Vejledning eller spørgsmål om:

happy children

- Aktiviteter og sjov
- Arrangementer og fester
- Vil du være frivillig?

Kontakt Dorthe Korshøj på
60 35 46 61 eller dko@bo-vest.dk


Marokkansk aften i Café Ask med to lokale ”kendiskokke”


Det er ikke hvem som helst, der skal tilberede den lækre marokkanske mad, du kan smage d. 30. november. Det er nemlig ejendomsleder fra Askerød Ali Laroub og Greve Nord Projektets vejleder Khadija Al Mohammadi, der skal kokkere

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Onsdag d. 30. november kl. 18 kommer Café Ask til at dufte af østens krydderier og lækkerier, når der inviteres til marokkansk aften. Men det er ikke cafeens normale personale, der skal stå bag gryderne og sørge for aftenens smagsoplevelse. Det er nemlig to lokale folk, der er meget kendte i Askerød – men ikke for at lave mad.
couscousAli Laroub er normalt ejendomsleder på ejendomskontoret i Askerød, hvor han tager sig af en masse praktiske og administrative opgaver i Askerød og omkring beboerne.
Khadija Al Mohammadi er vejleder i Greve Nord Projektet, så normalt hjælper hun beboerne med fx ansøgninger og papirer til det offentlige, vejledning i job- og uddannelse, vejledning i at blive en del af det danske samfund m.m.
Begge er de kendte ansigter blandt mange af beboerne i Askerød, men det er ikke for deres evner i køkkenet. Men efter d. 30. november har det ændret sig. Der skal de nemlig lave lækker marokkansk mad til alle, der har lyst til at komme forbi Café Ask og være med til marokkansk aften.

Kom og smag

Du har også muligheden for at smage de to ”kendiskokkes” lækre mad. Det koster 60,00 kr. per person, og alle er velkommen. Det kræver dog tilmelding, så de to kokke ved, hvor mange de skal snitte grøntsager og svitse kød til. Tilmeldingsfristen er d. 23. november til Café Ask på telefon: 43 97 43 43.
Både Ali og Khadija har rødder i Marokko, og de er vant til at lave mad derhjemme. Men det er første gang, at de skal lave mad sammen og så i så stort køkken som Café Asks.
”Det er en sjov mulighed for at vise borgerne det marokkanske køkken og introducere dem for noget mad, de måske ikke har smagt før. Jeg kan rigtig godt lide at lave mad, og jeg vil gerne vise alle, hvor lækkert det marokkanske køkken er,” fortæller Khadija Al Mohammadi.
Også Ali Laroub glæder sig til at kaste sig ud i det.
”Jeg synes, at det er en sjov idé og en god mulighed for måske også at få nogle af de beboere, der ikke normalt kommer i cafeen til at komme forbi,” siger han og fortsætter:
”Vi kunne jo godt tænke os, at cafeen kunne fungerer endnu mere som et samlingspunkt for områdets mange beboere. Hvor beboerne kan mødes og spise aftensmad sammen og lavenogle sociale aktiviteter. Derfor vil vi gerne inviterer nogle af de beboere ind, der ikke selv tænker over at bruge cafeen, så naboerne i området kan lære hinanden at kende. Og er der noget, der kan samle folk, så er det mad, så det er jo helt oplagt, at vi starter her.”

Ras al-hanout

marokansk madHvad menuen præcis kommer til at stå på er endnu ikke besluttet. Men vi kan med ret stor sikkerhed glæde os til couscous med kød og årstidens grøntsager. Det marokkanske køkken er også kendt for sine mange krydderier. Bl.a. safran og koriander. Men det er nok ikke særlig mange af os, der kender krydderiet ras al-hanout, som også bruges meget i det marokkanske køkken.
”Det er en krydderiblanding. Og det er svært at forklare, hvad den smager af, for det smager jo af ras al-honout. Det skal smages og ikke forklares, ” smiler Khadija Al Mohammadi.

Et oplagt samarbejde

Den marokkanske aften er en oplagt mulighed for at ejendomskontoret, Café Ask og Greve Nord Projektet kan samarbejde om at give beboerne i og omkring Askerød et indblik i Marokkos smagsunivers.
Og mens Ali Laroub og Khadija Al Mohammadi glæder sig til at kokkere og invitere folk indenfor, glæder cafeleder Inge Nielsen glæder sig over, at cafeen kan lægge køkken og lokaler til.
”Det er jo en god måde at vise folk, at vi her i Caféen ikke kun servere traditionel dansk mad. Vi vil jo også gerne være med til at udvide folks smagshorisonter, og når vi nu har to marokkansk-mad-eksperter gående i området, så er det jo en oplagt mulighed for, at vi sammen kan lave et sådan arrangement,” fortæller hun.

Praktiske oplysninger

Alle er meget velkommen til marokkansk aften – og man behøver ikke have bopæl i Askerød eller lige omkring.
Dato: 30. november kl. 18.
Tilmelding er nødvendig: Senest 23. november til Café Ask på telefon: 43 97 43 43.
Pris: 60,00 kr. pr. pers.
Café Ask: Digehuset 9, Askerød, 2670 Greve

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere