Vejledning eller spørgsmål om:

happy children

- Aktiviteter og sjov
- Arrangementer og fester
- Vil du være frivillig?

Kontakt Dorthe Korshøj på
60 35 46 61 eller dko@bo-vest.dk


Hundige Kirke fejrer jubilæum med syrisk kirkekunst


Når Hundige Kirke søndag den 30. oktober kl. 11 markerer sit 40 års jubilæum med en festgudstjeneste, sker det bl.a. med indvielse af et ganske særligt smukt stykke kirkekunst, der har fundet vej helt fra det borgerkrigsramte Syrien til det fredelige Hundige

Af Hundige Kirke

Bronzefisken er skabt af den syriske kunstner Issa Kazah, der er født i Damaskus, hvor han trods landets borgerkrig stadigt bor og arbejder. Skulpturens rummer en spændende historie, der afspejler sider af den syriske borgerkrig, der er er ret ukendt og overraskende for os i Danmark.
Kort efter borgerkrigens udbrud udfordrede ejeren af det syriske Galleri Kozah i Damaskus en kreds af kunstnere til at bidrage med hver deres værk til en fælles udstilling med titlen ”Den sidste Nadver”. Det specielle ved dette initiativ var ikke blot, at kunstnerne levede og arbejdede i Syrien, men også at de havde hver deres religiøse baggrund.
Den sidste Nadver
Langt hovedparten var muslimer af både shia og sunni-baggrund, nogle var kristne af forskellige traditioner og andre var slet ikke orienteret efter en bestemt religion. Alle var imidlertid enige om, at deres forskellige baggrund ikke behøvede at være en splittende faktor, men også kunne samle. Resultatet var en udstilling på mere end 50 værker, som blev udstillet I Libanons hovedstad Beirut i foråret 2014. Otte af disse værker – heraf altså også Issa Kazahs bronzefisk – fandt som en del af udstillingen ”Når vi drejer kloden” året efter vej til Galleri Emmaus i Haslev, hvorfra menighedsrådet købte den.

Festgudstjeneste

Det er menighedsrådets håb, at bronzefisken, der fremover får sin plads på kirkens alter, må afspejle det syn på kirken, som alle sognets øvrige aktiviteter er udtryk for, nemlig at det fællesskab, der tager sit udgangspunkt i gudstjeneste og nadver, må række ud over kirkebygningen og integrere sig i lokalsamfundet og hverdagen. Endelig lægges der vægt på, at Hundige-Kildebrønde sogn og menighed også må kunne rumme trosudtryk fra andre kulturelle sammenhænge f.eks. den arabisk-syriske kristendom, hvis medlemmer i dag befinder sig som flygtninge i Europa, Danmark og Hundige.

Indvielsen af Issa Kazahs bronzefisk finder sted ved en festgudstjeneste i Hundige Kirke søndag den 30. oktober kl. 11.00, hvor alle kirkens præster medvirker. Efter gudstjenesten spiller Greve Pigegarde udenfor kirken, hvorefter menighedsrådet er vært ved en festreception indenfor.

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere