Beboerportræt: Birgitte er blevet meget hurtigere


De 60 dages sundhedskampagne er slut for Birgitte, og hun kan mærke en tydelig forskel. Hun er blandt andet blevet hurtigere på sine gåture

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Før tog det Birgitte Helweg Bendtsen omkring 15 minutter at gå fra hjemmet i Gersagerparkens fjerne ende til togstationen. Men nu kan hun klare turen på kun 8-9 minutter.
”Jeg kan mærke, at jeg er blevet hurtigere. Det er ikke lige så anstrengende at gå hurtigt, og jeg kan holde det høje tempo i længere tid. Det gør det noget lettere at komme rundt og få nogle kilometer i benene,” fortæller hun.

Sparket jeg havde brug for
For et par måneder siden tog Birgitte en beslutning: Nu skulle det være slut med de ekstra kilo, og hun ville gerne i bedre form. Hun ville gerne gøre motion til en naturlig del af hverdagen igen, og få de ekstra kilo, der langsomt havde sneget sig på, væk igen.
Birgitte Helweg cDerfor tilmeldte hun sig den store sundhedskampagne 60.dage, hvor man i 60 dag skal registrere alt, hvad man spiser og motionerer. Formålet er at give deltagerne et indblik i, hvordan de via kost og motion kan ændre deres livsstil og få en sundere og gladere hverdag.

”Jeg trængte til en kickstart. Jeg er meget glad for, at jeg har deltaget, for det har givet mig det spark, som jeg havde brug for. Nu er det op til mig selv at fortsætte, og det har jeg virkelig tænkt mig at gøre, ” siger hun.
Det er ikke kun Birgitte, der kan mærke, at hun er blevet hurtigere. Det kan hendes mand René også. Da de søndag var nede og gå en lang tur til stranden måtte han knokle for at følge med de første par kilometer.
”Ja, hun er blevet alt for hurtig. Hun stikker af fra mig,” smiler han.

Jeg er tilfreds
Torsdag d. 22. marts slutter de 60 dage i kampagnen, og Birgitte kan gøre status.
”Jeg er tilfreds med det, jeg har opnået. Det har ikke været en kæmpe forandring, men det var heller ikke mit mål. Meningen var, at jeg skulle genoptage min motion og få rørt mig mere, men det skal stadig være på et niveau, hvor jeg kan være med og ikke bliver helt ødelagt i flere dage,” siger hun og fortsætter:

”Og det mål har jeg nået. Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at jeg var ellevild, hver gang jeg skal ud og gå. Men jeg gør det alligevel, og det er der forskellen er.”
Målet om at få vægten stabiliseret under 70 kg. er stadig ikke helt nået, men til gengæld kan hun mærke en klar forskel på, at hendes kondi er blevet bedre, og at motionen er blevet en mere naturlig del af hverdagen. Hendes gåture er gradvis blevet forlænget, og nu går hun i gennemsnit mindst en lang tur hver dag. powerwalk
”Da vi var i sommerhus for et par uger siden, blev det faktisk til flere ture om dagen. Det var så dejligt at komme ud og få rørt sig. Men jeg kan også godt mærke, når mine knæ og hofte begynder at brokke sig, og så er jeg nødt til at holde pause,” forklarer Birgitte, der også havde en plan om at begynde at løbe, inden de 60 dage var slut.

”Jeg havde fundet udstyret frem, og havde faktisk også glædet mig, men det har været for koldt. Jeg har astma, så når det bliver for koldt, bliver det endnu svære at få vejret, så det går ikke. Men så har jeg gået i stedet”, siger hun og understreger:
”Men det er ikke fordi, jeg har givet op på løb. Slet ikke. Jeg skal nok komme i gang.”

Godt for motivationen
Birgitte er ikke i tvivl om, at det at hun hver dag har skulle registrere mad og motion har gjort en forskel ift. at holde motivationen oppe. Hun forklarer, at det har betydet, at hun fx har tænkt mere over, hvad hun spiser. Generelt lever Birgitte og hendes mand ret sundt, så derfor har det ikke været så svært for Birgitte at leve sundt i de 60 dage. Men der er dog et par ting, som hun har savnet.

”Mine lakridser og chokolade. Det har jeg savnet. Jeg har ikke droppet det helt, men jeg har skåret ned. Jeg vil gerne beholde det nede, men der skal også være plads til at nyde livet lidt. Og det gør jeg blandt andet med lidt chokolade og mine gajol,” smiler hun.

Birgitte Helweg aDer er også mange andre af kampagnens tiltag, som Birgitte vil holde fast i. Udover de gode, lange gåture vil hun også fortsætte med at skrive op, hvad hun spiser for på den måde at holde styr på det.

”Jeg har fundet ud af, at jeg skal have en del mere frugt og grønt, end hvad jeg tidligere har spist. Nu er jeg heldigvis rigtig glad for grøntsager, men det kan været svært at opgøre i antal gram, når man fx spiser sammenkogte retter. Hvor mange gram gulerødder var det lige, og hvor mange gram kartofler. Så må jeg sjusse mig frem til det, og det går også fint,” forklarer hun.

På jagt efter internet
Deltagerne i kampagnen skal hver dag notere på deres profil på internettet, hvor meget de har spist og bevæget sig. Men da de var i sommerhus, skulle det vise sig at blive noget af en udfordring. Netforbindelsen i sommerhuset var nemlig ikke god nok til, at Birgitte kunne sende sine opgørelser.

”Det var faktisk ret stressende, for man må kun være tre dage bagud med at registrere, og ellers får man påmindelsesmails. Så vi var nødt til at tænke kreativt,” siger hun og fortsætter:
”Vi blev nødt til at tage bilen ind til genbrugscentralen, der ligger tættere på byen end sommerhuset. Så fungerede nettet fint igen. Så mens min mand tømte bilen, kunne jeg sende det afsted. Så det var altså lidt besværligt, men det skulle jo gøres,” griner hun.
Birgitte Helweg bIkke flere undskyldninger
Birgitte glæder sig over, at hun tog beslutningen og tilmeldte sig de 60 dages udfordring.

”Jeg er meget glad for, at jeg har været med! Jeg vil helt klart anbefale det til andre, der også trænger til et skub. Jeg har været tilmeldt alene, men man kan jo sagtens gøre det flere samtidig, så man kan støtte hinanden. Det handler bare om at komme i gang, og beslutte, at nu er det nu. Ikke flere undskyldninger!” smiler hun.

Du kan læse den første artikel om Birgitte her

Få sms om aktiviteter
SMS EVENT

Tilmeld dig vores sms service og få invitationer til events og aktiviteter på sms
Læs mere

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere