Vejledning eller spørgsmål om:

job

- At få et arbejde
- Uddannelse for voksne
- Nem ID, e-boks, borger.dk

Kontakt vejleder Khadija Al Mohammadi på
60 35 46 69 eller kam@bo-vest.dk

Kontakt projektmedarbejder Nadia Ismail på
60 35 46 68 eller nmi@bo-vest.dk

Vil du have besøg af EDB-Erik?

Af Mit Ældre

Har du svært ved det med digital post, internet og computere? Så står Erik Andersen og omkring 30 andre frivillige fra MIT-Ældre klar til at hjælpe.

Du kan møde dem i IT-caféerne, på biblioteker og plejecentre, eller du kan invitere dem hjem til dig selv til en kop kaffe.

Erik Andersen startede som frivillig vejleder i MIT-Ældre i 2013, da han var gået på pension fra et job som it-ansvarlig på Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Her var der to, der hed Erik, så Erik Andersen fik tilnavnet EDB-Erik.
"Da jeg startede i MIT-Ældre, havde jeg aldrig været frivillig før og anede ikke noget om, hvordan det var", fortæller Erik Andersen. "Men det er bare fantastisk, for man får god kontakt med dem man hjælper. Så man får også selv rigtig meget ud af at hjælpe andre, og det kom lidt bag på mig".

ruth og erik

Man skal bare fortsætte

Ruth Erichsen på 79 er en af de Greveborgere, som har haft stor glæde af Erik Andersens besøg. Hun var faktisk den første, som Erik Andersen mødte som frivillig.
"Jeg har været utrolig glad for Eriks hjælp", fortæller Ruth Erichsen. "I starten kom han hjem til mig en gang om ugen. Nu kommer jeg i IT-caféen på Tune Bibliotek, hvor jeg også får fin hjælp, for der er mere jeg skal lære. Og det har jeg været utrolig glad for. Erik sagde hele tiden, at jeg bare skulle fortsætte og ikke være nervøs. Og det hjalp. Nu kan jeg både læse min digitale post og gå på netbank".
Ruth Erichsen kender mange, som ikke vil have hjælp til IT fra fremmede. "De får nemlig hjælp fra deres børn eller svigerbørn. Men det er jo et problem, for hvis de ikke selv kaster sig ud i det; så får de det ikke lært".

Ofte er familien heller ikke de bedst hjælpere, så Ruth Erichsen tøver ikke med at anbefale MIT-Ældre til andre. "Ja, det vil jeg helt bestemt. Hvis man siger, at man ikke kan, så kan man heller ikke. Så det er bare at kaste sig ud i det. Jeg så i et blad en dame på 94 år, som kunne bruge IT. Så tænkte jeg, at så kan jeg også. Det blev min indstilling og motivation. Og nu er jeg virkelig glad for, at jeg kastede mig ud i det".

Skat, Google og stegt lever

I dag to år efter mødet med Erik Andersen, kan Ruth Erichsen selv gøre rigtig mange ting på sin computer.
"Jeg kunne intet, da jeg mødte Erik. Men jeg vil sige, at nu kan jeg 75 procent af det, jeg gerne vil lære. Jeg kan selv gå ind og se, om der er kommet breve fra Greve Kommune eller fra Skat. Jeg kan også selv betale regninger over netbank. Google bruger jeg også meget. Her kan jeg finde spændende opskrifter eller tjekke apotekets hjemmeside. Faktisk har jeg lige været inde og søge på en opskrift med stegt lever!"

Om MIT-Ældre

MIT-Ældre er et samarbejde mellem Ældre Sagen i Greve og Greve Kommune om at hjælpe Greves borgere 60+ til computertasterne. De dygtige IT-vejledere står for den gratis 1:1 vejled-ning, som finder sted i borgerens eget hjem eller på en af de mange IT-cafeer. Ring til frivillig koordinator May Grandahl på 23 31 82 21 mandag til torsdag mellem 10 og 14:00, hvis du øn-sker hjælp eller mere viden om MIT-Ældre. Åbningstider på IT-cafeerne finder du på www.greve.dk/mitældre

 

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere