Vejledning eller spørgsmål om:

Happy Family Day Clipart

- Familieliv og trivsel
- Kontakt med kommunen og skolen
- Personlige udfordringer og smerter

Kontakt koordinator Dorthe Korshøj på
60 35 26 41 eller dk@bo-vest.dk

Kontakt familievejleder Gitte Henningsen på
60 35 46 76 eller ghe@bo-vest.dk


Økonomi Café: Få styr på økonomien


Kom med til gratis caféaften og få gode råd til, hvordan du kan spare i hverdagen og få mere styr på økonomien

Tirsdag d. 29. oktober kl. 16.30 - 18.30 i Aktivitetshuset, Digehuset 9.
Økonomisk rådgiver Laura Lorentzen giver gode råd om:

- Hvordan laver man et budget?
- Hvilke udgifter er de vigtigste at betale?
- Gode råd til opsparing
- Økonomisk rådgivning – book en tid med det samme
- Dine spørgsmål

Der er kaffe, te, frugt og snacks

penge


Mød sundhedspersonale hver torsdag


Hver torsdag eftermiddag kan du få en snak med en sundhedsvejleder og en kop kaffe til torsdags café

I Beboerhuset kan alle komme forbi til Åben Torsdagscafé fra kl. 13-15 og få både en hyggelig snak med de andre beboere og rådgivning om en sundere livsstil.

Greve Kommunes sundhedspersonale kommer forbi Thors Kvarter 62 og kan guide om, hvordan du du kan opretholde en aktiv og sjov hverdag, selvom du har fx KOL, type 2 diabetes eller andre kroniske sygdomme – eller bare gerne vil have et par råd til en sundere livsstil.
sundperson thors

Det er ikke nødvendigt med tilmelding, og alle er velkomne. Her er gratis kaffe og te på kanden, og vi hygger og sludrer i vores lille beboercafé.

Kontakt evt. Suzanne Magelund, hvis du har spørgsmål. Telefon: 60 35 46 67


Tilbud om Støtte Kontaktperson


Hvem er Støtte Kontaktpersonerne i Greve?

Vi hedder Karen og Lise og er Støtte Kontaktpersoner – i daglig tale bliver vi kaldt for SKP’er. Vi er en del af Pædagogisk Psykiatrisk Vejledningscenter (PPV) og har kontor på Rådhusholmen 5 i stuen.

Hvem er vi?
Vi har begge en pædagogisk uddannelse og har været kolleger i 4 år. Som SKP’er har vi ikke dokumentationspligt, og man kan henvende sig helt anonymt. Dvs. at alle, der har behov for vores hjælp kan henvende sig.

Hvem kan bruge os?
Man kan kontakte os i hverdagene på tlf: 30 55 52 38. Vi har et tæt samarbejde med ejendomskontorerne Gudekvartererne, Askerød og Gersagerparken, og man kan eventuelt også henvende sig her for videre kontakt til os.

Hvad kan man bruge os til?
Primært laver vi opsøgende arbejde. Man kan kalde os en slags brobyggere til det kommunale system. Vi arbejder under §99 i Lov om Social service; ’Kommunen sørger for tilbud om en støtte- og kontaktperson til personer med sindslidelser, til personer med et stof- eller alkoholmisbrug og til personer med særlige sociale problemer, som ikke har eller ikke kan opholde sig i egen bolig’.

Vores opgaver starter oftest med en bekymring for en borger.
- Det kan fx være en medarbejder fra et ejendomskontor, som bliver bekymret for en beboer, fordi vedkommende ser ud til at have nogle problemer.
- Det kan også være en beboer, der er bekymret for sin nabo, eller mere privat som familiemedlemmer, der er bekymrede for hinanden.

Bekymringerne kan være mange – lige fra bekymring omkring stofmisbrug, manglende penge til betaling af husleje, psykisk sygdom eller ensomhed.
- Vi får også henvendelser fra borgere selv, som måske ikke ved, hvad de skal gøre, hvis de står til at miste bolig, ikke har råd til tandlæge, ikke ved hvordan de søger kontanthjælp eller har svært ved at overskue praktiske opgaver i hverdagen grundet enten fysiske eller psykiske udfordringer.
Hjælpen/støtten kan bl.a. være, at der skal søges om hjemmepleje, opskrivning til bolig, skabe kontakt til Greve Rusmiddelcenter eller kontakt til omverdenen, familie m.fl. Andre gange ønsker borgeren hjælp, og sammen med borgeren finder vi ud af, hvilken hjælp og støtte, borgeren har brug for.

Bag om vores arbejde
Vi kan godt mærke, at det for nogle borgere kan være lidt grænseoverskridende, når vi ringer på deres dør. Nogle gange viser det sig heldigvis, at borgeren har det godt, og så bliver det kun til det ene besøg.
Andre gange aftaler vi med borgeren at komme forbi flere gange til samtaler. Når vi kommer hjem til en borger første gang, er vi jo helt fremmede, og det er oftest rart at lære hinanden at kende lidt, inden man har mod på at fortælle om sine eventuelle problemer.
Få borgere har slet ikke lyst til/behov for at have kontakt med os, hvilket vi naturligvis respekterer.

Nogle borgere kan også have forbehold, da vi jo kommer fra kommunen, og frygte at alt bliver alt skrevet ned og sendt til en sagsmappe på rådhuset – men sådan er det ikke. Vi arbejder anonymt.


Krop og Sjæl - ny inspiration hver torsdag


Hver torsdag er der et nyt gratis oplæg og øvelser om kroppen og sindet

Alle inviteres til  en række gratis foredrag/temaer om sammenhængen mellem krop og sind. Der vil være både foredrag og mulighed for selv at prøve nogle af de alternative behandlinger.
Der er mulighed for at være anonym, og man kan komme lige så mange gange, man har lyst.

Tid og sted: Alle dage mødes vi i Beboerhuset i Thors Kvarter 62
Kontakt Laura for mere information: 30 55 52 17

- 26. oktober kl. 13-15: Sammenhæng mellem krop og sind Kan fysiske smerte have forbindelse til noget psykisk? Oplægsholderne vil have en alternativ indgangsvinkel til emnet, og bl.a. introducere ting fra kinesisk medicin. Oplægget indeholder også øvelser, som man kan lave hjemme.

- 2. november kl. 12-14: Angst/krop Angst/krop Hvordan får man system i kaos?  I dag vil vi blive introduceret til den alternative måde at tænke angst. Der undervises i tankernes betydning, at kunne være i sin angst, forstyrrelser mm. Oplægget vil også indeholde øvelser, som man kan lave hjemme.mandala

- 9. november kl. 13-15: Mindfulness. Hvad vil det sige at være i nuet? - og hvorfor er det vigtigt? Deltagerne bliver introduceret til begrebet mindfulness forskellige mindfulness-øvelser, som man også kan lave hjemme.

- 16. november kl.13-15: Angst. Hvad er angst? Og hvad kan man gøre for at få det bedre? Foredrag v. Trine Vangslev, der underviser i angstgrupperne i Greve Kommune

- 23. november kl. 12-30-15: NADA. Kom og få gratis NADA ørepunktur, der virker beroligende, og som især er godt mod angst. Du får behandlingen i rolige omgivelser og en kop te. buddaBehandlingen tager ca. en time

- 30. november kl. 12-14: NADA. Hvad er NADA øreakupunktur, og hvad kan det? Deltagerne bliver introduceret til begrebet NADA, og man kan også selv prøve akupunkturen, hvis de ønsker det.

- 7. december kl. 13-15: Emotional Freedom Techniques. Kort fortalt går metoden ud på, at man fokuserer på det problem, man ønsker at gøre noget ved, mens man ganske blidt banker på forskellige punkter på ansigtet og overkroppen. Deltagerne bliver introduceret til begrebet EFT - og vil blive præsenteret for forskellige banketeknikker. Vi går lidt dybere i kinesisk medicin og arbejder med EFT. Oplægget vil indeholde øvelser, som man kan lave hjemme.

 

 

Gå eller løb og støt kampen mod kræft

Af Stafet For Livet Greve

Kom og vær med, når Mosede Fort endnu engang lægger terræn til en Stafet For Livet og mod kræft. Der er vigtige kilometer at gå eller løbe d. 20. – 21. august

Stafet For Livet er et døgn, hvor der sætter fokus på kræftsagen, kæmper sammen og fejrer livet. Det er en anledning til at mindes dem, der tabte kampen.
Stafet For Livet varer mellem 18 og 24 timer. Stafettens døgn symboliserer, at kræft aldrig sover, og at kræftpatienter kæmper med kræften hele døgnet - både i de lyse og i de mørke timer. Derfor holder vi også stafetten i gang om natten.

 

stafet for livet greve3 2016Holdene skal have minimum én deltager på banen i hele det døgn, stafetten varer. På den måde viser vi, at vores kamp mod kræft aldrig stopper.
Stafet For Livet er en holdaktivitet - en fælles kamp mod kræft. Hold på typisk 10-15 personer tilmelder sig og samler på forskellige måder penge ind til bekæmpelse af kræft. Dels koster det 100 kr. at tilmelde sig som deltager, dels arbejder holdene aktivt for at skaffe sponsorer og lave andre fundraisende aktiviteter før og under stafetten.

stafet for livet greve 2016Du kan læse meget mere om og se programmet for Stafet For Livet i Greve her

Du kan også læse mere og se programmet her

Tilmelding til Stafet for Livet i Greve

Man tilmelder sig på et hold, og hvert hold har mindst én deltager på banen i de 22 timer, vores stafet varer. Man kan gå eller løbe rundt på banen efter eget valg, og der er åbne hold til dem, der måske ikke lige kender nogen på de deltagende hold eller selv har mod på at danne et hold.
Det er anden gang, at stafetten finder sted i Greve, og det sker i weekenden den 20. – 21. august på området ved Mosede Fort.

Tilmelding sker på: www.stafetforlivet.dk/stafet/greve

Vi vil gerne have DIN hjælp

Hvis du har lyst til at give en hånd med i forarbejdet op til stafetten, eller til at hjælpe på selve dagen, kan du skrive her på siden eller kontakte formanden for Stafet for Livet i Greve, Liva Justesen på telefon 25 39 67 39 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Det går pengene til

De penge, der bliver samlet ind til Stafet For Livet, går til Kræftens Bekæmpelses livsvigtige arbejde med forskning, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende.
Kræftens Bekæmpelse bruger: 58 % af de indsamlede penge på forskning, 21 % på patientstøtte lokalt, 15 % på oplysning, 6 % på administration

Nyhedsbrevet
Klik her for at tilmelde dig!
Please wait

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere