Blodtrykket blev målt i Greve


Af: Greve Kommune

Tirsdag den 7. maj blev Verdens Blodtryksdag markeret i Greve. Det skete med tilbud om blodtryksmålinger 12 forskellige steder i kommunen og mere end 350 borgere tog imod tilbuddet.

Det er efterhånden en tradition, at Greve i anledning af Verdens Blodtryksdag sætter fokus på blodtrykket i maj måned. I år var antallet af steder med tilbud om blodtryksmåling fordoblet i forhold til de foregående år, så i alt 12 steder havde slået dørene op for blodtryksmålinger.

blodtryksdag 2013 012

Et af stederne var Træningsenheden i Hundige, hvor Jette Friborg fra Mosede fik målt sit blodtryk: "Jeg er slem til at glemme at få målt mit blodtryk, så jeg synes det er en rigtig god idé med dette tilbud. Mit blodtryk viste sig heldigvis at være ok, men det er godt, hvis man på denne måde kan fange nogen, som ikke ved de har forhøjet blodtryk, fordi de aldrig går til læge", sagde Jette Friborg.

Også på MiljøCenter Greve var der i år mulighed for at få taget sit blodtryk, og her var målgruppen mænd. En af dem var Asger Rasmussen: "Det er et fint arrangement og nu jeg er her alligevel synes jeg da lige, jeg også skulle prøve. Jeg har godt nok et blodtryksapparat derhjemme, men man tænker jo om det mon måler rigtigt, og så er det godt at få det målt af en sygeplejerske".

blodtryksdag miljcentret 001

Forhøjet blodtryk kaldes også "den tavse dræber", fordi man som regel ikke har symptomer på det. Men da forhøjet blodtryk er én af de alvorligste risikofaktorer for udvikling af hjertekredsløbssygdomme og slagtilfælde er det et område, hvor det virkelig nytter noget at gøre en indsats.

"Heldigvis er det både nemt at konstatere, om man har forhøjet blodtryk, og der er også gode behandlingsmuligheder" siger sundhedskonsulent Helene Binau, Greve Kommune. "Derfor er vi glade for, at vi på en dag som denne kommer i dialog med så mange borgere, der nu har mulighed for at gøre noget ved det".

Blodtryksdagen i Greve var arrangeret i samarbejde med Hjerteforeningen, Hjernesagen, Greve og Hundige Apotek.

 

Få sms om aktiviteter
SMS EVENT

Tilmeld dig vores sms service og få invitationer til events og aktiviteter på sms
Læs mere

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere