Kystvandring på vor egen kyst den 10. juni 2012


kystvandringenAf: Mogens Christiansen, Hjerteforeningen

Kom til fællesskab og frisk luft langs kysten.

Årets store motions- og naturbegivenhed finder sted den 10. juni, når Kystvandringen inviterer hele familien til motion og oplevelser langs vandkanten.

Der er ruter af forskellige længder over hele landet - også i Køge Bugt Strandpark. Her er ruten fra Arken til Mosede Fort.

Danmarks Naturfredningsforening og Hjerteforeningen vil med Kystvandringen slå et slag, for at få flere ud at røre sig i den danske natur. Arrangementet henvender sig til hele familien og der venter masser af oplevelser ude på ruterne.

Kystvandringsturen begynder på picnic-pladsen øst for Arken. Turen går langs kysten til Hundige Havn, videre til Aktivhuset Olsbækken og slutter ved Mosede Fort. I alt er ruten på 11 km.

Man kan afbryde turen ved Hundige Havn (ca. 3 km) – eller ved Olsbækken (ca. 6 km).

Der er sørget for bustransport retur fra Hundige Havn, Olsbækken og Mosede Fort til startstedet på P-pladsen ved Arken (eller Ishøj Station). På Aktivhuset Olsbækken serveres der gratis kaffe – her kan man holde pause, evt. bade og spise sin medbragte mad.

På turen kan man se fiskerbådene og opleve havnestemningen i Mosede Havn og kigge ind på det nyrenoverede Mosede Fort. Sidste bus kører fra Mosede Fort kl.16.00 – så deltagerne har hele dagen til en god Kystvandringstur.

Gratis deltagertaske til de tilmeldte

Forskellige kendte danskere vil åbne de i alt syv ruter rundt omkring i landet. I Strandparken er det Christian Bitz, der vil stå for den officielle åbning klokken 10:00 og sørge for at sende deltagerne godt ud på ruterne. Bitz er kendt som sundhedsrealist og for sin viden om sundhed – og han vil give deltagerne den en god start på strandturen

Deltagelse er gratis og tilmelding sker på www.kystvandringen.dk. Alle, der tilmelder sig inden den 10. juni, får en praktisk deltagertaske med forskellige goder i.

Kystvandringen har desuden fået sin egen applikation til iPhone. Med den i hånden kan man både finde vej, tage tid og dele billeder på gåturen. Uanset om man brænder for at være en del af et godt fællesskab, om motionen er det vigtigste, eller om det er en fantastisk naturoplevelse, man er ude efter, så byder Kystvandringen på det hele.

Se mere her, hvor du også kan downloade applikationen til iPhone

 

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere