Tv-kendte Christian Bitz serverede sundhedsråd med humor og ærlighed


Af: Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Hvordan ændre du dine kostvaner og skaber verdens bedste hverdag? Det var det temaet, da sundheds- og ernæringseksperten Christian Bitz onsdag aften holdt oplæg i Gersagerparken.

"Jeg er ikke klid-fanatiker, og jeg er træt af alle de vanvittige kure, som vi bliver bombarderet med. Pointen er, at sund mad ikke skal smage sundt, det skal smage godt. Ellers gider vi ikke spise det. Har jeg ikke ret?"
Sådan spurgte ernæringseksperten Christian Bitz, som mange bl.a. kender fra DR og TV2.
"Jo" lød svaret straks fra de mange fremmødte gæster ved onsdagens aften-arrangement i Gersagerparken.

Knap 140 gæster fra hele Greve Kommune var mødt op til den sundhedscafé og foredrag med Christian Bitz, der var arrangeret af Greve Kommune og Greve Nord Projektet, og de mange fremmødte var meget begejstrede for Bitz' gode råd.
"Jeg synes, at det var helt fantastisk. Han er rigtig sjov og kommer med nogle rigtig gode eksempler på mad og kostråd, som er lette at bruge i sin hverdag. Jeg kunne specielt godt lide hans råd om, hvordan man kan bruge de fem smagssanser til at gøre kål og andre grøntsager mere spændende. Det vil jeg helt sikkert tænke over, når jeg laver mad", fortæller beboer fra Gersagerparken, Carin Andersson, der selvom hun er pensionist, har en meget travl kalender, hvor der ikke altid er tid til timelange vandreture.


Sund i hverdagen

Oplægget tog udgangspunkt i, hvordan sund kost og motion sagtens kan inkorporeres og blive en fast del af hverdagen, også selvom man ikke har tid eller mulighed for at bruge 60 minutter på en løbetur eller leve af blåbær og grøntsagssmoothier.
En af Bitz' hovedpointer var derfor, at det vigtigste er, at man gør det så godt, man kan med de forudsætninger, man har.
"Det vigtigste er, at man gør noget. Hvis man bare gør én ting sundere eller bedre, end man før har gjort, er man godt på vej. Mit mål med at være her i dag er at give områdets borgere motivationen til at leve sundere i hverdagen og vise dem, at det faktisk ikke er så udfordrende eller tidskrævende, som mange går og tror" forklarer Christian Bitz og understreger:
"Sundhed er vigtigt, men det må aldrig komme derud, hvor det er årsagen til kronisk dårlig samvittighed. "


Dansk/tyrkiske vittigheder

Det gratis arrangement var henvendt til alle borgere i Greve Kommune, og derfor var der også taget højde for de borgere, der ikke er helt flydende i det danske sprog.
Både sundhedsformidlere og Greve Nord Projektes frivillige fungerede som tolke, så også de tyrkisk og arabisk talende borgere kunne få Bitz' sundhedsråd med sig. Det tilbud benyttede en gruppe af tyrkiske kvinder sig bl.a. af, og Bitz' danske vittigheder om kvinder og kost fungerede åbenbart også på tyrkisk. I hvert fald måtte flere af de tyrkiske kvinder flere gange holde sig for munden for ikke at komme til at grine for højt.

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere