Mænd – Dyrk motion!


Af: Marie Skjelbo Justesen, Greve Nord Projektet

Igennem det seneste år har der været gang i motionsredskaberne i Askerød og det fortsætter i 2013. Motionslokalet tilbyder mange forskellige former for fysisk aktivitet, og det er der en lille gruppe mænd, der gør flittigt brug af.

Hver onsdag mellem kl. 10.00 – 12.00 åbner kost- og motionsvejleder Tina Troelsen op for støtte og hjælp til at komme i gang. Og der er plads til mange flere!

mandegym1 - dec12

En af de mænd, der møder op stort set hver onsdag er Sayed Mohaqeq fra Valhals Kvarter. Han er rigtig glad for tilbuddet og især for den vejledning, som Tina Troelsen tilbyder – ganske gratis.

"Det er rigtig godt at være med, og jeg er glad for, at jeg kan få brugt kroppen. Jeg vil gerne holde mig sund, og jeg har i forvejen for højt kolesteroltal og har fået at vide af min læge, at jeg skal dyrke motion. Så det er godt, at jeg kan komme her og få hjælp og støtte fra Tina", forklarer Sayed Mohaqeq.

Plads til begyndere

Ligesom mange af de andre mænd på holdet kendte Sayed Mohaqeq ikke så meget til de forskellige motionsformer eller redskaberne i lokalet, så Tina Troelsens forklaringer hjælper meget.

"Jeg forsøger at finde frem til, hvilke ønsker de har – altså om der er nogle bestemte grunde til, at de gerne vil dyrke motion. Men vigtigst af alt så vil jeg gerne sikre, at mændene får nogle gode oplevelser, og at de kan mærke, at det gør en forskel, når de dyrker regelmæssigt motion", siger Tina Troelsen, der er frivillig tovholder på motions-projektet, det er støttet gennem Greve Kommunes tilbud 'Sund på dit Sprog'.

mandegym2 - dec12

At holdet udelukkende er for mænd handler om, at mange mænd ikke får dyrket nok motion, og indsatsen har derfor også et præventivt sigte for at undgå livsstilssygdomme. Men først og fremmest skal holdet sørge for, at tilgangen til motion bliver lettere tilgængelig, så flere mænd kommer regelmæssigt af sted.

Sjovt og hyggeligt

Der er ikke bindende tilmelding til holdet, og deltagerne kan træne i det omfang de kan, og som de har lyst til. Der er mest fokus på konditionstræning gennem løbebånd og cykling, men også styrketræning gennem romaskiner, benpres og armøvelser. Og med plads til hygge, naturligvis.

"Det skal være sjovt og hyggeligt at komme her, så vi tager os tid til at snakke, og vi holder nogle pauser undervejs, hvor der er tid til at drikke en kop the og smager på sunde snacks. Jeg forsøger at skabe en helhed omkring motionen, så det bliver en naturlig del af en sund livsstil", fortæller Tina Troelsen.

For Sayed Mohaqeq kunne motionstilbuddet for mænd sagtens være flere gange om ugen, og han kan mærke en tydelig forbedring af sin fysiske form.

"Jeg kan godt anbefale det. Min blodtryk er blevet lavere, og tøjet sidder lidt løsere. Vi måler omkreds på arme og ben en gang imellem, så jeg har kunnet følge med i udviklingen. Det er rigtig godt", siger Sayed Mohaqeq.

Motionslokalet i Askerød, Digehuset 9 (indgang til højre for Café Ask) er åbent for mænd hver onsdag mellem kl. 10 – 12. Kontakt gerne Tina Troelsen på tlf.: 21 82 89 21 for mere information eller henvend dig i Job- og Sundhedsbutikken i Kildehuset 6, Askerød.

Den gode motion!

  • Du får pulsen op og kommer i godt humør.
  • Du kan klare mere uden at blive forpustet.
  • Du mindsker risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som diabetes og hjerte/karsygdomme.
  • Du holder din krop ved lige og bliver mere robust.

 

Få sms om aktiviteter
SMS EVENT

Tilmeld dig vores sms service og få invitationer til events og aktiviteter på sms
Læs mere

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere