Gratis kostvejledning i Job- og Sundhedsbutikken


tinaAf: Marie Skjelbo Justesen, Greve Nord Projektet

Synes du, at det er svært at finde ud af, hvad der skal til for at tabe sig? Eller hvordan en god kostplan skal sammensættes?

Så er der svar at hente i Job- og Sundhedsbutikken, hvor kostvejleder Tina Troelsen sidder klar med masser af råd og vejledning – og så er det helt gratis for beboere i Greve Nord.

Tina Troelsen har en Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed, og hun deler som frivillig kostvejleder gerne ud af sin megen erfaring og viden inden for både kost, motion og sundhed generelt.

Det er altid muligt at ringe til Tina og aftale en tid på tlf.: 21 82 89 21, og hun er desuden fast at finde i Job- og Sundhedsbutikken i Kildehuset 6, Askerød, hver onsdag mellem kl. 13.00 – 16.00.

"Jeg tilbyder vejledning inden for mange forskellige områder, og det er altid op til folk selv, hvad vi skal fokusere på. Men for mig er det vigtigt, at der også bliver taget fat på helheden. Hvis for eksempel jeg skal lave en god kostplan, jamen så snakker vi også lidt om personlige mål, og hvordan de dårlige vaner kan brydes. For det hele hænger sammen, og jeg vil gerne motivere folk på den bedste måde", forklarer Tina Troelsen.

Bliv klogere på kost og motion

Blandt de mange emner, som Tina Troelsen vejleder om, er netop kostplaner noget, som hun bruger meget tid på, for der er mange, der mangler indsigt i, hvordan de spiser sundest og på den bedste måde.

Hun tager altid udgangspunkt i de otte kostråd og supplerer ofte med mange visuelle produkter, der kan hjælpe med at gøre vejledningen og anbefalingerne lettere tilgængelige og nemmere at forstå.

"Lige præcis med kostplaner lægger jeg meget vægt på at hjælpe med at finde et system, der passer godt til den pågældende person. Derfor taler vi både om rammerne for måltiderne, indholdet og mængden. Kosten skal jo kunne passes ind i personens hverdag", siger Tina Troelsen og fortsætter:

"Jeg kan også hjælpe med at lave træningsplaner med for eksempel fokus på øvelser, der kan laves der hjemme på pilatesbolde eller forskellige mave- og rygøvelser, der kan styrke kroppen. Det kan også være bud på gå- eller cykelture i nærområdet eller andre bud på god dagligdagsmotion. Det kan være svært at planlægge den form for motion selv, så det hjælper ofte med lidt støtte og idéer".

Derudover tilbyder Tina Troelsen også måling af hofte- og taljemål, vejning og måling af BMI, og hun påtænker at starte løbehold op i den nærmeste fremtid, hvis der er interesse for det.

Tina Troelsen er meget engageret i lokalområdet, da hun udover det frivillige arbejde som kostvejleder også er tovholder på Pigeklubben i Askerød og på styrketræningsholdet for mænd, og så deltager hun også som frivillig medhjælper på sundhedsdage og i andre sundhedsrelaterede aktiviteter.

De 8 kostråd – gør din krop sundere:

kostrad
  • Ved at følge de 8 kostråd, får du en sundere livsstil.
  • Du nedsætter risikoen for livsstilssygdomme samt forebygger vægtforøgelse.
  • Alle kan leve efter kostrådene, foruden børn under 3 år, småt spisende ældre, og personer som har en sygdom, der kræver en anden kost.
Læs mere om kostrådene på www.altomkost.dk

 

Få sms om aktiviteter
SMS EVENT

Tilmeld dig vores sms service og få invitationer til events og aktiviteter på sms
Læs mere

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere