Velbesøgt Tandbørstebytningsdag på Greve Bibliotek


Af: Marie Skjelbo Justesen, Greve Nord Projektet

Den 14. februar er den internationale Tandbørstebytningsdag, og det blev markeret på Greve Bibliotek i samarbejde med Greve Kommunes Tandpleje. Flere skoleklasser og børnehaver var inviteret til at kigge forbi og blive klogere på tandsundhed. Der blev svaret på quiz-spørgsmål, smagt på sunde snacks og børstet tænder på tandplejens kænguru, og så kunne alle børn og voksne hænge deres gamle tandbørste op på et tandbørstetræ og få en ny med hjem i stedet.

cimg0930

"Vi er glade for, at vi kan være med til at sætte fokus på tandsundhed på en lidt anderledes måde via denne tandbørstebytningsdag, for det giver os en god mulighed for at møde borgerne uden for klinikken på en sjov måde. I forhold til tandsundhed, så er det vigtigt både at kigge nærmere på den måde, hvorpå man børster tænder – helst med runde bevægelser - men også på tandbørsten. Vi anbefaler altid soft eller medium tandbørster, som gerne skal skiftes hver tredje måned, og så skal man altid bruge tandpasta med fluor. Det handler mest om at huske at kigge på, om hårene på tandbørsten begynder at stritte ud til siderne, for så trænger den til at blive skiftet ud", siger tandplejer Liselotte Salomon, der stod for dagen sammen med klinikassistenterne Jette Jensen og Christina Olsen.

Det er ikke tilfældigt, at Tandbørstebytningsdagen ligger på Greve Bibliotek, for der findes nemlig en bred vifte af forskellig litteratur om netop tandsundhed. Det gælder alt fra den kendte historie om Karius og Baktus til otte-bøgerne og mere specifikke bøger om tandpleje.

Så kan tandbørstningen og viden om tandsundhed jo kombineres med en god historie.

Se billeder fra Tandbørstebytningsdagen herunder:

 

Få sms om aktiviteter
SMS EVENT

Tilmeld dig vores sms service og få invitationer til events og aktiviteter på sms
Læs mere

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere