Få balance i kroppen og sved på panden


Med Balanced Body motionsholdet får du styrket hele kroppen, men der er stadig plads til grin og en hyggesnak

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

"Husk, at knæene aldrig må mødes her. Hold spændingen hele tiden, det er det, der giver baller af stål".
Vi er til motion, nærmere betegnet Balanced Body, i Gersagerparkens Selskabslokaler. På gulvet ligger otte damer på yogamåtter og træner, mens den beroligende musik spiller og formiddagssolen giver et behageligt lys gennem de lukkede gardiner.

"Forestil jer, at I har en hale. Den skal trækkes helt ind under maven, og så skubbes helt ud igen. Mærk strækket og rund hele vejen op med ryggen. God, stor, rund ryg. Og så igen, ind med halen...."
Balanced Body er et nyt og gratis motionstilbud for alle Greve Nords kvinder. Det er en blanding af pilates, yoga, afspænding og styrketræningsøvelser, hvor man bruger sin egen kropsvægt samt håndvægte og store og små motionsbolde.

balanced 1

Alle er velkommen

Ved Balanced Body motionen får man trænet og styrket alle sine muskelgrupper uden at overbelaste musklerne, og det kræver ingen forudsætninger at være med.
"Her er plads til alle, og man kan være med, uanset om man har nogle skavanker, skader eller slet ikke er vant til at bevæge sin krop. Vi gennemgår øvelser for hele kroppen, og skulle der være en øvelse, som man ikke kan være med på, så er der altid et mere skånsomt alternativ. Det vigtigste er, at man har lyst til at bevæge sin krop og gøre noget godt for den" forklarer Suzanne Magelund, der er instruktør på Balanced Body holdene.
Det er hende, der hver tirsdag formiddag træner og guider deltagerne i, hvordan de skal lave øvelserne, så de fx kan få buk med det overbelastede håndled, knæet der har været gået af led eller noget helt tredje. "Og så lægger vi os over på den anden side" siger hun, hvilket udløser lidt prusten og 'åh nej' fra flere af deltagerne.
"Ja, jeg ved det godt, det er hårdt. Men det er så dejligt, når vi er færdige. Vi mangler ikke så meget, så I kan godt. I er så seje!" opmuntrer Suzanne, mens deltagerne kæmper sig gennem balle-lår træningen af venstre side.

balanced 3

Hvor og hvornår

Der er Balanced Body motion hver tirsdag i Selskabslokalerne i Gersagerparken 107 fra klokken 10.00-11.30. Det er gratis for alle kvinder at deltage i gymnastikken, og det kræver ingen forudsætninger.
Der er yogamåtter, bolde og andet udstyr på stedet, så man skal bare have sin egen vandflaske med.

Social motion

Men det er ikke kun hårdt arbejde og pressede inderlår, der er vigtigt, når Suzanne Magelund og Balanced Body holdet mødes. Der er også plads til en lille sludder før og efter motionen.
"Det er et rigtig hyggeligt hold, og det er vigtigt, at der også er plads til en lille snak og det sociale. Det er en del af det. Selvfølgelig er vi her for at træne, men det skal ikke være alt for strengt," forklarer Suzanne.
Den hyggelige stemning kan da også tydeligt fornemmes mellem motionisterne, mens der bliver strukket for siderne.
En af deltagerne sidder på en stol og laver øvelserne, fordi hun ikke kan ligge på måtten på gulvet pga. sin ryg.
"Den her øvelse, kan du sagtens lave deroppe. Du skal ikke bare slappe af. Ja, vi holder øje med dig," driller en af de andre deltagere venskabeligt, hvilket får alle deltagerne til at klukke af grin.

balanced 2

Samvær der motiverer

To af de damer, der er rigtig glade for at gå på motionsholdet er Yvonne Lauritzen på 65 år og Jonna Rousing på 76.
De er meget enige om, at det er god træning, som de kan mærke, gør en forskel.
"Der er mange på vores alder, der har nogle småskader såsom slidgigt, og der er den her motionsform rigtig god. Da jeg stoppede med at arbejde, havde jeg meget ondt i mit håndled. Og det er helt væk nu, fordi jeg har trænet det her, og fordi Suzanne har vist mig nogle øvelser, som jeg kan lave derhjemme også," forklarer Yvonne Lauritzen.
Men det er også det sociale samvær, der lokker.
"Det er rigtig godt, at vi kan kommer her og lave gymnastik sammen. Jeg ville ikke få brugt remedierne derhjemme. Det er meget sjovere, når man har et sammenhold her, og vi kan presse hinanden lidt. Det er en god motivation," påpeger Jonna Rousing, og det er Jonna helt enig i.

 

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere