Velbesøgt Sundhedsdag: ”Jeg er kommet, fordi jeg gerne vil leve længe endnu”


Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

En velbesøgt Sundhedsdag er et rigtig godt tegn på, at borgerne i Greve Nord gerne vil have en sundere hverdag

Onsdag eftermiddag vrimlede Café Ask i Askerød med Greve-borgere i alle aldre. Omkring 450 børn og voksne fra hele Greve mødtes til årets store Sundhedsdag, hvor der var god inspiration til, hvordan man kan leve en sundere hverdag. En af dem, der var mødt op for at lade sig inspirere var Ane Bartelt på 68 år.
”Jeg er kommet til Sundhedsdag, fordi jeg gerne vil leve sundt mange år endnu. Jeg synes, at det er alle tiders med sådan en dag, hvor der både er fokus på sundhed, men der også er musik, og smagsprøver og information. Det er en rigtig god idé at samle det hele, så man kan blive målt og vejet og få testet alle sine tal, for ellers får man det jo ikke gjort,” siger hun og fortæller, at hun særligt er på udkig efter nogle gode råd til, hvordan hun kan holde sin gode fysiske form ved lige på trods af de sygdomme, hun slås med.
sd2”Jeg elsker at cykle og gerne mellem 8 og 10 km. om dagen. Men jeg kunne også godt tænke mig at begynde til gymnastik. Så jeg håber, at jeg kan få mere af vide om de muligheder i dag,” forklarer hun.
Også 19-årige Kenneth Christensen var kommet til Sundhedsdag for at få et par gode råd, da han har overvejet at stoppe med at ryge.
”Jeg vil gerne have noget mere information om de langvarige skader, det giver at være ryger. Det skræmmer jo lidt, når man kan se, hvor skadeligt det er. Samtidig vil jeg gerne tage på, for jeg er faktisk undervægtigt. Så nu har jeg lige været henne og få målt mit BMI, så jeg ved, hvad jeg har at arbejde med,” siger han.

Gratis, afslappet sundhed

Det var Greve Kommunes Sundhedsteam og Greve Nord Projektet, der havde inviteret alle Greves borgere til Sundhedsdag, hvor formålet var at vise, hvor få ting, man skal ændre for at gøre hverdagen sundere. De mange deltagere kunne derfor få gode råd om bl.a. rygestop, tandhygiejne, solbeskyttelse, sundere kostvaner, få målt deres BMI, lungefunktion m.m. For børnene og de unge var der fodbolddyst, sundhedsquizzer og et sundhedsspil, der vakte stor begejstring.

Previous ◁ | ▷ Next

Det er femte år i træk at Sundhedsdagen afholdes, og ifølge Suzanne Magelund, der er aktivitetskoordinator i Greve Nord Projektet, er det er god mulighed for at nå ud til mange forskellige borgere.
”På Sundhedsdagen er der en afslappet stemning, og det er en hyggelig eftermiddag, hvor man kan komme og få sjove oplevelser, mens man bliver introduceret for de sunde muligheder. Den afslappede stemning betyder, at der kommer flere af de borgere, der måske ikke ville være kommet, hvis det havde været mere ”belærende”, eller hvis de gode råd og målingerne kostede penge. Når det er gratis, betyder det, at vi også får besøg af de borgere, der ikke ville prioritere at betale for at deltage, fordi de måske ikke har så mange penge i hverdagen,” forklarer hun.

Ideelt sted at nå folk

Ditte Scherning Thiesen er sundheds og – forebyggelseskonsulent i Greve Kommunes Sundhedsteam, og hun er enig i, at det er en god måde at nå ud borgerne. I sit daglige arbejde oplever hun ofte, at der er visse borgergrupper, der kan være svære at nå med kommunens almindelige sundhedstilbud. Det kan enten være pga. sproglige og kulturelle forskelle, fordi borgerne ikke kender til tilbuddene, eller fordi de ikke tror, at de henvender sig til dem.
”Derfor er det meget oplagt, at vi afholder Sundhedsdagen her i Greve Nord. Her er mange lejligheder og villaer i området, så der er mange borgere, der kan komme forbi. Samtidig er det tæt stationen, biblioteket m.m. og tæt på Waves, så folk kan komme forbi, når de har været ovre og handle,” siger hun.
sd14

Borgmesteren: Fællesskabet gør os sunde

Greves Borgmester, Pernille Beckmann, åbnede Sundhedsdagen, og i sin tale understregede hun også, hvordan Sundhedsdagen er med til at samle folk.
”På Sundhedsdagen kan vi alle få et sundhedstjek, og det er dejligt, for så får vi vished om, at vores krop har det godt, eller hvad vi kan gøre, hvis den ikke har det så godt. Men vi skal også have det sjovt sammen i dag. Vi skal komme hinanden ved. Dagen i dag skal minde os om, at vi er en del af et større fællesskab, som vi skal huske også at pleje. For fællesskabet er en vigtigt ingrediens, som er med til at holde os sunde og glade,” sagde borgmesteren, der deltog i dagen og også selv var rundt ved standene og få sunde råd og tale med de mange deltagere.

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere