en del af det,” smiler hun og fortæller, at planlægning er vejen til en så stor juleaftens menu.
Hun har fx handlet alle de mange kilo mad og drikkevarer ind løbende, sørget for pynt og gaver andre dage osv.
IMG 2983
”Vi har været fælles om flere af opgaverne, og det gør mig glad. For det viser jo bare, at folk her i Gersagerparken gerne vil gøre noget for at hjælpe deres naboer,” siger hun.
Med til juleaften følger også dans og sang om juletræet og en julegave. Så hver deltager fik en julegave, men det var en overraskelse, hvad der var i.
”Vi havde købt gaver til alle, som var pakket ind i forvejen. Så ingen vidste, hvad de fik, før de åbnede det. Det gav både spænding, men det betød også, at vi ikke skulle sidde og pakke så mange gaver ind,” forklarer Solveig med et snedigt smil.
Selv fik hun to små nisser i julegave, som hun glæder sig til at pynte op med igen næste år.
IMG 2975Stor familiejul
Juleaften i Gersagerparken har været en tradition de seneste 7 års tid, hvor frivillige har inviteret naboerne til jul i Mælkebøtten. Solveig fortæller, at det er en meget populær begivenhed.

”Der går ikke mange timer fra, at opslagene er hængt op, før folk begynder at melde sig til. Vi er ofte de samme, der er med hvert år, så vi kender jo hinanden. Det er også noget af det, der gør det så hyggeligt. Folk sludrer på kryds og tværs, og alle er med til at gøre det til en god aften. Det er lige som en helt almindelig jul i en meget stor familie,” fortæller hun.IMG 2993

Det er vores venner
Selv er Solveig og hendes mand Henning med hvert 2. år til jul i Gersagerparken. Det andet år er hun sammen med sine børn. Der er flere i hendes familie og omgangskreds der har spurgt hende, om hun ikke hellere vil holde jul med sine søskende eller andre familiemedlemmer de år, hvor hun og Henning ikke er sammen med børnene. Men det vil de ikke.

”Det er slet ikke til diskussion. Der vil jeg allerhelst holde jul i Gersagerparken. Jeg kan ikke give en enkelt grund til hvorfor. Det er bare det hele. Den gode stemning, glæden ved at kunne hjælpe andre og samværet med de folk, der kommer. Det er jo vores venner, og dem vil vi gerne være sammen med,” smiler hun bestemt.IMG 2970Ildsjælen Solveig
Det er ikke kun juleaften, som ildsjælen Solveig bruger meget tid på at arrangere. Hun er formand for Gersagerparkens Aktivitetsudvalg og står for rigtig mange fester, arrangementer i løbet af året. Det hele er ganske frivilligt, og hun nyder at gøre det. Hun har været aktiv i området de seneste 10 år, for hun kan simpelthen ikke sidde med hænderne i skødet.
”Jeg kan ikke sidde stille og trille tommelfingre. Den energi vil jeg gerne bruge på at lave noget, som også gavner andre. Det giver også mig stor glæde at se, at det kan gøre en forskel,” siger hun.

IMG 2984I år skal Solveig og Henning holde jul med børnene og børnebørn. Men det betyder ikke, at Solveig ikke vil sørge for en god jul til Gersagerparkens enlige beboere. Hun har lovet, at hun igen i år gerne vil stå for planlægning, indkøb m.m., men selve tilberedelsen af maden d. 24. må hun overlade til andre frivillige.
”Jeg er helt sikker på, at der er andre, der også gerne vil gøre den indsats. Sådan er stemningen nemlig her blandt de mange frivillige i Gersagerparken. Man bekymrer sig om hinanden. Og så vender jeg tilbage igen ved gryderne i 2019. For jeg kan jo alligevel ikke holde mig væk,” griner hun.

 

Få sms om aktiviteter
SMS EVENT

Tilmeld dig vores sms service og få invitationer til events og aktiviteter på sms
Læs mere

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere