Velkommen til årets Sundhedsdag


blefrugtAf: Marie Skjelbo Justesen, Greve Nord Projektet

For andet år indbydes alle borgere i Greve Nord til Sundhedsdag den 25. april fra kl. 14.00 – 18.00 i Café Ask, Digehuset 9 i Askerød.

Dagen byder på masser af aktiviteter for børn og voksne, hvor du blandt andet kan blive klogere på din egen fysik, få målt blodtryk og muskelmasse og lære meget mere om de mange foreninger og organisationer, der har fokus på motion og sundhed lige her i dit lokalområde.

"Sundhedsdagen giver alle interesserede beboere i Greve Nord mulighed for at mødes med de mange ildsjæle, der arbejder for at hjælpe og give råd til de mennesker, der har f.eks. diabetes eller lider af hjerte/karsygdomme. Alle disse foreninger gør en stor forskel og er hver dag med til at sætte fokus på sundhed", siger Hanne Sanderhoff Degn, aktivitetskoordinator i Greve Nord Projektet, og fortsætter:

"De mange deltagende foreninger har hver deres stand, hvor der er mulighed for at få information og lave forskellige tests, hvis man har mistanke om, at man f.eks. har for højt blodsukker, gerne vil kende sin 'body-age' eller få vejledning om kost og en sund livsstil. Hvis det er på tide at kvitte røgen, kan man også få sig en snak med en rygestoprådgiver, og så er der også lækre smagsprøver og opskrifter på sund mad. Desuden kan man vinde fede præmier i Bibliotekets sundhedsquiz, snakke med sundhedsformidlerne på mange forskellige sprog og en hel masse andet".

Kom og bliv klogere

Greve Nord Projektet er initiativtager til Sundhedsdagen, men planlægningen er foregået i tæt samarbejde med de mange forskellige foreninger og tilbud i lokalområdet.

"Vi er rigtig glade for, at alle foreningerne har lyst til at deltage igen i år, og at der også er kommet flere til. Vi kan kun få en spændende dag som denne op at stå med hjælp fra de mange deltagere på Sundhedsdagen og de frivillige, der giver en hånd med", siger Hanne Sanderhoff Degn.

Alle interesserede kan bare kigge forbi Café Ask og se, hvad der er af aktiviteter inden for sport og bevægelse for ældre, eller hvilke sundheds- og fritidstilbud Greve Kommune har til både unge og ældre. Du kan også teste dine evner og kondition på spinningcyklen og høre mere om de mange tilbud fra ValHallen. Der er lidt for en hver smag – og til enhver pengepung, for alt er gratis på dagen, og de fleste af tilbuddene er gratis eller meget billige at deltage i efterfølgende.

"Vi ved fra sidste års Sundhedsdag, at det er vigtigt at skabe opmærksomhed omkring de mange forskellige foreninger og organisationer, der holder til i lokalområdet. Ved at sætte fokus på både dem, deres mange tilbud og på sundhed generelt, kan vi alle medvirke til at øge kendskabet til både sygdomme og de forebyggende indsatser", siger Hanne Sanderhoff Degn.

Se plakaten for Sundhedsdagen her (åbner i pdf)

 

Få sms om aktiviteter
SMS EVENT

Tilmeld dig vores sms service og få invitationer til events og aktiviteter på sms
Læs mere

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere