Vellykket opstart af Sundhedscafé i Valhals Kvarter


Af: Marie Skjelbo Justesen, Greve Nord Projektet

Der var heldigvis en hel del beboere i Gudekvartererne og Klyngen, der på trods af den første rigtige varme dag, valgte at kigge forbi den første Sundhedscafé, der blev afholdt i Fælleshuset i Valhals Kvarter i tirsdags den 7. maj på Verdens Blodtryksdag.

Greve Nord Projektet og Greve Kommunes Mobile Sundhedscafé er et tilbud til alle beboere i området om at kigge forbi til en eftermiddag med mulighed for at få målt både blodtryk og lungefunktion, smage sunde snack og få en snak med en kostvejleder og få mere at vide om tandsundhed, forskellige livsstilssygdomme som diabetes og hjerte-karsygdomme og meget mere.

Med den Mobile Sundhedscafé er det muligt at gøre de sundhedsrelaterede tilbud let tilgængeligt, fordi de kommer ud, der hvor folk bor, og det er rigtig godt, synes blandt andet Anne-Lise Nerving fra Lungepatient.dk

"Det er rigtig positivt at se, at beboerne har lyst til at komme til arrangementer som denne Sundhedscafé, for det giver dem mulighed for at stille nogle af de spørgsmål, som de måske ikke altid får stillet deres læge. At kunne komme her og få målt sin lungefunktion, selv om man måske ikke regner med, at der er noget galt, er et godt skridt at tage. For det er jo de færreste, der får bestilt tid til lægen for at blive tjekket hvert år, hvilket ellers er anbefalingen", forklarer Anne-Lise Nerving, der er en del af Lungepatient.dks lokalafdeling i København.

Hun fremhæver også, at det er rigtig vigtigt også at få at vide, når der ikke er noget galt, og at Sundhedscaféer netop kan bruges til at få taget nogle årlige generelle tjek på sundheden, og at der som regel er god tid til, at man kan få sig en god snak med patientforeningerne. Lungepatient.dk lavede i alt 17 lungefunktionstest på Sundhedscaféen, hvoraf langt de fleste var normale.

Se mere på www.lungepatient.dk

 

Få sms om aktiviteter
SMS EVENT

Tilmeld dig vores sms service og få invitationer til events og aktiviteter på sms
Læs mere

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere