Livskvalitet og medicinforbrug til debat


Af: Marie Skjelbo Justesen, Greve Nord Projektet

Et nyt undervisningsforløb i Aktivitetshuset i Askerød sætter fokus på livskvalitet, medicin og forbrug af håndkøbsmedicin. Det er misbrugskonsulent Gitte Henningsen fra Greve Kommunes satspuljeprojekter, der i samarbejde med blandt andet GRC, Greve Kommune, tilbyder målrettet undervisning, hvor hun gennemgår de mange farlige konsekvenser ved et for stort forbrug af medicin, og hvilke alternativer der findes, når man gerne vil for eksempel en konstant hovedpine, smerter eller overvældende træthed til livs.

billede 1

Undervisningsforløbet var egentlig kun berammet til fem uger, men det har været en stor succes, hvor primært kvinder med anden etnisk baggrund end dansk fra Greve Nord har deltaget. Derfor fortsætter forløbet, da det har vist sig, at der er et stort behov for mere viden om dette emne og især med at finde alternativer til hovedpinepiller og anden smertestillende medicin.

"Vi har allerede opnået store resultater med de første ugers undervisning, for det handler i høj grad om uvidenhed og manglende overblik over alternativer. Undervisningen handler kun om håndkøbsmedicin, og jeg rører slet ikke ved det receptpligtige medicin, som nogle af deltagerne får. Det skal de altid gå til deres læge med. Her taler vi om forskellig medicin, der kan købes i håndkøb, eller som nogle har taget med hjem fra andre lande. Mange er slet ikke bekendt med, hvordan medicinen egentlig påvirker dem, og de føler sig ofte trætte og uoplagte. Så vi går meget op i at gå i dialog med kvinderne i undervisningen", forklarer Gitte Henningsen, der underviser sammen med Bettina Utzon Buch og Christina Taanum fra GRC.

Alternativ behandling kan hjælpe

Udover at give kvinderne bedre indblik i, hvad det er for noget medicin, der bruger i dagligdagen, og hvorfor det er bedst at lade være, sætter Gitte Henningsen også fokus på alternative behandlingsformer. I de kommende undervisningsgange giver hun sammen med Christina Ekmann fra OMEGA smagsprøver på flere former for alternativ behandling.

billede 2

"Vi har allerede givet flere af kvinderne behandling med NADA, der er øreakupunktur, og vi regner også med at introducere dem til healing, meditation og massage, som Christina fra OMEGA vil undervise i. Det kan forhåbentlig give dem et indblik i, at der er mange andre muligheder for at behandle de skavanker, som de føler, at de går rundt med. Det overordnede tema er livskvalitet og det gode liv, og det skal helst være uden et stort forbrug af medicin", siger Gitte Henningsen.

Der er undervisning hver tirsdag i Aktivitetshuset, Digehuset 9 i Askerød fra kl. 12 – 14, og der er stadig plads til flere. Alle der gerne vil blive klogere på livskvalitet, alternativ behandling og ulemperne ved et for stort forbrug af håndkøbsmedicin er velkomne til at deltage. Man skal bare møde op.


Kontakt gerne Gitte Henningsen på tlf.: 21 48 19 60 for mere information.

 

 

Få sms om aktiviteter
SMS EVENT

Tilmeld dig vores sms service og få invitationer til events og aktiviteter på sms
Læs mere

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere