Portræt: Forening danner ramme om sport og venskaber


Af: Marie Skjelbo Justesen, Greve Nord Projektet

Er der noget, man kan være sikker på i Greve Nord, så er det, at Power Sport står klar i sportshallen på Greve Videncenter ved Askerød hver søndag eftermiddag.

Siden 2005 har stifter Hanne Olsen i samarbejde med lokale unge trænere været klar til at sørge for, at der var sjove sportsaktiviteter til alle børn i området. I år er Power Sport blevet etableret som en rigtig forening, og der bliver for alvor sat fokus på sport for børn og unge, der både kan introducere til forskellige sportsgrene og motivere til at komme ud i foreningslivet, men også for at skabe gode sociale rammer og venskaber på tværs.

powersport - web

"Det er ret fantastisk, at Power Sport stadig eksisterer efter otte år, men det viser også, at der er et ønske og et behov for, at børn og unge i Askerød og i de omkringliggende boligområder kan mødes og lave sjove aktiviteter sammen om søndagen på tværs af alder, køn og etnicitet. Et af formålene med Power Sport er at skabe aktiviteter, som alle kan være sammen om, men hvis vi kan motivere og støtte børnene til at blive tilknyttet nogle af Greves mange sportsforeninger, så er det et plus. Der er virkelig mange talentfulde børn her i området", siger Hanne Olsen, der har boet i Askerød tidligere, men nu "desværre" er flyttet væk fra området på grund af sit parforhold.

Hun startede Power sport op, fordi der manglede sportsaktiviteter for børn og unge i og omkring Askerød, og fordi hun med egne ord er et legebarn, og gerne ville tilbyde sin egen søn spændende aktiviteter og nye venskaber i nabolaget. Hanne Olsen er stadig aktiv som træner og er desuden næstformand i den nystartede forening. Power Sport fik Greve Kommunes frivillighedspris i 2009.

Trænere er rollemodeller

Foreningen består af seks faste trænere, hvoraf to har været med fra starten. De andre har tidligere været faste deltagere på Power Sport og er som en naturlig udvikling af deres engagement og i takt med, at de er blevet ældre rykket op og blevet trænere. Det er børn fra 6 – 15 år, der deltager i aktiviteterne. En af de nuværende trænere, der selv har været aktiv deltager, er Granit Muslija, og han er ikke i tvivl om, at de sociale rammer betyder meget.

ps1.jpeg

"Der er rigtig mange af børnene, der ikke har noget at lave om søndagen, så det er rigtig godt for dem, at de kan komme og være sammen med os. Det giver dem jo rigtig god mulighed for at få nogle nye venner, men vi kommer også til at fungere som nogle trygge voksne, som de kan komme og snakke med om forskellige ting, som de måske ellers ikke ville snakke med nogen om", forklarer Granit Muslija.

At alle trænerne fungerer som positive rollemodeller er også en af grundene til, at Power Sport fungerer så godt. Hanne Olsen fremhæver, at der altid er opsyn med aktiviteterne, og at der er nogle klare rammer og regler, som alle skal følge. Det har taget nogle år at opbygge en rar og acceptabel måde at være sammen på, men nu fungerer det rigtigt godt for alle. Fordi Power Sport er blevet til en forening, koster det 10 kr. om året at være medlem, men aktiviteterne skal fortsætte på samme måde – Power Sport er et frirum, hvor børnene kan komme, når de har lyst. Sporten er hele tiden i centrum, og det skal være sjovt for alle at være med.

"Jeg er rigtig glad for at arbejde med børn, og jeg er også træner i Hundige Boldklub, så det falder mig helt naturligt at være med som træner. Det er altid sjovt at mødes med børnene, og det er fedt at kunne hjælpe og motivere dem til at udvikle sig inden for de forskellige sportsgrene og give de talentfulde opbakning til at komme videre", siger Granit Muslija.

Mere samarbejde i næste sæson

Når Power Sport starter op igen efter sommerferien vil foreningen forsøge at etablere et stærkere samarbejde med de andre sportsforeninger i området, så træningen af de forskellige sportsgrene bliver mere professionel. Dog er det rigtig vigtigt for alle trænerne, at aktiviteterne forbliver i øjenhøjde med børnene, og at børnenes ønsker er i centrum.

ps8.jpeg

"Vi starter som regel op med en opgang stikbold eller høvdingebold, og så følger der en eller to andre aktiviteter som badminton, basketball eller volleyball, og så slutter vi som regel af med noget fodbold – det er og bliver et hit for alle. Vi afprøver gerne nye ting, så alle idéer er velkomne, hvis vi har udstyr og plads til det. Sådan vil det også fortsætte til efteråret, når vi starter op den første søndag i september", forklarer Hanne Olsen.

Power Sport har løbende fået støtte og opbakning fra blandt andet Greve Nord Projektet, ligesom Greve Kommune også har støttet aktiviteterne, senest her i foråret hvor Power Sport blev oprettet som en forening.
Alle er velkomne til at være med i Power sports aktiviteter som søndagen fra kl. 14 – 16, der primært er målrettet børn og unge mellem 6 – 15 år. Sæsonen kører fra den første søndag i september og frem til den sidste søndag i april, hvor der bliver holdt afslutning. Det koster 10 kr. om året at være medlem af foreningen.


Om foreningen Power Sport:

  • Power Sport giver dig mulighed for at mødes med andre børn i området, og hvor der er fokus på sjove sportsaktiviteter under opsyn af voksne.
  • Sæsonen går fra den første søndag i september og frem til den sidste søndag i april, og du kan komme og være med de søndage, hvor du har tid og lyst. Vi får sved på panden og har fokus på sjov, spil og leg.
  • Kig forbi og få en snak med formand Aamer Ghani eller næstformand Hanne Olsen, hvis du vil vide mere om at blive medlem af foreningen Power Sport, eller hvis du vil være træner. Vi holder til i sportshallen på Greve Videncenter (den gamle Hundigeskole) på Hundige Allé 11 hver søndag mellem kl. 14 – 16.
  • Eller kig forbi vores Facebook-gruppe: Power Sport Hundige.

 

 

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere